De beste gratis språkopplæringsappene

Sist oppdatert: 28. Oct, 2022

  Det finnes utrolig mange grunner til å lære seg nye språk, men for mange av oss er det økonomien som gjør at vi ikke ønsker å bruke penger på det. Dermed er det mange mennesker som legger drømmen på hylla, og dette har flere språkopplæringsapper tatt tak i.

  En del språkopplæringsapper i dag er nemlig gratis, eller har gratis versjoner. Dette er gode nyheter for deg som ønsker å lære deg språk, men som ikke har mulighet eller lyst til å bruke penger på språkapper hver måned. Med gratisversjonene er det bare å hive seg rundt, og begynne å pugge på det fremmedspråket du har mest lyst til å lære deg.

  De beste gratis språkappene

  Gode språkapper er helt essensielt for at du skal kunne lære deg et nytt språk. Det finnes mange, ulike språkopplæringsapper, men i denne artikkelen skal vi ha hovedfokus på de som er helt gratis eller tilbyr gratisversjoner. Selv om noe er gratis, er det viktig at du velger en språkapp som holder en viss kvalitet. Det er viktig å sikre seg at mangelen på betaling ikke bidrar til at kvaliteten blir forsømt eller læringsmetodene er tvilsomme.  

  Duolingo

  Duolingo er en av de mest kjente og beste gratis språkappene. Dette er en språkapp som er veldig opptatt av at du skal lære deg et nytt språk. Selv om Duolingo har et premium-abonnement, kan du fremdeles lære deg et nytt språk selv om du kun ønsker å forholde deg til gratisversjonen. Per dags dato er det 21 millioner mennesker over hele verden som har opplevd nytten med Duolingo.

  Hos Duolingo kan du lære deg hele 30 språk, og dette inkluderer mange av de europeiske språkene. Hos Duolingo trenger du heller ikke å velge hvilken del av språket du finner mest interessant. Duolingo mener det er viktig at du lærer deg hele språket, slik at det blir en helhet. Ønsker du for eksempel å lære deg fransk, vil du hos Duolingo lære å både snakke fransk, skrive fransk og lese fransk. Med Duolingos opplegg vil du på kort tid lære deg å bli flytende i et nytt fremmedspråk.

  Duolingo er kjent for å tilby mekanikker, som holder motivasjonen din oppe. Du kan, for eksempel, øve deg sammen med vennene dine og konkurrere mot dem i oppgaver. Etterpå kan dere sammenligne resultatene og progresjonen. Hos Duolingo kan du eller dere sammen lære et nytt språk på en veldig variert og fleksibel måte. Duolingos leksjoner varer ikke i mer enn 10 minutter, og de fokuserer på et tema om gangen. Dette gjør det veldig enkelt for deg å lære deg et nytt språk. Du blir ikke overveldet ved at du får servert alt på en gang.

  Under og etter leksjonene kan du prøve deg på en hel haug av oppgaver og øvelser. Oppgavene inkluderer lytteøvelser, fylle ut tomrom og matche par, verbal øvelser, skrive hele setninger og fullføre simulerte samtaler. Hos Duolingo vil du heller ikke bare lære deg ordforråd til et nytt språk, sånn helt generelt. Istedenfor vil du lære deg spesifikke ord, som du vil trenge i ekte hverdagssituasjoner. Dette skal gjøre at du raskt skal kunne begynne å kommunisere på det nye språket.

  Duolingo er opptatt av å lytte til brukerne sine, og de vil alltid oppdatere innholdet sitt. Hos Duolingo vil du uten problemer lære deg et nytt språk, men siden appen er gratis må du tolerere en god del annonser.

  LingoPie

  LingoPie er ikke en gratis språkopplæringsapp, men de har en gratis prøveperiode på syv dager. Du rekker kanskje ikke å lære et nytt språk på syv dager, men om du  kan et fremmedspråk fra før av kan det være gøy å ha en uke hvor du lytter ekstra mye til det språket. Det fine med en gratis prøveperiode, er at du kan teste ut språkopplæringsappen før du eventuelt knytter deg til et abonnement.

  Mange språkopplæringsapper skryter av at de kombinerer underholdning og læring, men LingoPie er den eneste språkopplæringsappen som faktisk gjør det fullt ut. Hos LingoPie kan du nemlig lære deg fransk, engelsk, spansk, tysk, russisk, italiensk, portugisisk, japansk og koreansk gjennom å se på film og TV. Mange av oss ser allerede mye på film, men med LingoPie blir filmtitting rett og slett mer matnyttig.

  LingoPie fungerer som en vanlig strømmetjeneste, men med en tilleggsfunksjon som gjør LingoPie til en språkapp. Når du har funnet deg en film på fransk, italiensk, engelsk eller russisk, er det ikke sikkert at du forstår alle ordene som blir sagt. Når det dukker opp ord du ikke forstår betydningen av, klikker du bare på ordet i underteksten. Etter at filmen er ferdig, vil ordene du har markert dukke opp igjen som flash-kort med en oversettelse, og du får sett det i sammenheng. Da er det bare å pugge ordene på flash-kortene, helt til du husker dem.

  Med LingoPie vil du ikke lære deg mye om språkets grammatikk, og du vil nok ikke med LingoPie alene klare å prate et fremmedspråk flytende, men det er en fin måte å få mer av det aktuelle språket inn i hverdagen. Bruker du LingoPie i kombinasjon med en annen språkopplæringsapp, vil du garantert raskt se gunstige resultater.

  Busuu

  Busuu er heller ingen gratis språkapp, men de har en gratisversjon som du kan teste ut over en periode. Dette er en av verdens beste språkopplæringsapper, og det er en stor fordel at de har en gratisversjon for hos Busuu har du virkelig mulighet til å lære deg mye.

  Busuu har mange spennende funksjoner, men den aller beste er det enorme sosiale nettverket de tilbyr deg. Mange som bruker Busuu er i hovedsak opptatt av dette nettverket hvor du enkelt kan komme i kontakt med mennesker, som har språket du skal lære deg som morsmål eller mennesker som studerer det samme som deg. Grunnen til at Busuu har laget dette nettverket, er fordi de mener at man lærer best i fellesskap med andre. Med Busuu lærer du både skriving og kommunikasjon.

  I tillegg har Busuu mange oppgaver, som gjør at du på kort tid vil øke ditt ordforråd og forståelse av grammatikken. Disse oppgavene er flash-kort, spill og grammatikkøvelser.

  Busuu tilbyr veldig mange språk. På listen finner du de store europeiske språkene samt asiatiske språk, som kinesisk og koreansk. Du kan også lære deg arabisk om du ønsker det, og uansett hvilket språk du velger vil Busuu ha et stort nettverk å tilby deg.

  Mondly

  Mondly er heller ingen, ren gratis språkopplæringsapp, men de har en gratisversjon som du kan bruke. Bare vær oppmerksom på at denne gratisversjonen er ganske begrenset. Dette er en ulempe, fordi det «tvinger» deg til å kjøpe et abonnement om du skal kunne lære deg et nytt fremmedspråk. Sett bort fra den begrensede gratisversjonen er det mange fordeler med Mondly, og den trekkes ofte frem som en av de beste språkappene.

  Hvis det er første gangen du skal lære deg ett nytt språk, er Mondly en god språkopplæringsapp å starte med. Det første du lærer deg vil være helt grunnleggende språkkunnskap, og leksjonene Mondly tilbyr vil gradvis bli vanskeligere. Som nybegynner vil denne oppbyggingen føre til at du ikke blir overveldet, men du vil heller gradvis merke at du blir dyktigere og dyktigere.

  For at du skal lære deg et nytt språk er du nødt til å bruke det mye. Hos Mondly har du ikke mulighet til å prate med andre mennesker slik du kan gjøre hos Busuu, men de har en interaktiv chatterobot som du kan har virkelighetslignende samtaler med. Mondly har også skapt en slags virtuell virkelighet hvor du kan plukke opp nye ord og fraser, og øve deg på å bruke dem. Trygge læringsverktøy og metoder er en av hovedgrunnene til at Mondly er en perfekt app for nybegynnere.

  Mondly har verktøy som gjør det enkelt for deg å følge med på progresjonen din, noe som er veldig motiverende og gjør at du bare har lyst til å fortsette. Hos Mondly har du også tilgang på notater, noe som gjør det enklere for deg å pugge grammatikken til det fremmedspråket du vil lære deg. Du kan også bruke disse notatene når du skal prate med andre, og det gjør at du ikke høres ut som en vandrende ordbok.

  Pimsleur

  Pimsleur er en språkopplæringsapp, som har en gratis prøveperiode på syv dager. På syv dager kan du teste det aller meste som appen tilbyr, og bestemme deg for om du vil fortsette med Pimsleur eller ikke.

  Pimsleur er en språkopplæringsapp, som fokuserer veldig på leksjoner. Hver dag er det leksjoner som varer en halvtime, og målet er at du aktivt skal trenes opp og lære å bruke det nye språket i hverdagen din. Opplæring skjer gjennom lydbaserte leksjoner, som gradvis utsetter deg for nye, fremmed ord i et jevnt tempo. Deretter lærer du å bruke disse ordene i sammenheng med det andre du lærer deg. Denne læringsmetoden skal sikre at du husker mye mer.

  Pimsleur er en språkapp som passer til alle. Det spiller ingen rolle hvor mye eller lite du kan av de 40 + språkene de tilbyr. Appen tar hensyn til nivået ditt, og det vil gradvis øke i takt med din læringskurve. De daglige leksjonene er også innenfor tidsfristen, og enkle å følge med på for ikke å snakke om morsomme. Alt hos Pimsleur er egentlig forenklet, fordi det skal fungere for deg. De har også gjort grammatikk enkelt og morsomt.

  Udemy

  Udemy er en språkopplæringsapp som er myntet på studenter, og derfor har den også gratisversjoner av alle språkkursene den tilbyr. Per dags dato kan du studere over 50 språk hos Udemy, og disse kan du studere sammen med rundt 46 millioner andre studenter fra hele verden.

  Udemy har en haug med verktøy, som gjør det kjempemorsomt å lære et eller flere nye språk. Du kan lære engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk og mye mer gjennom video-, lyd- og tekstforelesninger samt morsomme quiz hvor du tester hvor mye du husker. Når du melder deg på språkkursene, er det minst fem leksjoner du må gjennom. Disse leksjonene varer i 30 minutter, noe som i en travel hverdag holder for de aller fleste.

  Udemy er designet for studenter, og derfor er leksjonene veldig like de man møter på et fysisk universitet. Appen minner deg også stadig på når leksjonene begynner, og du får påminnelser om å være aktiv og øve deg på språket du ønsker å lære deg.

  Ikke utsett ønsket om å lære et nytt språk

  Med gratis språkopplæringsapper har du ingen grunn til å utsette å ta språkkurs noe mer, og hvorfor skulle du egentlig det? Det finnes utrolig mange grunner til å lære seg et nytt språk. For det første vil du ikke oppleve noen språkbarriere når du er ute og reiser i et land du kjenner språket til. Det vil også øke nettverket ditt ved at du er i stand til å kunne kommunisere med flere mennesker. Jo flere språk du kan, jo bedre vil sjansene dine på arbeidsmarkedet være, og du vil også kunne prestere bedre på utdanningen du tar. I tillegg viser forskning at språklære gjør deg mer kreativ.

  FAQ om de beste gratis språkopplæringsappene

  Under følger noen svar på ofte stilte spørsmål om språkopplæringsapper.

  Hva er den beste gratis språkappen?

  Det er uten tvil Duolingo. Det er fordi Duolingo er den eneste språkappen som virkelig kan kalle seg gratis. Selv om de har et abonnement du må betale for, er ikke dette abonnementet nødvendig for at du skal lære deg et av språkene som Duolingo tilbyr opplæring i. Selv om Duolingo er gratis, har det ikke gått utover kvaliteten. Du finner varierende læringsmetoder, inkludert morsomme spill som gjør læring gøy.

  Finnes det andre gratis språkapper?

  Duolingo er en av de eneste, rene gratis språkappene, men det finnes andre språkapper som har gratis prøvetid eller gratisversjoner av kursene de tilbyr. Alle språkopplæringsappene som er nevnt i denne listen tilbyr en gratis prøvetid.

  Er gratis versjoner av språkapper noe bra?

  Mange gratis versjoner er bra, men de har en naturlig begrensning. Prøveperioder løper ut, og gratisversjonene inneholder ikke alltid alt det du trenger for å lære deg å snakke et språk flytende. Det kan lønne seg å teste ut en gratisversjon i starten for å se om du liker hva appen har å tilby, men etter hvert bør du vurdere å kjøpe et abonnement slik at læringen blir fullkommen.