Rosetta Stone: Komplett guide og anmeldelse

Oppdatert: 19. Apr, 2023

En språkapp som Rosetta Stone kan være løsningen for deg som ønsker å utvide dine språkkunnskaper, uten gå på et vanlig kurs. Stadig flere får øynene opp for språkopplæringsapper og det finnes mange tilgjengelige på nett – men hvilken bør du velge?

Her i vår anmeldelse av Rosetta Stone ser vi nærmere på funksjoner, priser, fordeler og ulemper, slik at du kan vurdere om dette er den rette språkappen for deg.

Hvorfor bruke en språkapp som Rosetta Stone til å lære seg nytt språk?

Språkapper som Rosetta Stone gir deg en unik måte å lære deg et nytt språk. Rosetta Stone er samtidig kostnadseffektiv og kan lett tilpasses hverdagen, sammenlignet med tradisjonelle språkkurs som holdes i fysiske lokaler én eller flere ganger i uken.

Du bestemmer tempoet for egen språkutvikling ved å bruke apper for språkopplæring, slik at du styrer fremgangen din. De fleste språkapper gir deg dessuten en spennende opplevelse ved å inkludere interaktive oppgaver og spill i opplæringen, noe som virkelig kan gjøre det gøy å øke ordforrådet ditt!

Rosetta Stones læringsmetodikk er unik, og du slipper å pugge en haug med gloser som egentlig ikke hjelper deg når du havner i en ekte samtale. Istedenfor kan du se, lytte til, snakke og lese språket via Dynamic Immersion®metoden.

Fordeler og ulemper med Rosetta Stone

Rosetta Stone har et fantastisk utvalg på opptil 24+ forskjellige språk å velge mellom, avhengig av hvilken plattform du bruker. Dette betyr at du kan lære språk som tysk, fransk og spansk med enkelhet. Du kan angi hvilken sammenheng du skal bruke det nye språket, for eksempel ferie eller arbeid. Dermed kan du lære deg setninger, ord og fraser som er relevant for deg.

Flere fordeler med språkopplæringsappen Rosetta Stone er:

 • Nedlastbare leksjoner for tilgang uten internett
 • Bruk appen på flere enheter som mobil og datamaskin
 • Audio og video
 • Phrasebook med vanlige gloser
 • TruAccent® for innlæring av riktig uttale og aksent
 • Les sammen med brukere som har språket du lærer som morsmål

Ulemper med Rosetta Stone:

 • Kostbar sammenlignet med gratis språkapper som Duolingo
 • Du må kjøpe 12-måneders eller livstidstilgang for å lære mer enn 1 språk

Ulempene med Rosetta Stone er de samme som for andre språkapper: Du mister muligheten til å føre samtaler i språket du lærer deg, med mindre du oppgraderer til coaching. Samtaler er ofte avgjørende for å bli trygg i et nytt språk. Enkelte kan også synes at det er tungt å lære seg nytt språk via en app – du må selv kjenne etter om du foretrekker selvstudie eller tradisjonell språkundervisning.

Språkappens egenskaper og funksjoner

Språkappen gir deg den perfekte startpakken på din språkreise: et intuitivt grensesnitt som gjør læringen enkel, men spennende. Ved hjelp av konstruktive, praktiske øvelser, så bygger du opp dine ferdigheter skritt for skritt. I tillegg får du tilgang til en rekke ressurser som støtter oppunder språkopplæringen din.

Den tilpassbare læringsplanen tar hensyn til ditt nivå, slik at du slipper å begynne helt fra scratch om du allerede kan litt. Muligheten til å velge mellom audio og video gjør at språkopplæring med Rosetta Stone blir både morsom og variert.

Oppgrader til språk-coaching

Du kan oppgradere fra selvstudie til coaching, slik at du kan delta både i mindre språktimer og større undervisningsgrupper på nett. Det vil si at du kan velge mellom å delta i live, online leksjoner der du har en lærer som veileder deg, samt grupper hvor du kommuniserer med andre studenter.

Hver leksjon varer i 25 minutter, slik at du enkelt kan passe språkopplæringen inn i hverdagen din. Ettersom leksjonene holdes på nett, så kan du delta både hjemmefra og andre steder, så lenge du har nettilgang. Coaching er en god måte å bygge selvtillit og opparbeide deg språkkunnskaper raskere, slik at du føler deg trygg når du skal snakke språket du lærer deg.

Små samtalegrupper er utrolig bra for deg som ønsker å snakke flytende på det nye språket ditt. Instruktørene er sertifiserte og underviser i eget morsmål. Dermed kan du få tilbakemelding på uttalelse, samtidig som du øver deg sammen med andre.

Hvorvidt coachingen til Rosetta Stone er verdt den ekstra utgiften, kommer helt an på hvilke mål du har for språkopplæringen. Coaching er for eksempel verdifullt for deg som skal ha et lengre opphold i utlandet. Selvstudie holder derimot for deg som har mulighet til å snakke det nye språket med andre i omgangskretsen din eller du bare vil lære deg enkle gloser på gøy før ferien.

Rosetta Stone vs. andre språkapper

Rosetta Stone er ikke den billigste språkappen på markedet, men den er verdt pengene hvis du vil ha en fullverdig introduksjon til et nytt språk. Det finnes imidlertid flere gratis språkapper som Duolingo til deg som bare trenger bare litt basiskunnskap og noen enkle gloser før ferien.

Om du derimot vil fordype deg i et språk, så kan Rosetta Stone være et godt valg for deg. Rosetta Stone skiller seg ut med en intuitiv og brukervennlig app. Den er perfekt for nybegynnere som ønsker å lære seg ord, gloser og setninger – samtidig kan du oppgradere abonnementet ditt slik at du får profesjonell veiledning.

Det er dermed dine personlige preferanser og behov som avgjør om du skal velge en gratis språkapp som Duolingo eller Rosetta Stone. Det er imidlertid viktig å huske at språkopplæring tar tid. Du må dermed stille klare forventninger til deg selv, uansett hvilken app for språkopplæring du velger.

Pris på språkappen Rosetta Stone

Du kan velge mellom flere ulike abonnementer, slik at du enkelt kan velge det som passer best for deg. Jo lengre periode du binder deg til, desto billigere blir det. Det er dessuten mulig å kjøpe tilgang til Rosetta Stone for livstid for én fast sum, slik at du kan lære så mange språk som du ønsker.

Du må være obs på at 3-måneders abonnementet kun inkluderer ett språk. Du må enten velger 12 måneder eller livstid for å få tilgang til alle språk. Dette er neppe et problem, da de fleste feks kun ønsker å lære ett språk som feks Italiensk. Du kan oppgradere og få tilgang til 12-måneder med coaching, uansett hva du velger.

Vi anbefaler derfor at du tenker grundig gjennom behovene dine for å velge det abonnementet som passer best for deg. Det er imidlertid enkelt å oppgradere abonnementet, hvis du finner ut at det ikke dekker alle dine språkopplæringsbehov.

Kom i gang med Rosetta Stone

Det første er å opprette bruker og velge abonnement. Deretter velger du språk, samt i hvilken sammenheng du ønsker å bruke språket. Når du har laget deg en bruker, så kan du selvsagt utforske og gjøre deg kjent med appen på egenhånd.

Det kan likevel være smart å ta en språktest, slik at du vet hvor du skal begynne. Rosetta Stone tilbyr nemlig en test av eksisterende språkferdigheter, slik at leksjonene og opplæringen blir tilpasset nivået ditt. Testen gjør det mulig for appen å optimalisere språkopplæringen etter hvilke områder du ønsker å forbedre deg.

Språktesten kan også brukes for å få anbefalinger til hvilke språkkurs på Rosetta Stone du bør begynne med. Dersom du er i tvil om hvor du skal begynne, så begynn med å ta en språktest. Du er klar til å begynne læringen, så snart du har valgt deg et språkkurs på appen.

Begynn språkopplæringen på appen

Det er ikke bare å laste ned appen og sjekke inn en sjelden gang. Du må sette av tid til å både øve og pugge for å lære deg et nytt språk. Vi anbefaler at du setter til side en gitt tid i hverdagen for å øve deg. Den beste måten å få inn en ny vane er ved å integrere den i en eksisterende vane.

For eksempel, drikker du alltid kaffe på sofaen mens du scroller på telefonen din? I så fall kan du bytte ut skrollingen med en leksjon på Rosetta Stone. Mesteparten av oppgavene og undervisningen tar alt fra fem minutter til en halvtime, slik at du enkelt kan flette inn språkundervisning i hverdagen din.

Regelmessig øving og pugging er altså nøkkelen til å oppnå et godt språknivå. Vi anbefaler at du bruker Rosetta Stone én gang om dagen, fremfor lange, ukentlige økter — de raske, men effektive leksjonene krever ikke mye tid i hverdagen, men de forbedrer språknivået ditt raskt om du er konsekvent.

Hvordan få best resultater med Rosetta Stone

Det kan som sagt være vanskelig å lære seg et nytt språk helt flytende om du kun bruker en språkapp – selv med en såpass avansert og god app som Rosetta Stone. Unntaket er om du velger coaching, slik at du kan føre samtaler med andre som har språket som sitt morsmål.

Likevel kan du komme ganske langt ved hjelp av apper for språkopplæring. Rosetta Stone har for eksempel verktøy som hjelper deg med riktig uttalelse og aksent, selv når du velger selvstudie. I tillegg anbefaler vi at du tar noen ekstra grep for å forbedre resultatene dine.

Akkurat hva disse grepene bør være, avhenger av hvorfor du vil lære det nye språket. Hvis du vil lære deg å snakke språket flytende, så bør du oppsøke folk som kan føre samtaler med deg. Et alternativ til coachingen er å undersøke om det finnes noen i nærmiljøet ditt som har språket som morsmål og som er villige til å hjelpe deg.

Du kan også høre om det finnes andre i omgangskretsen din som også vil lære seg et nytt språk. Kanskje dere kan skaffe en språkapp som Rosetta Stone alle sammen og møtes jevnlig for å øve på samtaler? Slike samtalegrupper kan være både lærerike og morsomme.

I tillegg kan du gjøre følgende for litt ekstra øving:

 • Lese aviser og blader på det aktuelle språket
 • Se på filmer og tv-serier på det nye språket
 • Lytte til podcaster
 • Lese blogger og følge personer på sosiale medier som skriver i det aktuelle språke

Les mer om måter å lære et nytt språk på her.

Konklusjon: kjøpe Rosetta Stone eller ikke?

Enten du går på et tradisjonelt språkkurs eller bruker språkapper som Rosetta Stone, så kreves det litt innsats for å lære seg et nytt språk. Rosetta Stone er en av de beste appene på markedet og kan være et godt verktøy for å lære seg grunnleggende språkferdigheter før ferien eller som en del av din språkopplæring.

Språkappen har mange gode funksjoner for å forenkle språkopplæringen, for eksempel TruAccent® og Phrasebook. I tillegg kan du oppgradere for å få språkundervisning fra ekte personer med sertifiseringer og som snakker språket som morsmål.

I tillegg har du mange abonnementer å velge blant, slik at du kan skreddersy språkopplæringen din. På denne måten kan du få best mulig utbytte av appen, uansett hvilke behov du har. Du må likevel vurdere behovene dine nøye for å avgjøre om du bør kjøpe Rosetta Stone eller ikke.

Vi håper at dette innlegget har vært nyttig og gitt deg mer informasjon om hva Rosetta Stone kan tilby. Lykke til med det nye språket!

Få svar på vanlige spørsmål om Rosetta Stone

Q: Er Rosetta Stone verdt pengene?

A: Ja, språkappen er verdt pengene for deg som ønsker å lære deg mer enn bare noen enkle ord og setninger. Det er ikke den billigste språkappen på markedet, men den gir deg en fullverdig introduksjon til et nytt språk og en intuitiv opplæring som passer for de aller fleste.

Q: Er det lett å lære seg et nytt språk med Rosetta Stone?

A: Det avhenger av målet ditt. Du kan fint komme langt ved hjelp av en språkapp som Rosetta Stone, men for å oppnå flytende språkferdigheter så vil du som regel trenge mer enn bare appen. Vi anbefaler coaching eller samtalegrupper for å oppnå best resultat.

Q: Er det trygt å kjøpe Rosetta Stone?

A: Ja, det er trygt å kjøpe Rosetta Stone. Betalingene er sikre, og det er enkelt å kontakte kundeserviceteamet deres dersom du har problemer eller spørsmål.

Q: Hva koster Rosetta Stone?

A: Prisen på Rosetta Stone varierer avhengig av hvilket abonnement du velger. Selvstudiet koster for eksempel 11,99 euro per måned for ett språk, dersom du kjøper for 3 måneder om ganger. Det er også mulig å kjøpe “livstid-tilgang” til alle språk som selvstudie. Sistnevnte er mest lønnsom om du skal lære deg flere språk eller du vil ha tilgang til appen over tid.

Q: Finnes det en gratis versjon av Rosetta Stone?

A: Nei, det finnes ingen gratis versjon av appen. Det er imidlertid mulig å prøve ut selvstudiet i 3 dager før du bestemmer deg for om du vil kjøpe et abonnement eller ikke.

Q: Har Rosetta Stone et språkkurs for nybegynnere?

A: Ja, så absolutt. Både selvstudiet og coachingen har flere nivåer som passer for alle, enten du er total nybegynner eller ønsker å friske opp språkferdighetene dine. Du har alle muligheter til å finne kurs, leksjoner og samtalegrupper som matcher nivået ditt når du bruker språkappen Rosetta Stone.

  Innholdsfortegnelse