Anmeldelse av Babbel: Alt du trenger å vite

Oppdatert: 12. Apr, 2023

Babbel er en språk-app som hjelper deg å lære et nytt språk på en effektiv og morsom måte. Appen byr på et variert utvalg av språkkurs, og den er enkel å bruke. Du kan velge mellom språkopplæring på appen, live språkkurs eller begge deler. Dette gjør Babbel til en av de beste appene for å lære seg et nytt språk.

Hvorfor anbefales det å bruke språk-apper som Babbel?

Det er mange fordeler med å bruke apper for å lære seg et nytt språk, sammenlignet med tradisjonell språkopplæring. For det første, så er det enkelt å sette seg inn i hvordan appen fungerer. For det andre, kan du lære et nytt språk på en effektiv måte. Du trenger ikke å bruke masse tid eller penger. Sist, men ikke minst, så er det ofte mulig å tilpasse læringen til dine egne behov og interesser.

I en travel hverdag kan det være urealistisk for mange å melde seg på språkkurs med fysisk oppmøte. Det gjelder spesielt for dem som forbereder seg på en reise eller bare vil lære seg et nytt språk for moro skyld. Babbel kan i så fall være en flott løsning. Du kan logge deg inn i appen om ettermiddagen når du slapper av med en kaffe, uten å måtte sette av ekstra tid i hverdagen.

Hyppig repetisjon kan være en bedre læringsmetode for mange, sammenlignet med å kun pugge én gang i uken på et språkkurs. Det er viktig å være realistisk med hvor mye tid du ønsker å bruke på å lære deg et nytt språk, slik at du velger beste metode for deg.

Generelt om språk appen Babbel
Rating
9.0 av 10 poeng
Antall språk
14
Pris
$7.99
Anbefalt for
De som vil lære språk via gode og funksjonelle apper.
Gratis prøveperiode
Ja
Læringsstruktur
Læring via app

Hva er fordelen med Babbel vs. andre apper?

Fordelen med Babbel er at du kan delta på språkleksjoner på nett sammen med andre studenter. Du får dermed mulighet til å øve deg på å snakke, lese og lytte på en helt annen måte enn om du kun bruker appen. Denne kombinasjonen er en flott måte å lære seg et nytt språk på, og det gjør Babbel til en av de beste appene for å lære seg et nytt språk.

Språkkursene er dessuten utviklet av profesjonelle lingvister, noe som høyner kvaliteten på leksjonene. Dette er en stor fordel, sammenlignet med andre apper der leksjonene ofte er utviklet av ikke-profesjonelle.

En annen fordel ved Babbel er at det finnes et variert utvalg av språkkurs. Du får tilgang til flere nivåer, alt etter hvor mye du ønsker å lære deg. Det gjør at appen passer for både nybegynnere og dem som har litt mer språkkunnskap fra før av. Det er dessuten mulig å hoppe mellom ulike nivå, noe som kan være ganske praktisk. De fleste andre språk-apper har ikke akkurat denne funksjonen.

Hvilke språk er tilgjengelige?

Du kan velge blant 14+ språk på Babbel, deriblant norsk, tysk og spansk. Selve appen finnes ikke på norsk, og det letteste for de fleste er å laste den ned på engelsk. Man bør derfor kunne grunnleggende engelsk for å kunne bruke nettopp denne språk-appen. 

Til høyre ser du alle språkene Babbel tilbyr.

Slik kommer du i gang med Babbel

Det første du må gjøre er å besøke nettsiden deres eller laste ned appen. Deretter kan du velge hvilket språk du vil lære deg. Nå må du svare på en liten spørreundersøkelse for å tilrettelegge læringen etter dine behov. Du må blant annet svare på:

 • Hvorfor du ønsker å lære deg språket
 • Hvor mye tid du ønsker å bruke per uke
 • Velg mellom app, live språk-leksjoner på nett eller begge
 • Alder, navn og epost

Du må lage deg en profil og fullføre betaling før du kan sette i gang med språkopplæringen for alvor.

Hvordan er leksjonene utformet på Babbel?

Det finnes mange måter å lære seg språk på Babbel. Du kan for eksempel lytte til podcast, spille spill, delta i utfordringer og mye mer. Appen bruker avansert teknologi for å kunne vurdere om du uttaler ord og uttrykk på riktig vis. Dermed kan du øve inn uttalelse og ikke bare pugge fraser.

For hver leksjon får du et oppsett av aktiviteter som skal gjennomføres. Når det er gjort, får du flere muligheter til å øve deg på det du har lært. Du kan forbedre ferdighetene dine i eget tempo. Det er viktig å sette av nok tid til å øve, slik at læringen sitter bedre. Du risikerer ellers at mye av det du har lært, glemmes igjen relativt raskt.

Dersom du kun bruker appen og ikke live-versjonen, så er læringen hovedsakelig basert på å øve inn nye ord, mestre grammatikken og forbedre kunnskap om setningsstruktur. Du bør derfor velge Live-versjonen om du foretrekker en mer interaktiv opplevelse. Her ser du et par screenshots fra hvordan Babbel ser ut inne på appen på PC:

Her er det enkel læring hvor du kan lytte og se viktige fraser.

En ting vi liker med Babbel er at de variere læringsmetodene jevnlig slik at man ikke går lei. Dette ser du på forskjellen på bildene over og under. Merk at disse tre bildene bare er noen av mange forskjellige læringsmetoder appen tilbyr.

En annen mer avansert læringsform der du lytter og skal finne riktig svar basert på det som fortelles.

En tredje læringsform kan du se her. Samlet er vi veldig fornøyd med variasjonen i læringsstrukturen. Dette blir noe helt annet enn å for eksempel kun lese i en lærebok om spansk.

En tredje læringsvariant hvor du matcher forskjellige ord og fraser.

Gode tips til deg som vil bruke apper til å lære deg et nytt språk

Det er enkelt å komme i gang med språkopplæring via apper, men hvor enkelt er det å lære seg et språk ved hjelp av Babbel? Utbytte kan variere i henhold til innsatsen din.  Det er derfor viktig at du setter deg realistiske mål for hvor mye du ønsker å lære deg. Det kan for eksempel være:

 • Lær deg 20 nye ord per uke
 • Forbedre uttalelsen av et gitt ord/uttrykk
 • Øve på en gitt grammatikkregel 5 ganger i uken
 • Les en artikkel på nett fra et magasin på det aktuelle språket

Hvorfor du vil lære deg språket har selvsagt mye å si for hvilke mål du setter deg. Dersom du skal oppholde deg i et land over lang tid, kan målet være å snakke flytende. Du trenger derimot bare de viktigste ordene og setningene for å kunne gjøre deg forstått når du skal på sommerferie til utlandet i et par uker.

Lag deg gode rutiner i hverdagen

I tillegg til å sette deg gode mål for språkopplæring på Babbel, bør du lage deg noen gode rutiner. Bruk litt tid på å tenke over hverdagen din, slik at du enklere kan skape rom for å lære deg et nytt språk. Kanskje du alltid scroller på sosiale medier mens du drikker kaffe om ettermiddagen? I så fall kan du bytte ut scrollingen med Babbel. 

Språkopplæring kan være en lang prosess, men det er viktig at du ikke gir opp. Ha tålmodighet og vær fornøyd med de små fremskrittene du faktisk klarer å gjøre. Det tar tid å lære seg et nytt språk, så la ikke appen bli en kilde til frustrasjon. Bruk den heller som en hjelpende hånd for å komme deg dit du vil. 

Her har du noen flere tips til hvordan du bruker Babbel for best mulig utbytte:

 • Bruk appen hver dag, eller så ofte du kan. Jo oftere du øver deg, desto raskere vil du lære deg et nytt språk.
 • Sett av nok tid til å øve på leksjonene dine. Det er viktig at du tar leksjonene på alvor, slik at du virkelig lærer deg noe.
 • Forsøk å bruke det du har lært i den virkelige verden. Det er en fin måte å teste ut kunnskapene dine og få mer erfaring med det nye språket.
 • Bruk appen i kombinasjon med andre læremidler. Det kan være fint å supplere Babbel med bøker eller andre nettsider for å lære seg et nytt språk.  
 • Dann en språkgruppe med venner og familie. Det kan være motiverende å øve på nye språk sammen. Kanskje dere kan ha en liten konkurranse dere imellom for å øke motivasjonen?

Hvordan fungerer Babbel Live?

I live-versjonen av Babbel får du tilgang på en rekke forskjellige aktiviteter som øker din kunnskap. For eksempel kan du delta i diskusjoner med andre studenter, lære deg hvordan du skal presentere deg selv og mye mer. Studentene får mulighet til å snakke mye i timene, noe som gir god læring. Språktimene er delt opp i henhold til nivå, slik at du kommer sammen med andre på samme ferdighetsnivå.

I Babbel Live funksjonen kan du benytte deg av en rekke forskjellige sosiale kurs.

Leksjonene minner på mange måter om et klasserom. Du får tilsendt en epost over kommende leksjoner, tidspunkt, lærere og læringsformål. Selve leksjonene holdes på Zoom. Du registrerer deg på de timene du ønsker å delta i, deretter får du tilsendt påminnelser via epost.

Det er imidlertid ikke fritt frem hvor mange timer du kan delta i. Hver time koster en gitt sum med “kreditter” som du kan fordelene utover tiden du er abonnent. Det kan være lurt å ikke bruke opp alle på én gang. Mange språktimer per uke kan bli ganske slitsomt og gå utover læringsutbyttet. I så fall kan det være bedre å ha 1-2 timer per uke, fordelt over et par måneder.

Hva koster Babbel?

Babbel er ikke en gratis språkapp, og du må betale for å få tilgang. Dersom du ønsker en app som er helt gratis, kan du heller vurdere Duolingo. Du må imidlertid være obs på at gratisversjonen viser reklame. Du kan heller ikke gå like mye i dybden på språket som du kan med Babbel.

Babbel tilbyr flere abonnementer, slik at du enkelt kan velge den som passer best for dine behov. I skrivende stund koster månedsabonnementet 15,00 USD for kun appen. Jo lengre du binder deg, desto billigere blir det per måned. Årlig abonnement tilsvarer knappe 4,79 USD per måned. 

Du sparer dermed ca. en hundrelapp i måneden og 1200 kr per år ved å binde deg i 12 måneder. Alternativt kan du binde deg i tre måneder for ca. 10 USD og seks måneder for ca. 7 USD. Babbel tilbyr 20 dager angrerett. Du får dermed alle pengene dine tilbake hvis du ikke er fornøyd.

Prisen er høyere om du også ønsker å bruke live-versjonen. I så fall koster det $149 for én måned og $899 for ett år. Dette er likevel en rimelig pris med tanke på hva du får for pengene. 

Her ser du prisoversikten til Babbel. Merk at dette er uten Babbel Live, som du må betale en ekstrautgift for.

Konklusjon: Derfor bør du bruke Babbel for å lære deg nytt språk

Det er mange fordeler med Babbel, noe som har kommet tydelig frem hittil i anmeldelsen. Det kan likevel være gunstig å sette opp en oversikt, slik at du kan enklere sammenligne dem med andre språk-apper:

 • Utviklet av profesjonelle lingvister
 • Mulighet å delta i live-leksjoner
 • Ulike metoder for å lære språk
 • Mange ulike abonnementer
 • Du kan tilpasse opplæringen etter egne behov

Ulemper med Babbel

Det er viktig å nevne at Babbel ikke er helt perfekt. Appen kan være litt vanskelig å bruke, og den tar ikke alltid hensyn til brukernes behov. Det finnes heller ingen gratisversjon. Likevel er Babbel en av de beste appene for å lære seg et nytt språk, og den anbefales på det sterkeste.

Hyppig stilte spørsmål om Babbel og andre språkapper

Q: Hvilken app anbefaler dere for å lære et nytt språk? 

A: Vi kan blant annet anbefale Babbel. Appen har et variert utvalg av språkkurs, og den er enkel å bruke.

Q: Hvor mye tid bør jeg bruke på å lære meg et nytt språk? 

A: Det er viktig å være realistisk med hvor mye tid du ønsker å bruke på å lære deg et nytt språk. For eksempel kan det ta opptil et år å snakke flytende, men du trenger bare noen dager eller uker på å lære deg viktige ord og fraser.

Q: Er Babbel gratis? 

A: Nei, Babbel koster penger. Du får imidlertid alle pengene dine tilbake om du ikke er fornøyd, slik at du kan se om den passer for deg. Angrefristen varer i 20 dager, noe som bør gi deg rikelig med tid.

Q: Er Babbel verdt pengene? 

A: Ja, Babbel er absolutt verdt pengene. Du får tilgang til et variert utvalg av språkkurs, og appen er enkel å bruke. Det billigste abonnementet har 1-års varighet.

Q: Kan jeg virkelig lære meg et nytt språk med språk-apper som Babbel? 

A: Ja, det er fullt mulig å lære seg et nytt språk med Babbel og andre apper for språkopplæring.  Metoden er enkel, og det tar ikke lang tid før du begynner å se resultater. Likevel anbefales det at du supplementerer appen med andre aktiviteter for å lære deg et nytt språk. 

For eksempel kan det være lurt å prate med personer som snakker det aktuelle språket daglig. På denne måten kan du sjekke om du har forstått ting riktig, og du slipper å bli lei deg når noe ikke går som det skal. 

Det er også viktig å huske at alle kan lære seg et nytt språk, men at ikke alle har like mye tid til rådighet. Gi deg selv god tid til å lære språket, slik at du ikke blir frustrert over manglende framgang. 

Q: Hvilket nivå kan jeg forvente å oppnå med Babbel? 

A: Babbel er en av de beste appene for å lære seg et nytt språk, og den anbefales på det sterkeste. Hvilket nivå du kan forvente, avhenger av læringsmetode. Live-versjonen gir best utbytte om du ønsker å konversere flytende, mens appen holder rikelig for å lære deg viktige fraser før sommerferien.

  Innholdsfortegnelse