Beste språk apper

De beste språkappene for å lære kinesisk

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Kinesisk anses av mange for å være et av de vanskeligste språkene å lære seg, men siden Kina begynner å bli en dominerende spiller i verdensøkonomien er det veldig smart å kunne snakke kinesisk. Heldigvis er det mange språkapper som gjør det enklere for deg å lære nettopp dette språket.

Lær kinesisk ved hjelp av en god språkapp

Dagens språkopplæringsapper er helt geniale. Takket være innovativ teknologi, har det aldri vært enklere å lære språk. Språkopplæringsapper gjør språkkurs tilgjengelig for alle, og du trenger ikke annet enn mobilen din for å begynne.

Det er uansett viktig at du velger en språkopplæringsapp som holder mål, og har et opplegg som bygger på pedagogiske læringsprinsipper. I denne artikkelen skal vi gi deg en liste med de beste språkopplæringsappene for å lære kinesisk.

1. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Mondly er den aller mest brukte språkappen i hele verden, med rundt 90 millioner brukere, og dette gjør den til en av verdens mest populære apper. Denne språkappen har gjort det enkelt å lære et nytt språk, og det er en fordel når du skal lære det som antagelig er et av verdens vanskeligste språk. Mondly sine interaktive leksjoner dekker absolutt alt du trenger å lære. Mange av leksjonene appen tilbyr baserer seg på konversasjoner. Du vil altså ha mulighet til å lære deg å prate flytende kinesisk ved å faktisk aktivt bruke språket i samtaler.

Hos Mondly kan du også selv velge mellom læringsbaserte aktiviteter. På den måten kan du selv velge hva du ønsker å fokusere på fra gang til gang. Er du mest interessert i grammatikk? Da kan du velge å terpe på kinesisk grammatikk. Eller er du kanskje mer interessert i å skrive? Hos Mondly er det bare å skrive i vei. Mondly sin læringsfrihet er mye av grunnen til at appen har blitt så populær.

Med Mondly sin oppskrift vil du komme veldig langt med din forståelse av det kinesiske språket. Appen kan lastes ned på alle smartenheter, og du kan velge hvilket abonnement du ønsker. Mondly har også en gratis versjon du kan prøve deg på før du forplikter deg til å bruke appen videre.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
2. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Pimsleur er en språkopplæringsapp som fokuserer på å lære deg å snakke. Skal du lære deg kinesisk, er Pimsleur raske med å jage vekk frykten din for å snakke høyt på et annet språk. Pimsleur sine kurs er bygget opp slik at du gradvis lærer deg å snakke kinesisk i ulike situasjoner. Du begynner på nybegynnerkurs og øker vanskelighetsgradene etter hvert som ferdighetene dine utvikler seg.

Leksjonene har en varighet på 30 minutter, og det er lagt opp til at du skal gjøre dem hver dag. Dette er en passende læringslengde for alle som aktivt skal lære seg å snakke kinesisk. Leksjonen fokuserer på å øke ditt kinesiske ordforråd, og hvordan du kan danne setninger og lærer deg å uttale dem riktig.

Pimsleur har forskjellige abonnementer som du kan velge mellom, og de ligger i ulike prisklasser.  Du har mulighet til å kjøpe hele kurset med en gang, eller du kan velge et Premium-abonnement til de ulike nivåene. Du har fem ulike nivåer å velge mellom.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
3. Duolingo
Cover image
Tilgjengelige språk: 38
Lære muntlig språk: Ja, taleøvelser
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Helt gratis
Sosial læring: Nei

Duolingo har lenge vært en populær språkapp, blant annet fordi den er helt gratis. Appen har riktignok et Premium-abonnement, men dette er ikke noe du blir presset til å kjøpe. Hos Duolingo kan du helt fint lære deg kinesisk med gratisversjonen.

Hos Duolingo kan du delta i digitale språkklasser, og innholdet her er ikke påvirket negativt av at det er gratis. For mange er det sosialt og ekstra motiverende å delta i en form for klasseromsundervisning. Duolingo er kongen når det kommer til læringsmetoder basert på spill. Spillene er kjempemorsomme, og de trigger hukommelsen din slik at du lærer deg de kinesiske ordene fortere. Spillene er av type flash-kort og andre morsomme huskespill.

Et viktig konsept hos Duolingo er at du selv skal sette dine mål for egen læringsprosess. Grunnen til at dette er viktig er fordi at det holder deg motivert, og Duolingo kan vise deg innhold som er tilpasset dine mål. Appen henter nemlig inn data om deg for å tilpasse opplegget sitt.

Duolingo er som sagt helt gratis, og appen kan lastes ned på alle digitale enheter.

Besøk Duolingo for å lære mer om språk appen
4. Drops
Cover image
Tilgjengelige språk: 45
Lære muntlig språk: Nei
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Ja, 1 uke
Sosial læring: Nei

Drops er ikke bare navnet på en godteributikk eller et veldig populært godteri. Det er også en språkopplæringsapp hvor du har mulighet til å lære deg kinesisk. Drops har veldig mange animerte språkvideoer, som hjelper deg med å lære nye, kinesiske ord. I tillegg vil du lære hvordan du kan bruke dem i setninger som en kineser ville forstått. Noe som er ekstra gøy er at du kan fullføre ulike spill og quizer hver eneste dag.

Noen av spillene Drops har er at du kan matche kinesiske ord med bilder. Dette er blitt et veldig populært huskespill, og som også viser seg å være veldig effektivt. Du kan også lytte til hvordan de kinesiske ordene skal uttales korrekt, og si dem høyt etter.

Drops sitt hovedfokus er at du skal lære kinesiske ord. Dette er ikke en språkapp, som i stor grad hjelper deg med å utvikle dine grammatiske ferdigheter eller kommunikasjonsferdigheter. Appen er perfekt for nybegynnere, men etter en stund bør du vurdere å bruke Drops i kombinasjon med en annen språkapp. Dette er noe som lett kan gjøres, da Drops ikke koster mye å bruke i måneden.

Besøk Drops for å lære mer om språk appen
5. Memrise
Cover image
Tilgjengelige språk: 23
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Nei, gratis versjon
Sosial læring: Nei

Memrise er en språkopplæringsapp som hjelper deg med å bygge opp dine kinesiske språkferdigheter gjennom artige husketriks og oppgaver, som har som oppskrift å trene opp hjernen din til å kjenne igjen nye, kinesiske ord. Appen i seg selv har et passende navn, fordi den forteller deg med engang hvordan den lærer deg et nytt språk. Memrise overøser deg med kinesiske ord, og med disse ordene kan du lage dine egne flash-kort til pugging. Det kan være litt kjedelig å pugge flash-kort, men Memrise har også fikset dette. Du blir nemlig koblet med et større nettverk, hvor du kan dele flash-kortene dine.

Memrise har tre nivåer, og ved å fullføre disse nivåene vil du ha lært deg en del kinesisk. Ønsker du å ha det litt ekstra morsomt, kan du hygge deg med quiz med andre som studerer kinesisk. Hos Memrise kan du også se på videoer av kinesere, som viser deg hvordan kinesiske ord og uttrykk skal uttales. Deretter uttaler du de samme ordene helt til du klarer å si det riktig. Det tar bare noen minutter å gjennomføre hver av disse leksjonene.

Det er gratis å lage en konto hos Memrise, og du har mulighet til å teste ut gratisversjonen en stund. Etter hvert bør du kjøpe et abonnement.

Besøk Memrise for å lære mer om språk appen
6. HelloChinese
Cover image
Tilgjengelige språk: 1
Lære muntlig språk: Ja, uttalemoduler
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Gratis versjon
Sosial læring: Nei

HelloChinese er en eksemplarisk kinesisk språkapp, som er perfekt for nybegynnere som skal kaste seg ut og lære verdens vanskeligste språk. Denne appen har utrolig mange leksjoner, som tar deg gjennom flere viktige temaer. Å lære kinesisk kan være en skremmende oppgave, men HelloChinese gjør det enklere for deg og dermed mindre skummelt.

Noen av metodene HelloChinese bruker for å undervise er spill, uttalemoduler og offline-støtte. Som med veldig mange andre språkapper, har HelloChinese lagt opp et løp hvor du øker i nivåer etter hvert som du forstår det første nivået du har vært på. Appen gir deg også forklaringene du trenger for å kunne lære deg å bruke kinesiske tegn, og forstå dem samt gjennomføre oppgaver.

HelloChinese er en av de beste appene for deg som vil lære deg kinesisk. Når du har lastet ned appen, må du kjøpe et Premium-abonnement for å få tilgang på læringsmaterialet.

Besøk HelloChinese for å lære mer om språk appen
7. Rosetta stone
Cover image
Tilgjengelige språk: 25
Lære muntlig språk: Ja, talegjenkjenningsteknologi
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 3 dager
Sosial læring: Nei

Rosetta Stone er en språkopplæringsapp, som blir stadig mer og mer populær. Her kan du lære deg å kommunisere på kinesisk. Hos Rosetta Stone er poenget at du vil bli så dyktig på å snakke kinesisk at du uten barrierer vil kunne føre samtale med mennesker som har kinesisk som morsmål. Ønsker du å i hovedsak kun å fokusere på å lære å snakke kinesisk, er Rosetta Stone appen du bør laste ned.

For mange språkentusiaster er det positivt at Rosetta Stone ikke benytter seg av interaktive chatteroboter. Det er kun stemmene til ekte mennesker du vil høre, og det er også disse du har mulighet til å kommunisere med når du øver deg på å snakke kinesisk. Målet til Rosetta Stone er tross alt at du kan føre samtaler med ekte mennesker, og da kan en chatterobot komme i veien for dette eller gjøre det vanskeligere for deg å ta kommunikasjonsmålet ditt med ut i verden.

Leksjonene som Rosetta Stone tilbyr er enkle og korte. Dette er viktig for at du skal klare å holde interessen og motivasjonen oppe. Rosetta Stone er heller ingen dyr språkopplæringsapp.

Besøk Rosetta Stone for å lære mer om språk appen

En fellesbetegnelse på en rekke dialekter

Vi ser gjerne på kinesisk som et språk, men i virkeligheten er det en fellesbetegnelse på en rekke dialekter som tilhører sinittiske grenen av den sino-tibetanske språkfamilien. Den andre hovedgrenen av denne språkfamilien er tibeto-burmanske språk. De fleste er enige om at kinesisk er beslektet med tibeto-burmanske språk. Det har også vært foreslått koblinger til andre språkfamilier, men dette er fremdeles veldig kontroversielt. Mange tror at kinesisk er likt eller deler opprinnelse med vietnamesisk, japansk og koreansk, men dette stemmer ikke. Grunnen til at disse språkene i dag kan virke like, er fordi alle språkene er blitt ganske sterkt påvirket i senere tid av kinesisk.

De som lærer seg kinesisk i dag, lærer seg standard kinesisk. Standard kinesisk bygger på mandarindialektene, og er det offisielle språket i Kina og Taiwan. Språket er også utbredt i andre land, som Sørøst-Asia, USA, Australia og Europa. Som sagt er kinesisk i utgangspunktet en fellesnevner for dialekter, og i Kina snakkes det en del dialekter som hakka og hokkien. Det er imidlertid mandarindialekten som er mest utbredt, og dette er også dialekten som har flest mennesker i verden som har det som morsmål.

FAQ om de beste språkappene for å lære kinesisk

Språkentusiaster har ofte mange spørsmål de sitter og brenner inne med når de skal velge en språkopplæringsapp. Hvilken app skal jeg velge, hvem er billigst og må jeg betale noe for å lære et nytt språk? Mange spørsmål går igjen, og derfor har vi samlet sammen de mest stilte spørsmålene og gitt dem et svar.

Kan jeg bruke en språkopplæringsapp når jeg er nybegynner?

Ja, det kan du og helt uten problemer. Veldig mange av de overnevnte språkappene retter seg mot nybegynnere, og er bygd opp med hensyn til det nivået du befinner deg på. De ulike leksjonene som appene tilbyr begynner alltid på nybegynnernivå, og starter med det grunnleggende for temaene blir mer spisset. Faktisk støtter mange av språkappene bare nybegynnere uten forkunnskaper om det kinesiske språket.

Hvor lang tid tar det før jeg kan prate kinesisk flytende?

Siden kinesisk er verdens vanskeligste språk er det vanskelig å gi noe fullstendig estimat her. De fleste eksperter mener at man kan beherske et språk etter seks måneder, og snakke det flytende etter ett år med øvelse hver dag. Om det samme gjelder for kinesisk er noe usikkert, men du kan nok forvente å ha god kjennskap av språket og kunne bruke det i løpet av samme tid. Det er viktig å huske på at selv ikke kinesere kan bruke alle tegnene som finnes i det kinesiske skriftspråket, og kinesisk er dermed i bunn og grunn et språk man aldri vil kunne beherske 100 % flytende.

Hvordan vet jeg hvilken app jeg bør bruke?

Hvilken app du bør velge kommer helt an på hvem du er, nivået ditt, hvordan du lærer best og hvilke ressurser du har til rådighet. Alle de overnevnte appene er i toppklasse, og her kommer det dermed bare an på dine preferanser. De viktigste faktorene du bør se etter er innholdets kvalitet, brukervennlighet og priser. Det er minst like viktig at språkopplæringsappen passer til ditt budsjett.

Kan jeg lære alt om det kinesiske språket gjennom en språkapp?

Høyest sannsynlig ikke. Det kinesiske språket er som sagt komplekst med sine egne grammatikkregler, ordforråd og syntaks. Språkappene gir best resultat om det brukes i kombinasjon med andre språkopplæringstjenester og ressurser, som kinesisktimer, filmer, nyheter osv. Dette vil føre til at du i en mye større grad lærer deg å beherske språket, og ikke bare høres ut som en ordbok. Det anbefales å ikke bli for avhengig av språkopplæringsappene, men bruk dem som den ressursen de er så lenge de kan hjelpe deg med å oppnå forbedring av dine kinesiske kunnskaper.

Finnes det en gratis kinesisk språkopplæringsapp?

Ja, det gjør det! Her må vi selvfølgelig trekke frem Duolingo som er en veldig god, 100 % gratis språkopplæringsapp. Selv om de tilbyr et Premium-abonnement, er ikke denne nødvendig for at du skal kunne lære deg kinesisk. 

Innholdsfortegnelse