Beste språk apper

De beste språkappene for å lære koreansk

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Det er alltid spennende å lære seg et nytt språk, og kanskje har du et ønske om å lære deg et språk som er helt forskjellig fra ditt eget? Hvorfor ikke lære å snakke koreansk? Mange har fått øynene opp for den koreanske kulturen, og flere språkapper har begynt å sette sammen koreansk språkkurs for deg.

Lær koreansk ved hjelp av en språkapp

Ønsker du å lære deg koreansk, er det bare å hoppe ut i det. Med inntog av språkopplæringsapper, har det å lære språk aldri vært enklere. I denne artikkelen skal vi vise deg markedets beste språkopplæringsapper for koreanske språkkurs. Det er viktig at du velger en god språkapp, slik at du ikke mister læringslysten.

1. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Mondly er en av de største og mest brukte språkopplæringsappene i verden med over 90 millioner brukere. Det er ingen tvil om at du kommer til å ha det gøy når du skal lære deg koreansk hos Mondly. Appen har et helt genialt oppsett som er enkelt å følge, og en av hovedgrunnene til at appen er så populær er fordi den minner om et spill.

Et av de mest populære spillene hos Mondly er at du blir vist flere ord, og du må gjette hva de betyr. Ordene blir introdusert gjennom lyd eller bilder, og du sveiper eller klikker på riktig svar. Med alle de nye, koreanske ordene du lærer deg på denne måten kan du raskt begynne å føre samtaler med Mondly sin egen chatterobot. Denne roboten kan du kommunisere med direkte eller gjennom skriving.

Mondly har daglige leksjoner i koreansk, og de har over 50 kategorier med temaer som gjør at du uten problemer skal lære deg hvordan du kan bruke koreansk i hverdagssituasjoner. Kategoriene inneholder blant annet ferie, underholdning, helse og lignende.

Mondly har en gratis versjon, men ønsker du å ha tilgang på hele det koreanske språkkurset bør du signere for abonnementet.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
2. Lingopie
Cover image
Tilgjengelige språk: 9 språk
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: TV og podcast
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

LingoPie er en annerledes språkopplæringsapp, men ikke på noen negativ måte. Hos LingoPie kan du lære deg koreansk ved å se på TV og film. Det høres kanskje for enkelt ut, men faktum er at mange har blitt kjent med det koreanske språket gjennom film og tegneserier. For i motsetning til andre strømmetjenester kan du hos LingoPie klikke på koreanske ord i underteksten som du ikke forstår. Når du er ferdig med å se på filmen, vil alle ordene du har klikket på komme opp igjen som flash-kort.

Flash-kortene gir deg mulighet til å pugge helt til alle de koreanske ordene sitter, du vet hva de betyr og hvordan de kan brukes riktig i en setning. Fordelen med LingoPie er at den gir mye underholdning, og er du allerede en som er glad i å se på film så er det enkelt å bytte ut Netflix med LingoPie.

Det du skal vite om LingoPie er at den bør brukes i sammenheng med andre språkopplæringsapper, i alle fall om du ønsker å kunne snakke koreansk flytende. Læringsmetoden er tross alt begrenset til TV og film. Formålet med LingoPie er kun å øke ditt koreanske vokabular. Du vil ikke lære så veldig mye om grammatikk eller kommunikasjon.

Besøk Lingopie for å lære mer om språk appen
3. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Er du en som virkelig forplikter deg til selve læringsprosessen, er Pimsleur språkappen for deg. Hos Pimsleur vil du raskt merke at du kan snakke mer og mer koreansk. Det kan være intensivt å være bruker hos Pimsleur, men til gjengjeld vil du oppleve en utrolig fremgang. Hver dag tilbyr Pimsleur leksjoner i koreansk. Disse leksjonene varer i ca. 30 minutter og det er flere relevante temaer som blir gjennomgått.

I leksjonene som Pimsleur har satt sammen vil du aktivt lære deg å bruke koreansk, og du får muligheten til å trene deg opp i å bruke språket i alle mulige hverdagssituasjoner. Dette er med på å bygge opp selvtilliten din, og du blir ikke kastet ut i skumle situasjoner med en gang.

Pimsleur har også andre læringsverktøy som gjør leksjonene mer komplette. Du kan øke ditt vokabular av koreanske ord ved å pugge flash-kort, og du kan sjekke hva du husker ved å bli med på heftige quizrunder. Pimsleur har i tillegg ulike ferdighetskategorier, som dekker det aller meste av hva du bør kunne av det koreanske språket. På denne måten kan du også styre deler av din egen læringsprosess.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
4. Udemy
Cover image
Tilgjengelige språk: 14+
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Ja

Er du student, og ønsker deg en språkapp som er myntet på studenter? Da bør du velge Udemy. Laster du ned språkopplæringsappen Udemy, blir du del av et stort nettverk av andre studenter som også er interessert i språk. Dette er også en perfekt mulighet for deg til å, for eksempel, danne en kollokviegruppe med andre studenter som skal lære koreansk. Siden Udemy er en språkopplæringsapp for studenter, vil du merke at læringsmetodene er like de som blir brukt på høyere utdanningsinstitusjoner.

Hos Udemy kan du lære koreansk med varierte læringsmetoder. Læringsmetodene bygger på videoleksjoner, lesing og forståing av tekst og lydopptak. Du lærer deg alle sider av språket, noe som er svært nyttig om du, for eksempel, skal studere i Korea, eller trenger å ha kjennskap til språket i jobbsammenheng. Udemy har også fokus på at læring av koreansk skal være gøy, og derfor kan du også teste dine kunnskaper gjennom quiz.

Udemy er ingen dyr språkopplæringsapp, men språkkursene har forskjellige priser. Prisene på abonnementene er uansett tilpasset studentenes lommebok. Skulle du av en eller annen grunn ikke være fornøyd, kan du få pengene dine tilbake før det har gått 30 dager siden du lastet ned Udemy.

Besøk Udemy for å lære mer om språk appen
5. Duolingo
Cover image
Tilgjengelige språk: 38
Lære muntlig språk: Ja, taleøvelser
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Helt gratis
Sosial læring: Nei

Duolingo er en gratis språkopplæringsapp hvor du har muligheten til å lære deg koreansk. Appen er mest kjent for å tilby spillbaserte læringsmetoder, og så å si alle læringsverktøyene er formet som spill. Du kan lage deg artige karakterer og gjennomføre ulike oppgaver, som øker din forståelse av det koreanske språket.

Hos Duolingo vil du lære deg å skrive, snakke og lese på koreansk gjennom å følge leksjoner og gjennomføre oppgaver. Duolingo gir deg også mulighet til å rette språklæringen din inn mot et spesifikt felt, for eksempel ferie eller medisin. Dette er en funksjon som gjør språkopplæringen din mer personlig, og dette leder oss over til et viktig trekk ved Duolingo. Jo mer du bruker appen, jo mer vil den tilpasse seg deg. Dette skjer ved at en algoritme gjenkjenner mønstret i dine foretrukne læringsmetoder.

Skulle du møte på perioder hvor du synes det er vanskelig å lære deg koreansk, vil Duolingo holde deg motivert ved å vise deg morsomme læringsoppgaver og minne deg på å fortsette å øve. Du trenger ikke å betale noe for å bruke Duolingo, men skulle du ønske deg litt mer så har Duolingo et abonnement du kan betale for.

Besøk Duolingo for å lære mer om språk appen
6. Memrise
Cover image
Tilgjengelige språk: 23
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Nei, gratis versjon
Sosial læring: Nei

Memrise er en annen veldig morsom språkopplæringsapp, og er også et godt valg om du skal lære deg å snakke koreansk. Hele ideen til Memrise bygger på at læring skal være morsomt, og ifølge appen selv har de funnet den perfekte oppskrift på språkopplæring som baserer seg på vitenskap, sosialt nettverk og underholdning.

Appen heter Memrise fordi de i stor grad benytter seg av minnespill. Disse minnespillene gjør at du raskt vil lære deg massevis av koreanske ord. Du kan også sitte å se på tusenvis av videoer hvor koreanske ord og setninger blir lest opp. Mange av videoene og leksjonene er også lest inn av mennesker som har koreansk som morsmål, og dette gjør at du hele tiden kan forbedre din egen uttale ved å lytte til andre. Etter at du har sett på videoer, kan du teste ut hva du husker i minnespillet. Vi er enige med Memrise i at dette er en god læringskombinasjon.

Memrise ønsker at du raskt skal bli komfortabel med å bruke koreansk. Derfor vil leksjonene, videoene og spillene dekke alt fra hva du bør kunne si når du er på ferie i Korea, til jobb og utdanning. Du kan velge å tegne et abonnement per måned eller forplikte deg til en lengre periode.

Besøk Memrise for å lære mer om språk appen
7. Drops
Cover image
Tilgjengelige språk: 45
Lære muntlig språk: Nei
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Ja, 1 uke
Sosial læring: Nei

Drops er en språkopplæringsapp som er utmerket for nybegynnere. Denne appen lærer deg det helt grunnleggende om det koreanske språket, og du vil aller først lære deg de viktigste aspektene ved språket. Dette er viktig å kunne, for det gir deg grunnlaget du trenger for å bygge videre opp dine språkevner.

Drops har leksjoner hver dag som ikke varer i mer enn fem minutter. Disse leksjonene fungerer som et lynkurs i et spesifikt tema. Drops lærer deg nye koreanske ord ved hjelp av tekst, bilder og musikk for å hjelpe hukommelsen din med å lagre dem raskere. Ordene du lærer deg i starten vil være helt vanlige samt mer betydningsfulle ord og setninger. Mat, farger, familiemedlemmer, etnisiteter, reise og andre temaer er alle dekket i vokabularet som du kommer til å lære deg hos Drops. Repetisjonsteknikken som Drops bruker, har en beviselig effekt.

Mange av oppgavene til Drops minner om spill. Poenget er at du skal dra ord og slippe dem på bilder du mener er korrekt, eller motsatt. Den visuelle språklæringen er et perfekt verktøy for nybegynnere, for da er du sikker på at du virkelig forstår ordene.

Besøk Drops for å lære mer om språk appen

Et språk med ukjent opprinnelse

Forskere er usikre på hvilken språkfamilie koreansk tilhører, og språket regnes derfor som et isolat. Koreansk har mulig et slektskap med japansk, men de to språkene er uansett like på det området at ingen helt vet hvordan det oppsto.

Koreansk er det offisielle språket i Nord-Korea og Sør-Korea, og det prates av 23 millioner mennesker i Nord-Korea og av 49 millioner i Sør-Korea og 2 millioner i Kina. Språket kan spores tilbake til 1446 gjennom en offentliggjort, alfabetisk skrift. Tidligere ble kinesisk brukt i de koreanske områdene, men kong Sjeong av Nord-Korea mente at man ikke kunne lære å lese og skrive ved bruk av kinesiske skrifttegn.

Det tok allikevel tid før koreansk slo gjennom som eget språk. mange lærde satt seg til motverge og etter at kongen døde var det bare kvinner og ulærde som holdt liv i arbeidet hans. Det ble vedtatt at koreansk skulle brukes i 1894, men selv den dag i dag bruker Sør-Korea en del kinesiske tegn. 60 % av ordomfanget i koreansk er låneord fra kinesisk. Dette kan gjøre det litt enklere for deg å lære koreansk om du kan kinesisk fra før av.

FAQ om de beste språkappene for å lære koreanske

Under følger noen svar på ofte stilte spørsmål om koreanske språkkurs på språkopplæringsapper.

Er det verdt å lære koreansk?

Det er alltid nyttig å lære et nytt språk, og koreansk er ikke noe unntak. Vi lever tross alt i en svært globalisert verden hvor land, kulturer og mennesker kommer stadig nærmere hverandre. Kan du snakke koreansk har det potensial til å hjelpe deg med å gjøre jobben eller bedriften din mer relevant i fremtiden. Faktisk begynner Korea å etablere seg som en mektig økonomi i Asia, og dette vil merkes i fremtiden.

Er det vanskelig å lære koreansk?

Det er ikke nødvendigvis vanskeligere å lære koreansk enn hva det er å lære mange andre språk. Alt kommer an på om du legger hjertet og sjelen din i selve læringsprosessen samt velger riktige læringsverktøy for deg. Mange av språkopplæringsappene vi har anbefalt, er perfekte for nybegynnere og de gjør ikke læring av koreansk vanskelig i det hele tatt. Koreanske alfabetet er regnet som veldig enkelt å forstå.

Hvor mange timer hver dag bør jeg bruke på å studere koreansk?

Det kommer helt an på hva som er målet ditt, og hvor mye tid du har, fem minutter daglig er bedre enn ingenting, men du bør prøve å forplikte deg til en time hver dag. Ellers er estimert puggetid en til to timer daglig om du skal studere koreansk på deltid, men fire til syv timer om du studerer det heltid.

Kan jeg lære koreansk helt gratis?

Ja, det er fullstendig mulig! Det finnes flere gratis apper eller apper med gratis versjoner, men den beste gratis appen er Duolingo. Alt du trenger av læringsverktøy hos Duolingo er gratis, og læringsverktøyene er også veldig varierende. Duolingo er også mest kjent for å ligne på et spill.

Oppsummering

Koreansk kan kanskje virke som et vanskelig språk å lære, men det har i virkeligheten aldri vært enklere. Dagens språkopplæringsapper er toppmoderne, og de bygger på flere konsepter som sikrer rask, enkel og morsom læring. Leksjonene og oppgavene bryter språket ned til enklere, mer forståelige deler. Dette gjør at det ikke blir så overveldende for deg. Mange av språkopplæringsappene er også spesielt rettet mot nybegynnere.

Det finnes ikke noen god grunn til å utsette å lære et nytt språk. Språkopplæringsappene laster du bare ned på mobilen din, og dermed vil de alltid være tilgjengelig for deg, uansett hvor du er. 

Innholdsfortegnelse