Anmeldelse av Busuu: Alt du trenger å vite

Oppdatert: 14. Feb, 2023

Kan man virkelig lære seg nye språk ved hjelp av apper som Busuu? Det finnes mange apper der ute for deg som vil lære deg et nytt språk – men fungerer de? Det korte svaret er ja, språk-apper kan være nyttige verktøy. 

Det finnes flere språk-apper som er av høy kvalitet, og Busuu er en av disse. Her deler vi alt du må vite for å komme i gang med språkopplæringen.

Hvordan fungerer språk-apper som Busuu?

Busuu er språk-app som du kan bruke på mobil, nettbrett og datamaskin. Appen gir deg tilgang til populære språk som engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk. Du har rask og enkel tilgang til nye leksjoner, ordbøker og annet som kan hjelpe deg med å lære ord, fraser, grammatikk og setningsstruktur.

Du må imidlertid være obs på at appen alene ikke kan lære deg alt. Det er viktig å øve deg masse og snakke med andre mennesker på det aktuelle språket. Språk-apper som Busuu tar deg et godt stykke på veien mot å lære deg nye språk, men for å kunne snakke flytende må du også inkludere andre aktiviteter og øvelser.

Generelt om språk appen Busuu
Rating
8.6 av 10 poeng
Antall språk
13
Pris
kr 79,00
Anbefalt for
De som vil lære språk mens de har et stort online fellesskap.
Gratis prøveperiode
Ja
Læringsstruktur
Læring via app

Slik kommer du i gang med språk-appen

Begynn med å laste ned appen eller besøke nettsiden til Busuu. Nå kan du velge hvilket språk du ønsker å lære deg. Deretter må du registrere deg som bruker. Neste steg er å fylle ut en kort spørreundersøkelse for å tilpasse språk-kurset etter dine behov. Du må blant annet angi formål med å lære deg språket, for eksempel reise, jobb eller kommunisere med venner.

Busuu spør også om hvor mye du kan fra før av språket, samt hvor mye tid du har tilgjengelig hver dag. Du kan velge mellom flere tidsintervaller fra fem minutter per dag til 25 minutter daglig. Korte, men hyppige økter kan for mange være mer effektive enn lange, men sjeldne økter.

Når du har svart på spørsmålene, vil Busuu anbefale deg et språkkurs. Appen tar også hensyn til hvor mye tid du har til rådighet for å lære deg det aktuelle språket. 

Her ser du startsiden til Busuu.

Hvordan er leksjonene utformet?

Språkopplæringen består av både tekst- og lydleksjoner, slik at du kan jobbe med både leseferdigheter og uttalelse. Leksjonene er ryddige og oversiktlige. Du kan alltid se hvor langt du har kommet i et kurs ved å besøke dashbordet ditt. 

Språkopplæringen foregår trinnvis, slik at du alltid bygger på det du har lært i en fornuftig rekkefølge. Du har altså ikke mulighet til å hoppe fritt rundt i kurs. Kursene er bygget opp slik at du gradvis blir introdusert for nye ord, fraser og grammatiske regler etterhvert som kurset skrider frem. 

Her er det enkel læring hvor du kan lytte og se viktige fraser.

Busuu lar deg begynne med å ta en språktest for å vurdere ferdighetene dine. Resultatet av testen avgjør hvilket nivå du bør begynne på. Testen indikerer også hvor lang tid studiet bør ta. Du kan dessuten se hvor lang tid de ulike versjonene bør ta før du begynner på dem, slik at du alltid har god kontroll over tidsbruken.

Du kan sende inn oppgavene du løser til andre brukere på appen. Busuu velger ut brukere som snakker det aktuelle språket som morsmål, slik at du kan få verdifull tilbakemelding. Det er en fin måte å øve på uttalelse, i tillegg til at du kan rette opp i eventuelle grammatiske feil.

Til høyre ser du brukere som vil få tilbakemelding.

Hvordan kan jeg lære meg å snakke flytende?

Utfordringen med språkopplæring via apper er som sagt at du ikke får snakket med andre mennesker, slik som på et fysisk språkkurs eller i en samtale med andre. Busuu tilbyr derfor både gruppetimer og 1:1 språkleksjoner for å veie opp for dette. Disse finner sted på nett, og hver leksjon varer i ca. 45 minutter.

Du kan velge både et passende tidspunkt og hvilken lærer du ønsker. Busuu tilbyr gratis prøvetid, hvor du kan delta på totalt tre leksjoner. Gruppetimene består av maksimalt fem personer for å skape en avslappet stemning hvor alle får sjansen til å snakke.

Hvor mye koster Busuu?

Du kan velge blant flere abonnementer. Busuu har dessuten en gratisversjon som kan være tilstrekkelig for enkelte brukere. Gratisversjonen er relativt begrenset, ettersom du kun får tilgang til de første leksjonene. Hvorvidt det holder, avhenger av hvilke mål du har for språkopplæringen. Dersom du vil lære mer enn bare noen fraser, anbefaler vi å oppgradere til et betalt abonnement. 

Premium utgjør 69 kr per måned og Premium Plus utgjør 79 kr per måned, dersom du betaler for et helt år om gangen. Hovedforskjellen er at Premium gir deg tilgang til ett språk, mens Premium Plus gir deg tilgang til alle språk og individuell læreplan. Begge abonnementene inkluderer tilbakemeldinger fra fellesskapet og mulighet for å bruke appen offline.

Her ser du prisoversikten til Busuu.

Dersom du ikke vil betale for et helt år, kan du betale for tre måneder istedenfor. I så fall blir månedsprisen 119 og 139 kr per måned. Det aller billigste abonnementet får du ved å betale for 24 måneder om gangen. Det vil i så fall utgjøre en månedspris på 59 kr og 69 kr. Husk at du får en gratis prøveperiode for å teste ut tjenestene først. 

Disse abonnementene er ganske rimelige, sammenlignet med mange andre språk-apper. Du slipper dessuten å binde deg for lange perioder om gangen. Det er altså ikke nødvendig å legge ut store summer for å holde språkferdighetene ved like eller for å lære et helt nytt språk.

Eget abonnement for gruppetimer

Dersom du ønsker gruppetimer eller 1:1, må du velge et separat abonnement. Disse abonnementene inkluderer selvstudium via appen. Det koster 26 USD for 2 gruppetimer per måned, 50 USD for 4 gruppetimer og 84 USD for 8 gruppetimer.  Du kan kansellere abonnementet når som helst.

Fordeler med Busuu

Busuu har et stort online fellesskap der du kan komme i kontakt med andre som lærer et nytt språk. Du kan snakke med personer fra hele verden via tekst, lyd eller video. Ikke bare kan dere øve dere på språket, men dere kan også treffe nye og spennende mennesker.

Her ser du Busuu sitt felleskap hvor du kan få nye venner og gi tilbakemeldinger.

Andre fordeler med Busuu er: 

 • Det er enkelt å registrere seg og begynne å bruke appen 
 • Appen er intuitivt designet som er enkel å navigere
 • Leksjonene er korte og oversiktlige
 • Du kan lære deg flere språk samtidig ved å velge premium-versjonen

Ulemper med Busuu

Det er ikke særlig mange ulemper med Busuu. Vi må likevel påpeke at utvalg av språk er begrenset. Innholdet er likevel av såpass høy kvalitet at et lite utvalg ikke nødvendigvis spiller noen rolle. Dersom målet er å lære seg ett spesifikt språk i dybden og du finner den på Busuu, så er det bare å sette i gang.

Det lille utvalget kan imidlertid være en ulempe for deg som ønsker å lære deg enkle ord og fraser på tvers av ulike språk. For eksempel, kanskje du reiser mye og har behov for å søke opp fraser sporadisk ved behov. I så fall kan du vurdere Rosetta Stone som har “Phrasebook” funksjonen tilgjengelig for de mest populære språkene. Phrasebook hjelper deg med perfekt uttalelse av det du ønsker å formidle.

En ulempe ved Busuu er at man må betale for å bruke alle funksjonene på appen. Gratisversjonen er veldig bra for å øve inn enkle fraser for kun ett språk, men utover det så må du betale. Det bør likevel påpekes at premium-versjonen gir deg svært god verdi for pengene dine, samt er ganske rimelig sammenlignet med andre betalte språk-apper.

Alt dette er uansett småpirk. Busuu er generelt sett en av de beste språk-appene tilgjengelig for deg som ikke trenger et stort språkutvalg. Både gratisversjonen og premium-versjonen holder høy standard.

Slik får du maksimalt utbytte av språkopplæring via apper

Du velger selv når du vil bruke appen. Dette kan være en fordel for mange, og en ulempe for andre. Det kreves litt struktur og gode rutiner for å få god utbytte av språk-apper. Kanskje du kan sette av ti minutter etter middag hver dag?  Eller kanskje en halvtime tre dager i uken fungerer bedre? 

Det viktige er å følge planen, ellers kan man fort falle av lasset. Husk at du ikke trenger å bruke mye tid om gangen for å lære et nytt språk. Busuu er utviklet slik at du kan øve deg i noen minutter for dagen og likevel få godt utbytte av tiden din.

I tillegg bør du vurdere å inkludere andre aktiviteter for å lære deg det nye språket raskere. Jo mer du bruker språket, desto raskere blir du flinkere. Det kan derfor være fornuftig å ta noen gruppetimer på Busuu etterhvert, selv om du begynner med kun selvstudium.

I tillegg kan du gjøre følgende for å øke læringsutbyttet:

 • Lytte til podcaster på det aktuelle språket
 • Se på TV-serier på språket du vil lære deg
 • Lese bøker på det aktuelle språket
 • Skrive tekster på det aktuelle språket
 • Høre på musikk på det aktuelle språket

Sett deg små mål langs veien

Små og realistiske mål kan øke motivasjonen, ettersom du kan se fremgangen din.  For eksempel, kanskje du vil lære deg 50 enkle fraser i ditt målspråk innen neste måned. Disse målene kan gi deg en følelse av fremgang, og øke motivasjonen din for å fortsette språkopplæringen.

Hva er forskjellen mellom Busuu og Duolingo?

Mange lurer på hva som er best av Busuu og Duolingo, en annen språk-app med gratisversjon. Det finnes imidlertid fordeler og ulemper med alle appene, og hva som er “best” vil derfor avhenge av dine preferanser og behov. Den største forskjellen mellom Duolingo og Busuu er imidlertid at Duolingo ønsker å ha en fullverdig gratis plattform

Duolingo viser reklame hvert femte minutt for å kunne oppnå dette. De utvikler dessuten kurs og innhold ved hjelp av frivillige, og noen ganger kan det forekomme feil. Busuu begrenser gratis innhold, slik at du får en smakebit av språkkurset. Du slipper imidlertid reklame, og innholdet er av høy kvalitet. 

Det beste du kan gjøre er å prøve begge språk-appene og se hva du foretrekker.

Konklusjon: Lær deg et nytt språk med Busuu

Å lære seg et nytt språk er spennende, men det kan også være utfordrende. Du finner enkle, men effektive leksjoner på Busuu som gjør det litt lettere å komme i gang. I tillegg har du tilgang til et stort online fellesskap som kan hjelpe deg med å øve på det valgte språket ditt.

Du kan dessuten være trygg på at du får god verdi for pengene dine ved å velge et av de betalte abonnementene. Appen er ganske rimelig og har høy kvalitet på innholdet. Det er imidlertid viktig at du setter deg mål for språkopplæringen, slik at du ikke faller av lasset. 

Busuu gjør det mulig å lære deg på et nytt språk på en fleksibel måte, samt bli kjent med personer fra hele verden. Det er altså bare å sette i gang. Kos deg!

Hyppig stilte spørsmål om Busuu

Q: Hvor brukervennlig er Busuu? 

A: Busuu er en brukervennlig app som kan brukes av personer på alle nivåer. Enten du aldri har prøvd et språk-app før eller du er en erfaren bruker, vil du kunne bruke plattformen uten problemer.

Q:  Hvor mange språk kan jeg lære meg på Busuu?

A: Du kan lære deg 13+ språk på Busuu. Det er likevel verdt å nevne at du kun har tilgang til noen få leksjoner i gratisversjonen. Dersom du velger å abonnere på den premium-versjonen av appen, så har du tilgang til alle leksjonene og funksjonene.

Q: Kan jeg teste ut Busuu gratis?

A: Ja, det kan du. Busuu gir deg muligheten til å teste ut appen gratis i 7 dager. Dersom du ikke er fornøyd, så kan du avslutte abonnementet før de 7 dagene er omme.

Q: Hvor ofte må jeg bruke Busuu?

A: Det er opp til deg selv.  Busuu er en fleksibel app som gir deg muligheten til å lære deg et nytt språk når som helst og hvor som helst. Vi anbefaler imidlertid at du øver deg på det nye språket ofte for best effekt.

Q: Hvilke andre apper finnes det for å lære seg nye språk?

A. Det kan være lurt å teste ut en rekke apper før du velger hvilken som er den beste. Husk at de aller fleste språk-apper tilbyr gratisversjoner, men med begrenset funksjonalitet. Gratisversjoner er en fin måte å teste ut om appen. Dersom du er fornøyd, kan det være verdt å oppgradere til premium-versjonen for å få tilgang til alt. 

Q: Kan jeg bruke Busuu offline?

A: Du kan bruke offline-modus om du oppgraderer til et betalt abonnement. Dette kan være nyttig hvis du for eksempel er på reisefot og ikke har tilgang til internett. Husk at du må være online for å laste ned leksjonene først.

  Innholdsfortegnelse