Stor anmeldelse av språkappen Mondly

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Mondly er en app for språkopplæring som gir deg mange interaktive og spennende måter å lære språk på. Språkopplæringsappen tilbyr over 41 språk og 1000+ språkkombinasjoner, og kursene er utviklet av eksperter. Ikke minst, så tilbyr de spennende løsninger for språkopplæring med VR og AR.

Høres det bra ut? Da må du lese vår anmeldelse av Mondly for å se om dette er den rette språkappen for deg.

Fordeler med Mondly

Det er mange fordeler med Mondly. Mondly har et interaktivt og intuitivt design som er lett å navigere og bruke. Du kan komme i gang gratis på språkappen, men gratisversjonen er relativt begrenset. Den fungerer bedre som prøveversjon enn som en ren gratisapp for språkopplæring.

Språkappen finnes i flere versjoner for at du enkelt skal kunne velge hva som passer best for deg. Du kan for eksempel velge Mondly som passer for voksne som vil lære seg et nytt språk ved å bruke mobiltelefonen, Mondly Kids for barn med spennende spill, Mondly AR for deg som vil lære via augmented reality og Mondly VR.

Du kan føre samtaler med en AI-lærer ved å bruke AR og VR løsningene. Dette kan hjelpe deg med å forbedre dine språkferdigheter og til å føle deg tryggere når du snakker det nye språket ditt. Du får din egen virtuelle lærer som bruker en virtuell verden som et slags klasserom.

Appen har dessuten en praktisk chatbot som du kan bruke til å øve på samtaler. Du får tilbakemelding på uttalelsen din øyeblikkelig, samt forslag til hva du kan si hvis du føler deg usikker.

Mondly har også en rekke andre læringsfunksjoner som du kan bruke, inkludert daglige leksjoner, quizzer og oppgaver. Leksjonene er basert på “ekte”, hverdagslige hendelser og utviklet av dyktige lingvister. Et stort utvalg av kategorier og språk gjør det enkelt å tilrettelegge språkopplæringen etter dine behov.

Generelt om språk appen Duolingo
Rating
8.3 av 10 poeng
Antall språk
33
Pris
$9.99
Anbefalt for
De som vil lære språk via samtaler med en AI-lærer.
Gratis prøveperiode
Ja
Læringsstruktur
Læring via app

Ulemper med Mondly

En av de store ulempene med Mondly er at det ikke har noen måte å øve sammen med andre studenter. Det er altså ingen samtalegrupper eller muligheter for coaching, der du kan lære fra andre studenter og øve på å føre samtaler.

Muligheten til å “snakke” med en AI-lærer veier litt opp for det. Det er likevel en rimeligere løsning enn å hyre inn en “ekte” lærer eller delta på tradisjonelle språkkurs. Du må derfor vurdere målene dine for språkopplæring nøye før du avgjør hva som er beste løsning.

Dersom du heller vil ha coaching eller live språkleksjoner på nett før et lengre opphold i utlandet, kan du vurdere språkapper med coaching som Rosetta Stone. Dette koster imidlertid mer, og Mondly AR er derfor et rimelig alternativ til coaching.

Andre foretrekker å kombinere språkapper som Mondly med annen språkundervisning. For eksempel, kanskje deltar du på et ukentlig språkkurs og vil ha ekstra støtte utenom undervisning? Kanskje du vil lære deg et nytt språk ut av ren interesse eller som forberedelse på ferien?

I begge disse tilfellene så kommer du langt med Mondly, uten å måtte betale masse for undervisning.

Mondly vs. Duolingo

Dersom du er på jakt etter en gratis språkapp og ikke kommer til å betale for språkopplæring, så bør du teste ut gratisversjonen til Duolingo. Gratisappen til Mondly passer best som prøveversjon for deg som vil oppgradere. Mondly har imidlertid mange fordeler for deg som er villig til å betale litt ekstra, for eksempel VR og AR.

Den ekstra prisen er virkelig verdt det om du vil ha tilbakemeldinger på uttalelse og øve deg i samtaler, uten å betale for språkkurs og coaching. Hva som er best av Mondly vs. Duolingo kommer altså helt an på dine personlige preferanser og mål for språkopplæring.

Gratis språkapp som Duolingo passer best for deg som vil lære deg helt enkle fraser og ord før du skal på ferie. Betalte språkapper er bedre for deg som vil øve på uttalelse og bli tryggere på å snakke med andre på det nye språket.

Språkappens funksjoner og egenskaper

Avhengig av hvilken versjon av Mondly du velger, så har du tilgang til en rekke spennende funksjoner og egenskaper som gjør det gøy å lære nye språk som spansk eller fransk. Språkopplæringen er basert på spill med belønninger som ikke tar deg mer enn fem minutter å gjennomføre.

Her ser du hvordan du kan få poeng etter man har gjennomført en leksjon.

Dette er noen av funksjonene og egenskapene til språkappen:

 • Velg mellom 1000 ulike språkkombinasjoner
 • Egen versjon for barn
 • Hands-free for deg som vil multitaske
 • Velg mellom 50 forskjellige emner
 • Talegjenkjenning
 • Korte, daglige leksjoner
 • AI og VR
 • Gratis prøveversjon

Appen har autentiske stemmer som hjelper deg å forbedre uttale. Mondly bruker blant annet talegjenkjenning for å hjelpe deg med å forbedre uttalelse. Du spiller inn deg selv mens du snakker, og talegjenkjenningen gir deg tilbakemeldinger.

Her ser du hvordan Mondly bruker talegjenkjenning.

Pris på Mondly

Du kan som sagt velge mellom flere abonnementer og versjoner av Mondly. Et vanlig abonnement på ett språk koster 139 kroner per måned eller 599 kroner per år. Du kan også oppgradere til “livstid” abonnement som gir deg tilgang til alle språk for ca. 900 kroner, uten tidsbegrensning.

Hvis du skal lære deg ett språk, så kan du velge vanlig måneds- eller årsabonnement. Dersom du ofte er på reisefot og vil lære deg ulike gloser og ord for hvert land, så kan livstidsprisen være verdt investeringen. Du bør derfor vurdere behovene dine nøye før du bestemmer deg for et abonnement.

Det varierte utvalget av abonnementer gjør det enkelt for deg å velge noe som passer best for dine språkmål. Når du prøver Mondly gratis, får du et begrenset utvalg av funksjoner og egenskaper. Dette gjør det enklere å evaluere produktet og bestemme deg for om det er verdt å betale for hele versjonen.

Alternativt kan du betale for én måned for å teste ut alle funksjoner før du enten oppgraderer til ett år eller livstid. I så fall får du prøvd språkappen fullt ut før du oppgraderer. En måned er nok til å teste ut alle funksjonene, gå gjennom alle språkleksjonene og finne ut om et større abonnement er verdt det.

Her ser du prislisten til Mondly.

Kom i gang med språkappen Mondly

Det er enkelt å komme i gang med språkopplæring på mobilen. Du må laste ned appen, registrere deg, velge abonnement eller teste ut prøveversjonen. Prøveversjonen gir deg tilgang til en håndfull leksjoner, slik at du kan teste ut om språkappen er noe for deg eller ikke.

Når du har gjort dette, kan du starte språkopplæringen, enten via gamifiserte leksjoner eller ved å vandre ut i den virtuelle verdenen i AR-versjonen. Når du føler deg klar, kan du teste ut dine ferdigheter ved å prate med AI-læreren eller chatboten. Vi anbefaler imidlertid at du velger Mondly Kids til barn som skal lære seg språk.

Mondly har mange korte leksjoner som er lett å flette inn i hverdagen. Dermed kan du øve deg hver dag, uten at det krever for mye tid. Det er bedre å bruke litt tid hver dag på å lære deg et nytt språk, enn å ta lange, men sjeldne leksjoner. Det er dessuten lett å følge med på progresjonen din, slik at du kan se hvor fort du lærer det nye språket på språkappen.

Slik bruker du Mondly VR

Du trenger et betalt abonnement for å bruke Mondly VR, og den er tilgjengelig på både oculus og STEAM. VR er likevel en utrolig spennende måte å lære seg et nytt språk på. Du kan delta i samtaler og situasjoner som finner sted i den virkelige verdenen som å sjekke inn på et hotell, bestille en kopp kaffe og bli kjent med andre.

Du får umiddelbare tilbakemeldinger på uttalelsen din, noe som gjør du blir raskere trygg – dette er en helt annen opplevelse enn å bare pugge fraser. Totalt kan du velge over 30 språk som for eksempel engelsk, spansk, fransk, tysk og italiensk.

Her ser du eksempel på hvordan Mondly VR fungerer.

Tips til bedre språkopplæring

Mondlys språkapp er en fantastisk løsning for å lære seg et nytt språk. Det er imidlertid viktig å huske at du trenger mer enn bare appen for å lykkes. Her er noen tips som kan hjelpe deg å få mest mulig ut av språkopplæringen:

 • Begynn med grunnleggende ord og fraser, slik at du raskt blir komfortabel med det nye språket.
 • Øv deg på å snakke det nye språket med andre, slik at du kan bli vant til å bruke ord og uttrykk i praksis.
 • Les masse! Lesing er en av de beste måtene å lære seg et språk.
 • Lytt til musikk og radio på det nye språket, slik at du blir vant til å høre uttalen.

Hvis du vil lære deg å snakke flytende, så bør du supplere språkapper med annen læring. Vi har allerede nevnt at du kan bruke en språkapp som Mondly som supplement til annen språkopplæring. For eksempel, både betalte og gratis språkapper er supre å ha i tillegg til å gå på språkkurs. Da kan du nemlig øve deg på ord og setninger mellom kurskveldene for å få raskere fremgang.

Her kan du se flere forskjellige temaer man kan lære om på Mondly.

Gode vaner for språkopplæring

Fordelen med apper for språkopplæring som Mondly er at terskelen for å lære seg et nytt språk blir lavere, sammenlignet med å gå på vanlige språkkurs. Du må likevel lage deg gode vaner for språkopplæring og være konsekvent. Det er viktig å ikke gi opp og øve jevnlig.

For å være mest mulig effektiv, anbefaler vi at du setter deg mål og bruker tid inne på appen hver dag. På denne måten kan du lære raskere og se resultater på kort tid. Leksjonene er både korte og underholdende, slik at du kan flette dem inn i en ellers travel hverdag.

Vi anbefaler at du bygger videre på vaner du allerede har. For eksempel, pleier du å scrolle på mobilen mens du drikker kaffe etter jobb? Istedenfor å scrolle, kan du bruke tiden til å ta en språkleksjon på Mondly. Daglige, korte økter er bedre enn sjeldne, lange økter.

Kort oppsummert: derfor bør du prøve Mondly

Du har nå fått masse god informasjon om språkappen Mondly. Vi ønsker derfor å oppsummere de viktigste punktene helt til sist, slik at du får en god oversikt over hva du bør vite om appen. Dermed må du selv vurdere om språkopplæringsappen matcher dine mål.

 • Mondly er en språkapp som lar deg øve deg på et nytt språk fra komforten av ditt eget hjem
 • Appen har funksjoner som interaktive samtaler hentet fra realistiske situasjoner, slik at du kan øve deg på uttalelse og på å holde virkelige samtaler
 • Selv om Mondly også finnes som gratis språkapp, så er funksjonene såpass begrenset at vi anbefaler å betale for et abonnement
 • Mondly VR og AR gir deg en interaktiv og spennende opplevelse som holder interessen oppe og gjør deg tryggere på å føre samtaler

Selv om det kan være fristende å sette seg store, ambisiøse mål, så er det viktig at du tar deg tid til å lære seg et nytt språk på en systematisk måte. Begynn med det grunnleggende, øv deg regelmessig og sett deg mål som er oppnåelige.

Mondly er et nyttig verktøy som kan hjelpe deg å lære et nytt språk både raskt og effektivt. Husk at jo oftere du øver, desto raskere vil du bli trygg på det nye språket. Da er det bare å ønske deg lykke til med språkopplæringen – og ikke glem å ha det gøy underveis!

Få svar på vanlige spørsmål om Mondly

Q: Hvor mye koster Mondly?

A: Det avhenger av hvilket abonnement du velger. Det finnes et gratis abonnement, samt tre betalte versjoner. Gratisabonnementet gir deg tilgang til få funksjoner og leksjoner. Betalte abonnementer gir deg tilgang til alle funksjonene.

Q: Er det verdt å betale for hele versjonen?

A: Det kommer an på hvor mye du ønsker å lære deg. Om du trenger full tilgang til alle funksjonene og vil lære deg mer enn enkle ord og fraser, så er det verdt å oppgradere og ikke bare bruke en gratis språkapp.

Q: Hvor lang tid tar det å lære seg et språk ved hjelp av en språkapp som Mondly?

A: Det kommer helt an på hvor dedikert du er til språkopplæringen og hvor mye du øver deg. Du lærer raskere ved å bruke det nye språket så mye som mulig, samt snakke med andre som også bruker språket. Mondly gir deg et godt grunnlag som du kan bygge videre på.

Q: Kan barn bruke Mondly?

A: Ja, det finnes en barneversjon av språkappen som heter Mondly Kids. Den er spesielt designet for å gjøre det morsomt og interessant for barna å lære seg et nytt språk. Den har leksjoner og spill som er utformet for å holde interessen oppe mens de lærer seg et nytt språk.

Q: Hvilket språk tilbyr Mondly?

A: Mondly tilbyr opplæring i over 40 språk i den vanlige appen og over 30 språk i VR. Du har dermed gode muligheter til å finne nettopp det språket som du vil lære deg når du velger denne språkappen.

  Innholdsfortegnelse