Stor anmeldelse av språkappen Pimsleur

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Språkapper er populære som aldri før – og det er ikke så rart! Hvem vil vel ikke lære seg et nytt språk hjemme fra sofakroken for en rimelig penge? Pimsleur er en av de ledende språkappene tilgjengelig på markedet – men er det den rette språkappen for deg?

Les vår store anmeldelse av Pimsleur for å finne ut mer om den populære appen for språkopplæring. Vi tar en grundig titt på fordeler og ulemper, funksjoner, priser, egenskaper og mye mer. Vi forklarer også hvordan du kommer i gang med appen og gir deg mange gode tips for lære deg et nytt språk med Pimsleur.

Lær deg nye språk med Pimsleur-metoden

Pimsleur er basert på Pimsleur Method som er utviklet av dr. Pimsleur. Han oppdaget en unik tilnærming til språkopplæring i sine studier ved UCLA og Ohio State University. Metoden er så effektiv at du kan oppnå middels språknivå på bare 30 dager, ifølge språkappen selv.

Generelt om språk appen Pimsleur
Rating
8.5 av 10 poeng
Antall språk
50
Pris
$150
Anbefalt for
De som vil flette inn språkopplæring i en travel hverdag
Gratis prøveperiode
Ja
Læringsstruktur
Læring via app

Fordeler med Pimsleur:

 • Muligheten til å lære seg et nytt språk på farten
 • Unik metodikk
 • Du kommer raskt i gang med språkopplæring
 • Samtalebaserte leksjoner for å lære deg språket på en effektiv måte
 • Tilbakemelding på uttalelse av ord
 • Tar høyde for ulike kulturer
 • Kan integreres med Amazon Alexa

Ulemper med Pimsleur:

 • Ingen mulighet for å ha samtaler med “ekte” personer
 • Du må sette av 30 minutter hver dag
 • Koster mer enn mange andre språkapper

Ulempen med Pimsleur er ellers den samme som for andre språkapper: Du har ikke mulighet til å delta i samtaler med andre mennesker for å øve deg på å føre samtaler. Enkelte språkapper som Rosetta Stone tilbyr oppgraderte versjoner med sertifiserte språklærere, men det koster derimot mer penger.

Dersom du ikke ønsker å delta i slike samtalegrupper, så kan Pimsleur-metoden være et godt alternativ. Du får likevel øvd deg på uttalelse ved å bruke talegjenkjenning, og leksjonene er basert på realistiske situasjoner og scenarioer.

Her ser du oversikt over leksjoner på Pimsleur.

Hvem passer språkappen best for?

Pimsleur passer best for deg som ikke vil delta på vanlige språkkurs eller delta i samtalegrupper. Du vil lære deg nye språk hjemmefra eller på farten, slik at du kan flette inn språkopplæring i en travel hverdag. Samtidig ønsker du å lære deg språket mye grundigere enn det du klarer med gratis språkapper som kun lar deg pugge på ord og gloser.

Pimsleur er dermed et prisgunstig alternativ for deg som vil lære deg et språk som italiensk så grundig som mulig, uten å gå på kurs eller bruke mye tid på det. Dersom du ønsker å snakke det nye språket flytende fordi du skal flytte til eller jobbe i et annet land, så kan det imidlertid lønne seg å finne ekte samtalepartnere å konversere med i tillegg til å bruke språkappen.

Enkle og gratis språkapper passer derimot bra for deg som ønsker å lære deg helt grunnleggende ord og setninger før du skal på sommerferie eller andre kortere reiser. Disse tar heller ikke så lang tid. For eksempel, språkappen Mondly har korte leksjoner som ikke krever mer enn 10-15 minutter. Gratisapper for språkopplæring passer for deg som bare ønsker å gjøre deg forstått, for eksempel når du skal bestille mat. Det er mindre viktig for deg å kunne føre samtaler på det nye språket.

Pimsleur vs. andre betalte språkapper

Leksjonene til Pimsleur er hovedsakelig basert på audio. Dersom du foretrekker mer visuelle løsninger, så kan du kombinere Pimsleur med gratis språkapper. Det finnes også språkapper som kombinerer lyd og bilder i leksjonene, for eksempel Rosetta Stone.

Her ser du eksempel på hvordan Pimsleur lar deg høre ord og uttrykk.

Hvis du ser etter en mer interaktiv opplevelse, så kan det derimot være verdt å prøve Mondly AR og VR. Mondly AR og VR gjør det mulig å begi deg ut i en virtuell verden hvor du kan føre samtaler med AI-boter som gir deg øyeblikkelig tilbakemelding på uttalelsen din.

Det kan altså være lurt å teste ut flere språkapper før du bestemmer deg for hva som passer best for deg. Tenk over hvordan du selv lærer best og hva som er enklest å flette inn i hverdagen din.

Hva er Pimsleur-metoden?

Metoden går ut på at du lærer deg nye språk på samme måte som du lærte deg morsmålet ditt som barn, nemlig ved å lytte, etterligne og svare på spørsmål fremfor å pugge ord og gramatikkregler. Nettopp denne tilnærmingen kan være gunstig for deg som fort kjeder deg eller gruer deg for å lære grammatikk.

Du lærer deg raskt de ordene og setningene som du har mest bruk for, uten all puggingen. En annen stor fordel med Pimsleur er at leksjonene tar høyde for kulturforskjeller, noe som er spesielt nyttig før utenlandsreiser.

Du kan velge å enten kjøpe tilgang via abonnement på mobiltelefonen din eller kjøpe kurs i MP3-format. MP3-produkter har 30-dagers pengene-tilbake-garanti, og du kan teste ut en gratis leksjon før du bestemmer deg ved å besøke nettsidene deres. Du har dermed ingenting å tape ved å prøve ut Pimsleur-metoden.

Slik fungerer språkopplæringen til Pimsleur

Pimsleur-metoden er basert på samtaler, fremfor at du skal trykke på bilder på smarttelefonen din. Læringen er fullstendig handsfree, slik at du kan holde på med andre ting mens du går gjennom språkleksjonene. Du kan delta i dialogen allerede fra første leksjon.

Selve språkundervisningen foregår som følger:

 • Lytt til leksjonene: Du slipper å ta notater eller følge med på skjermen. Fordelen med dette er at du kan fullføre leksjonene mens du holder på med andre ting, for eksempel vaske gulv eller lufte hunden.
 • Sett av 30 minutter hver dag: Leksjonene tar ikke mer enn en halvtime, men det er viktig å fullføre én leksjon hver dag i rett rekkefølge for å oppnå middels språknivå så raskt som det appen lover.
 • Svar høyt og ikke bare i hodet ditt: Du deltar i dialogen allerede fra første leksjon, og det er viktig at du gjentar frasene og ordene høyt. Pimsleur har en AI-drevet talegjenkjenning som registrerer ordene dine, slik at du vet om du uttaler dem riktig eller ikke.
Her ser du Pimsleur sin talegjenkjenning.

Kom i gang med Pimsleur

Det første du må gjøre er å velge hvordan du vil ha tilgang til Pimsleur. MP3-leksjonene er digitale leksjoner som du kan fullføre på enhver enhet, enten det er på datamaskinen eller mobilen din. I så fall så kan du kjøpe et språkkurs på nivå 1 for ca. 100 dollar. Totalt finnes det fem nivåer. Du kan kjøpe alle fem på én gang for å få rabatt eller oppgradere underveis.

Det andre alternativet er å laste ned Pimsleur-appen på smarttelefonen og velge et abonnement. Selv om du kjøper MP3-leksjonene, så kan du spille dem av via appen. Du får bare større frihet til hvordan du vil lytte til dem, ettersom du kan spille dem av på iTunes eller Media Player.

Tilgangen er “evig” om du kjøper et MP3-språkkurs, og du kan laste leksjonene ned på flere enheter om du ønsker det. Dersom du velger abonnement, så utløper tilgangen når du sier opp abonnementet. Månedsabonnementet koster ca. 235 kroner med 7-dagers gratis prøveperiode.

Kjøpe kurs vs. abonnement på Pimsleur

Fordelen med å kjøpe MP3-kurs er at du aldri mister tilgang og kan gå gjennom nivåene i eget tempo. Avhengig av hvor lang tid du bruker, så kan dette være en rimeligere løsning enn abonnement. Dersom du virkelig vil gå i dybden på et språk og lære deg så mye som mulig ved hjelp av selvstudie, så er pakken med nivå 1-5 en mer prisgunstig løsning enn både abonnement og tradisjonelle språkkurs.

Du har som sagt 30 dager på å “returnere” produktet, dersom du er misfornøyd med løsningen. Det finnes ingen pengene-tilbake garanti på abonnement, men du har til gjengjeld en 7-dagers prøveperiode. Bare husk å si opp abonnementet før uken er over, dersom du ikke vil fortsette abonnementet.

Fordelen med abonnement er at du kommer i gang for en mindre sum og kan avslutte når du selv er fornøyd med språkopplæringen. Du trenger altså ikke å betale for lengre kurs, hvis du ikke vet om dette er noe for deg enda. Du kan dessuten lære deg flere språk ved å velge Premium-abonnement. Kanskje vil du lære spansk før du skal til Spania i sommerferien og tysk om høsten før du skal på juleshopping i Berlin?

Hva som er best av å kjøpe kurspakker eller abonnement avhenger derfor av dine personlige preferanser, mål for språkopplæring og budsjett. Hvis du er i tvil, så kan det lønne seg med å først kjøpe abonnement. Det er ingenting i veien for å avslutte abonnementet underveis og heller oppgradere til en kurspakke med flere nivåer, dersom du skulle endre mening etter å ha testet ut Pimsleur-metoden en stund.

Tips til å lykkes med apper for språkopplæring

Språkapper som Pimsleur gjør det utrolig enkelt for alle å lære seg nye språk, uten at det krever for mye tid og penger. Det er imidlertid viktig å øve ofte for å få maksimalt utbytte av språkappen. For eksempel, Pimsleur anbefaler at du fullfører én ny leksjon hver eneste dag for å komme opp i middels språknivå i løpet av en måned.

Selv om du slipper å sette av en kveld i uken for å dra på et fysisk språkkurs, så må du likevel sette av tid til språkundervisningen. Vi anbefaler å bygge videre på eksisterende vaner for å enklere kunne integrere språkundervisningen inn i hverdagen din. Leksjonene til Pimsleur er som sagt handsfree, slik at du kan holde på med andre ting. Du må likevel ha mulighet til å repetere ord og setninger høyt.

Her er noen tips til hvordan du kan flette inn språkopplæringen i hverdagen din:

 • Når du slapper av med en kopp kaffe på sofaen etter jobb hver ettermiddag
 • Mens du lufter hunden din – plugg i høretelefoner og spill av leksjonene på mobiltelefonen din
 • På tog- og bussreiser, så sant du ikke har noe imot å snakke høyt underveis
 • Når du tar oppvasken eller rydder huset

Det er imidlertid viktig å påpeke at du må kunne konsentrere deg om leksjonen, selv om du holder på med andre ting. Hvis du blir lett distrahert av andre aktiviteter, så kan det være best å sette av 30 minutter med full fokus på språkopplæring. I tillegg kan det være lurt å øve så mye som mulig på det nye språket for å lære raskere og bedre:

 • Lytt til podcaster eller se på TV-serier på det aktuelle språket
 • Les bøker og artikler
 • Undersøk om noen i bekjentskapskretsen din kan språket og er villige til å øve med deg

Fortsett å prøve deg frem med språket, selv om du gjør feil eller det tar tid. Det viktigste er at du er tålmodig med deg selv og øver regelmessig for å få gode resultater.

Kort oppsummert: Hvorfor velge språkappen Pimsleur

Pimsleur er en av de beste språkappene på markedet og er basert på en unik metodikk for å raskt lære seg nye språk. Språkappen gjør det enkelt og komfortabelt å lære seg et nytt språk med hands-free leksjoner som du kan ta hvor som helst. Du kan dessuten velge mellom kurspakker eller abonnementer, alt etter hva som passer best for deg.

Alt i alt, så har Pimsleur mye å tilby deg som ønsker en fleksibel og effektiv løsning for språkopplæring. Gratis prøveperiode og pengene-tilbake garantier gjør det trygt å teste ut metodikken. Da er det bare å ønske deg lykke til med det nye språket ditt!

Få svar på vanlige spørsmål om Pimsleur

Q: Kan jeg prøve Pimsleur gratis?

A: Ja, det kan du! Pimsleur tilbyr deg en gratis 7-dagers prøveperiode om du laster ned appen på telefonen din. Du kan også prøve en gratis leksjon på nettsidene deres. Se oversikt over andre gratis språk apper her.

Q: Hvor lenge tar det å lære seg et nytt språk med Pimsleur?

A: Det kommer an på hvilke mål du setter deg og hvor dedikert du er til studiene. Ifølge Pimsleur, vil du kunne oppnå middels språknivå på 30 dager ved hjelp av metodikken deres.

Q: Kan jeg avslutte abonnementet mitt på Pimsleur-appen hvis jeg ikke ønsker å fortsette?

A: Ja, det kan du. Dersom du har aktivert 7-dagers prøveperiode, så må du huske å avslutte før abonnementet blir trukket fra kontoen din. Pengene-tilbake garantien gjelder kun for deg som kjøper kurspakker i MP3-format.

Q: Hvor mange språk kan jeg lære meg med Pimsleur?

A: På det nåværende tidspunkt, tilbyr Pimsleur over 50 ulike språk, og er en god språk app for feks spansk eller tysk språk. Dersom du vil ha tilgang til flere språk, så må du velge et Premium-abonnement i appen – du må bare være obs på at alle 50 språk ikke er tilgjengelig i premium-versjon. Ellers må du kjøpe kurs for hvert språk.

Q: Kan jeg laste ned Pimsleur-kurs på flere enheter?

A: Ja, det kan du. Du må bare logge deg inn med de samme kontodetaljene på alle enhetene. Du kan laste ned Pimsleur-appen på enheter som støtter iOS og Android. Kurspakkene i MP3-formatet er dessuten kompatible med alle enheter som støtter MP3.

Q: Kan jeg hoppe over de første leksjonene?

A: Pimsleur er utviklet for nybegynnere, men du kan hoppe over leksjoner om du allerede kan litt. Hvis du oppdager at du gjør feil, så anbefaler vi å begynne fra begynnelsen.

  Innholdsfortegnelse