Beste språk apper

De beste språkappene for å lære dansk

Oppdatert: 29. Jan, 2023

Skal du på ferie til Danmark, flytte dit eller kanskje studere i landet? Da vil du komme langt om du lærer deg å snakke dansk. I dag finnes det veldig mange språkopplæringsapper for deg som vil lære dansk, og før du vet ordet av det kan du snakke like godt som en danske.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke språkopplæringsapper du bør velge om du ønsker å lære deg dansk.

De beste språkopplæringsappene for å lære dansk

Dansk er et særpreget språk takket være lyden og tonene. Det sies at danskene har en potet i halsen når de snakker, og det er ikke uten grunn at dette har blitt et allmenn kjent «faktum». Det kan gjøre det litt vanskelig å lære dansk, men det viktigste er å øve masse på uttalen.

Det finnes flere språkapper som hjelper deg med å trene opp både uttalen og grammatikkunnskapene. Når du skal velge språkapp, er det viktig at du velger som passer godt for deg slik at du ikke mister læringsinteressen.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel er en av verdens mest anbefalte språkopplæringsapper, og den har mange millioner brukere. Det er ikke uten grunn. Læringsopplegget på Babbel er satt sammen av over 150 språkeksperter, og dette sikrer deg et opplegg som oser av kvalitet. Hos Babbel kan du lære dansk ved å gjøre ulike oppgaver.

Babbel har nemlig oppgaver som lærer deg å lese dansketekster, skrive på dansk, snakke på dansk og lytte og forstå dansk. Du lærer å navigere gjennom flere vanlige situasjoner. Appen har i tillegg et stort fokus på at du skal lære deg flest mulige ord, slik at du aktivt kan bruke språket.

Leksjonene hos Babbel er korte, og lette å gjennomføre. Du kan også stadig gå tilbake og repetere så mye du ønsker. Du får i tillegg mulighet til å øve deg mye på temaene i de ulike leksjonene. Babbel har et godt omdømme blant brukerne, og er en app som vil sørge for at du utvikler dine ferdigheter i det danske språket.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Hos Mondly kan du lære deg å snakke dansk på en veldig enkel måte. Leksjonene som Mondly tilbyr er enkle å følge med på da de er korte og fokuserte. Meningen er at du skal lære, og derfor tar Mondly for seg litt av gangen. På den måten blir du ikke helt overveldet. Du har også mulighet til å selv velge hvilke temaer du vil ha mest fokus på.

Mondly har et veldig brukervennlig oppsett, som det er enkelt for brukere å navigere seg rundt i. Appen fokuserer på at det skal være gøy, enkelt og effektivt å lære dansk, og derfor kan du pugge språket gjennom å spille flere spill. Her snakker vi om blant annet quiz og andre former for minnespill samt spill som stimulerer hjernens måte å huske et nytt språk på. Mange av spillene har veldig mye fokus på danske ord og uttrykk.

Prisen for Mondly avhenger av hvilket abonnement du velger. Du kan velge å binde deg for 12 måneder, eller betale per måned. Mondly har også en gratisversjon, men her er det mye som ikke følger med.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Hos Pimsleur kan du lære deg mer enn 50 forskjellige språk, og dette inkluderer selvfølgelig dansk. Denne språkopplæringsappen krever litt mer forpliktelse, men til gjengjeld garanterer de deg at du vil kunne snakke flytende dansk. Hos Pimsleur mener de at de har funnet en vitenskapelig måte rundt språkopplæring, som gir svært effektive resultater for brukeren.

Hos Pimsleur kan du delta på daglige leksjoner der du lærer deg mer om dansk uttale, får trent deg opp i å snakke dansk og lærer deg dansk grammatikk. Disse leksjonene varer ikke i mer enn 30 minutter, og er slik sett veldig overkommelige. Pimsleur har også andre morsomme opplæringsmetoder, som quiz, flash-kort, interaktive konversasjoner og ulike former for tester hvor du kan teste dine ferdigheter samt kontrollere om du husker det som har blitt gjennomgått på leksjonene.

Hva du betaler for et abonnement avhenger helt av hvilket abonnement du velger. Pimsleur har tre ulike varianter, et som gir deg tilgang på det grunnleggende, et premium og et abonnement som gir deg tilgang til absolutt alt. Du kan prøve Pimsleur gratis i 7 dager.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
4. Duolingo
Cover image
Tilgjengelige språk: 38
Lære muntlig språk: Ja, taleøvelser
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Helt gratis
Sosial læring: Nei

Duolingo er en gratis språkopplæringsapp, som er helt super når du ønsker å lære deg et nordisk språk. Det er ikke alle språkapper som har et godt opplegg for læring av nordiske språk, men det har Duolingo. Her kan du nemlig lære dansk gjennom å spille. Duolingo er kongen over spillbasert læring, og dette er et veldig morsomt aspekt for mange.

Hos Duolingo kan du også lære dansk gjennom å delta på gratis leksjoner. Alle leksjonene er temabaserte, og du må sette dine egne mål før leksjonen begynner. Det er veldig viktig at du holder fokus på målene du har satt deg, slik at du har noe å jobbe mot og opplever tydelige forbedringer. Før, under og etter leksjonene kan du løse ulike oppgaver. Disse oppgavene hjelper deg med å kjenne igjen danske ord og uttrykk samt grammatiske regler. Fargerike flash-kort hjelper deg med å huske ordene lettere.

Duolingo er fargerik og morsom, og appen er designet slik at læringen blir veldig personlig. Selv om Duolingo er gratis, kan du velge et Plus abonnement. Dette koster penger, og du vil få tilgang til ytterligere materiale. Før du bestemmer deg kan du prøve abonnementet gratis i 14 dager.

Besøk Duolingo for å lære mer om språk appen
5. Memrise
Cover image
Tilgjengelige språk: 23
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Nei, gratis versjon
Sosial læring: Nei

Memrise er en språkopplæringsapp som fokuserer på at du skal lære så mange nye ord som mulig. Skal du lære dansk, vil dette i hovedsak bety ord, uttrykk og fraser du lærer deg raskt og enkelt med opplæringsmetoden til Memrise. Målet er at du skal kunne gjøre deg forstått på dansk tidlig.

Memrise tilbyr 3 nivåer med ekspertise fra deres dyktige team. Alle disse nivåene er nøye sammensatt, og holder høy kvalitet. Læringsmetoden er varierende, og du kan gjøre ulike oppgaver samt lese og lytte til danske tekster mens du raskt bygger opp din språklige forståelse for dansk. Noe som er veldig gøy hos Memrise er at du kan lage dine helt egne flash-kort. Dette gir deg muligheten til å pugge og forstå mange nye, danske ord hver eneste dag. Flash-kort kan du ta frem uansett når det måtte passe.

Kjeder du deg litt og er lei av pugging, kan du heller delta på en heftig runde med quiz som sniker inn kunnskap om det danske språket. Du kan også se på videoer der personer som har dansk som morsmål uttaler flere forskjellige danske ord og fraser. På denne måten kan du få en forståelse av hvordan ordene skal uttales riktig.

Besøk Memrise for å lære mer om språk appen
6. Ling App
Cover image
Tilgjengelige språk: 60+
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja, skrivesystemer
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Tilgjengelig gratis
Sosial læring: Nei

LingApp er en annen språkopplæringsapp som har et stort fokus på spillbasert læring. Det blir stadig mer populært å spille spill, og spill som en sentral læringsarena har fått mye større oppmerksomhet og fokus de siste årene. Du lurer kanskje på hvordan du kan lære dansk ved å spille. Alle de varierte spillene som LingApp tilbyr fokuserer på dansk grammatikk og danske vokaler.

Spillene fokuserer på at du må finne løsninger og utfordre deg selv. Du kan også se på lærerike videoer der personer med dansk som morsmål snakker dansk. De kan prate om alt fra grammatikk til daglige hendelser, og meningen er at du skal lytte til disse videoene og lære å kjenne igjen uttale og hvordan ord uttrykkes korrekt. Dansk har en helt spesiell tone, og det er veldig viktig at du lytter så mye til språket at du får inn tonen når du skal prate selv.

LingApp har mange aspekter som gjør det veldig gøy å lære dansk, og du har muligheten til å lære å snakke dansk flytende. Det krever mye øvelse, men er du interessert i å lære språket er det verdt det. Ekstra gøy blir det jo når du kan lære dansk gjennom spill.

Besøk Ling App for å lære mer om språk appen
7. Drops
Cover image
Tilgjengelige språk: 45
Lære muntlig språk: Nei
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Ja, 1 uke
Sosial læring: Nei

Drops er et artig navn på en artig språkopplæringsapp. Ønsker du å lære deg dansk, er Drops en app som kan være et fornuftig valg. Drops har fokus på det danske vokabularet, og du kan lære deg mange nye, danske ord ved hjelp av animasjonsvideoer. Disse videoene har ulike temaer, men når du er ferdig med å se på dem skal du ha stiftet kjennskap med over 3000 danske ord. Det er også flere spill du kan spille hos Drops for å lære deg å bli en mester i dansk. Disse spillene innebærer blant annet quiz.

Drops har et morsomt spill som gjør det ekstra artig å lære dansk. Du skal matche riktig ord med riktig bilde, og det krever at du har en viss kjennskap til det danske ordets betydning. Du kan også få appen til å lese opp ordene når du har matchet dem. Å øve på uttale er stikkordet hos Drops. Hvis du gjennomfører dette spillet i 5 minutter hver dag, vil du på kort tid ha lært mange danske ord.

Drops har riktignok en svakhet, og det er at den ikke har noe stort fokus på grammatikk eller kommunikasjon. Du får nok mest ut av Drops om du kombinerer denne appen med en annen språkopplæringsapp, som hjelper deg med å sette alle ordene du lærer hos Drops inn i en større sammenheng.

Besøk Drops for å lære mer om språk appen

Om Dansk Språk

Dansk er det offisielle språket i Danmark. Det er en del av den germanske språkgrenen, som igjen tilhører den indoeuropeiske språkfamilien. Dansk er også ett av de nordiske språkene. I tillegg til at dansk snakkes av de aller fleste innbyggerne i Danmark, er det danske språket også sidestilt på Grønland og Færøyene hvor språket er et administrasjonsspråk. Videre snakkes dansk som første- eller annetspråk av en minoritet sør for grensen til Tyskland, i det nordlige Schleswig-Holstein. Du kan med andre ord snakke dansk flere steder i verden.

Det danske språket har gått gjennom flere perioder med endring og utvikling, og disse periodene deles inn slik:

  • runedansk (rundt 800–1100)
  • eldre middeldansk (1100–1350)
  • yngre middeldansk (1350–1525)
  • eldre nydansk (1525–rundt 1700)
  • yngre nydansk (fra tidlig på 1700-tallet, Ludvig Holbergs tid)
  • nydanski vår moderne tid

Dansk er et språk som er preget av mange dialekter, mens riksmålet blir stadig mer påvirket av skriftspråket. Språket har i tillegg gjennomgått en form for standardisering, som går utover alle dialektene. Det danske språket er også blitt veldig påvirket av engelsk, og har tatt inn mange låneord – akkurat slik det norske språket har.

FAQ

Under følger svar på ofte stilte spørsmål om språkopplæringsapper, som kan hjelpe deg med å lære dansk:

Hva er den beste språkopplæringsappen for å lære dansk?

Det finnes mange gode språkopplæringsapper du kan bruke når du ønsker å lære deg dansk. Appen Babbbel og Pimsleur er 2 av de appene som gjør det aller best på flere tester. Det er fordi dette er apper som tilbyr et solid opplegg for språkopplæring, inkludert mange varierte oppgaver og leksjoner.

Tar det lang tid å lære seg flytende dansk?

Det kommer helt an på hvor mye du øver hver dag, og hvor aktivt du bruker det du lærer deg. Snakker du veldig lite dansk, vil det bli svært vanskelig å bli flytende. Bruker du derimot språket jevnlig, kan du regne med å bli flytende i løpet av 1 år.

Hva er det vanskeligste med å lære dansk?

For de aller fleste vil nok den danske, særpregene uttalen være det vanskeligste å lære seg. Det krever veldig mye øvelse.

Koster språkopplæringsapper mye?

Hva de overnevnte språkopplæringsappene koster er veldig forskjellig. Noen, som Duolingo, er helt gratis, mens andre, som Babbel, koster noen kroner hver måned. Mange av språkopplæringsappene har i midlertidig gratis prøveperioder.

Oppsummering

Dansk er et språk som har gått gjennom flere forandringer opp gjennom historien. Det er et språk som er kjent for sin særpregene uttale, og som snakkes av flere mennesker enn bare danskene. Norsk er et språk som er nært beslektet med dansk, så her har du egentlig en mulighet til å raskt lære deg enda ett av de nordiske språkene.

Det finnes flere språkopplæringsapper der du kan lære dansk. Når du velger en språkopplæringsapp, er det viktig at du velger en app som passer til din foretrukne opplæringsmetode. Mange av appene fokuserer på læringsbaserte spill, mens språkapper som Babbel også fokuserer på leksjoner og kommunikasjonsferdigheter. Når du skal lære deg dansk, er det veldig viktig at du begynner å trene på uttalen på et tidlig tidspunkt. Å øke vokabularet ditt og trene på grammatikken er også viktige elementer, som vil gjøre at du kan snakke flytende dansk innen det har gått 1 år. 

Innholdsfortegnelse