Beste språk apper

De beste språkappene for å lære engelsk

Oppdatert: 29. Jan, 2023

Ønsker du å lære engelsk? Det er i så fall ikke et dårlig ønske, for da kan du kommunisere med over 350 millioner andre mennesker over hele verden. Engelsk er et språk man ikke kommer unna å måtte bruke, og da er det veldig lurt å laste ned en god språkapp som kan hjelpe deg.

Engelsk snakkes som sagt av over 350 millioner mennesker, og det er morsmålet og hovedspråket i Storbritannia, Irland, USA, Canada, Australia, New Zealand og Sør-Afrika. Det er også det dominerende verdensspråket, og derfor er engelsk per dags dato ett av de viktigste språkene du kan lære deg.

Selv om de aller fleste av oss må lære engelsk på skolen, er det ingen garanti for at alle sitter igjen med brukbare kunnskaper som kommer til nytte i voksenlivet. Heldigvis er det aldri for sent, og i denne artikkelen skal vi fokusere på de beste språkappene som kan lære deg å snakke engelsk som en proff.

Lær engelsk med de beste språkappene

Når du skal lære deg engelsk, eller forbedre dine engelskferdigheter, finnes det et hav av språkopplæringsapper å velge mellom. Mange språkopplæringsapper er veldig gode, men du skal være oppmerksom på at de er gode på hver sine felt. Noen apper fokuserer veldig på kommunikasjon, mens andre er mer opptatt av grammatikk. Hva du bør velge, kommer helt an på hva du ønsker å bli bedre på.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel er uten tvil verdens beste språkopplæringsapp. Appen har millioner av brukere verden over. Mye av grunnen til at den er så populær, er fordi læringsinnholdet er skreddersydd av 150 språkeksperter. Hos Babbel trenger du ikke å velge hva du ønsker å fokusere på. Her kan du bli ekspert på både engelsk kommunikasjon, grammatikk og vokabular.

Hos Babbel kan du ta kurs som øker din forståelse av det engelske språket, hvordan ord skal uttales riktig og hvilke regler som gjelder når du skal skrive på engelsk. Kursene, eller leksjonene, har ulike temaer, og du kan selv velge hva du vil følge med på. Dette gjør at de er veldig enkle å følge med på, og du blir heller ikke overveldet av mye og ny informasjon.

Kursene er også veldig praktisk rettet. Du vil bli veiledet i hvordan du kan kommunisere korrekt når du for eksempel er på ferie i England og skal bestille mat, spørre om veien eller trenger hjelp.

Babbel har også mange andre morsomme måter å lære engelsk på. Du kan, for eksempel, pugge effektivt ved hjelp av flash-kort, teste dine kunnskaper gjennom quiz og du kan også snakke med en som er ekspert på engelsk. ved hjelp av Babbels morsomme og effektive læringsmetoder vil du raskt kunne snakke flytende engelsk.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Mondly er en perfekt språkopplæringsapp for alle som ønsker å lære seg engelsk. Det spiller ingen rolle om du er nybegynner eller mer øvet. Mondly er enkel å bruke og egnet for alle. Fordelen med Mondly er at den begynner med helt grunnleggende språkopplæring før leksjonene blir mer spisset. Du får også gode muligheter til å aktivt bruke det du har lært ved å snakke med Mondly sin chatterobot. I motsetning til mange andre chatteroboter, kan du ha ekte og velformulerte samtaler med denne roboten.

Mondly tilbyr flere leksjoner, og du står fritt til å velge hvilken leksjon du ønsker å studere for dagen. Du har tilgang til notater og en rekke læringsverktøy, som gjør det enklere for deg å følge progresjonen din samt pugge og bruke aktivt alt det du allerede har lært.

Med Mondly sin hjelp vil du raskt bli trygg og dyktig til å prate engelsk. Du lærer deg hvordan du kan snakke engelsk i flere situasjoner, og alt det til en veldig billig penge. Et abonnement hos Mondly koster ikke så veldig mange kronene hver måned.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Lingopie
Cover image
Tilgjengelige språk: 9 språk
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: TV og podcast
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Er du glad i å se på filmer? Trenger du å lære engelsk? Hvorfor ikke kombinere det? Det kan du nemlig gjøre hos LingoPie. LingoPie er en veldig annerledes språkopplæringsapp, hvor underholdning og læring blir kombinert på en kreativ måte.

LingoPie er på mange måter en strømmetjeneste som Netflix, men med en litt annerledes funksjon. For selv om du kan se på engelsketalende filmer på Netflix, kan du hos LingoPie klikke på engelske ord du ikke forstår. Når filmen er ferdig, dukker ordene opp igjen som flash-kort og du vil få anledningen til å pugge på dem samt lære hva de betyr og i hvilke sammenhenger de kan brukes i.

Det kan være veldig lurt å bruke LingoPie hvis du allerede har litt kjennskap til engelsk, men ønsker å bli bedre i språket. De fleste av oss ser allerede mye på film, og da er LingoPies læringsløsning egentlig ganske genial. Selv om du ikke blir noen ekspert på grammatikk, vil du raskt øke vokabularet ditt.

LingoPie har to ulike abonnementer, hvor det ene er beregnet for familier. Med LingoPie kan hele familien forbedre engelskferdighetene sine.

Besøk Lingopie for å lære mer om språk appen
4. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Pimsleur er en veldig sterk språkopplæringsapp, som kaster deg rett ut i det. Når du har meldt deg på engelskkurs, vil du kun møte på engelsk. De har flere leksjoner som er lydbaserte, og du vil få god opplæring i hvordan engelske ord og uttrykk skal brukes korrekt. Alle leksjonene varer i omtrent 30 minutter, og du har mulighet til å prate med foreleseren.

Pimsleur har et enkelt oppsett for grammatikk, og dette gjør at du raskt lærer deg engelsk grammatikk. For mange kan dette være noe av det vanskeligste med det engelske skriftspråket, men Pimsleur har gjort det morsomt, og det vil hjelpe deg med å forstå konteksten til engelske tekster du kan lytte til.

Hos Pimsleur kan du også pugge på engelsk med flash-kort, og du kan teste dine engelskkunnskaper med quiz for å finne ut av hva du husker og har lært av leksjonene. Med Pimsleur vil du ha null problem med å bli flytende i engelsk. Alt er lagt til rette for at du hele tiden skal kunne øve, og bruke språket aktivt.

Er du usikker på om Pimsleur er en språkopplæringsapp for deg, kan du teste den ut i syv dager før du eventuelt velger hvilket abonnement du vil ha.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
5. Udemy
Cover image
Tilgjengelige språk: 14+
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Ja

Er du student, og har behov for å lære engelsk? Da er Udemy den riktige språkappen for deg. Denne blir brukt av millioner av studenter, noe som sikrer et veldig studentvennlig miljø. Mange studenter har et stort behov for å forbedre engelsk kunnskapene sine. Mange forelesninger går på engelsk, og veldig mye av pensumet er også på engelsk. Hos Udemy kan du forbedre engelsken din gjennom å følge med på tekstleksjoner, lydleksjoner og videoleksjoner. Du har muligheten til å studere i ditt eget tempo, og når det passer deg aller best.

Når du velger engelskkurs hos Udemy, inkluderer dette fem leksjoner, som alle varer ca. i 30 minutter. Quiz har også blitt stadig mer populært, og derfor er også quiz et læringsalternativ hos Udemy. Poenget med en slik quiz er at du raskt skal kunne danne deg et bilde av hvor mye du husker, og hvor mye du har lært. En quiz vil også vise deg hva du er nødt til å pugge mer på om du skal bli god til å snakke engelsk.

Udemy tilbyr deg både gratis leksjoner, men også leksjoner du må betale for.

Besøk Udemy for å lære mer om språk appen
6. Duolingo
Cover image
Tilgjengelige språk: 38
Lære muntlig språk: Ja, taleøvelser
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Helt gratis
Sosial læring: Nei

Duolingo er en veldig populær, gratis språkopplæringsapp hvor du uten problemer kan lære deg engelsk. Denne språkopplæringsappen hjelper deg med å finpusse språkkunnskapene dine, og den er også veldig kjent for sin spillbaserte læringsmetoder. Med Duolingos metode kan du spille deg til bedre engelskuttale.

De aller fleste leksjonene til Duolingo er lagt fram som et spill, snarere enn en standard leksjon. Du kan bli kjent med engelske ord og grammatiske regler gjennom quiz og andre spill, som forsterker hukommelsen din og trener deg opp i å bruke engelske ord riktig både muntlig og skriftlig.

Noe som er veldig positivt med Duolingo er at de stadig oppdaterer sine leksjoner. Det betyr at det alltid vil være nye engelske ord å lære, og ny kunnskap å holde seg oppdatert på. Å øke sitt engelske vokabular er en viktig del av det å holde språkforståelsen, aktiv slik at du aldri glemmer hvordan du skal bruke det.

Duolingo er som sagt i utgangspunktet helt gratis å bruke, men hvis du ønsker deg tilgang på mer materiale kan du kjøpe abonnementer hos Duolingo.  Det er i midlertidig viktig å være klar over at det ikke er noe du må gjøre for å kunne lære deg å snakke flytende engelsk.

Besøk Duolingo for å lære mer om språk appen
7. Clozemaster
Cover image
Tilgjengelige språk: 69
Lære muntlig språk: Ja, tekst-til-tale
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Tilbyr gratis innhold
Sosial læring: Nei

Clozemaster er en språkopplæringsapp for de som allerede har kjennskap til engelsk og kan snakke engelsk, men som allikevel trenger å øve mer før de kan snakke engelsk helt flytende. Appen minner en del om Duolingo fordi den også baserer seg på spillbaserte læringsmetoder.

Clozemaster bruker mye repetisjon, og du vil automatisk og naturlig bli utsatt for de samme engelske ordene helt til de sitter permanent i langtidshukommelsen din. Mye av aktivitetene går også ut på at du skal fylle ut ordene som mangler i en tekst, slik at teksten blir hel og du kan lese den. Dette er aktiviteter du kan drive med i det uendelige, for det finnes så mange tusen engelske ord.

Med Clozemaster vil du lære deg å sette engelske ord i en større sammenheng, og ved å bygge opp tekster blir du kjent med hvordan ordene kan brukes og skal brukes. Det blir en naturlig helhet som vil hjelpe deg på veien til å kunne snakke flytende engelsk, men også med å få mer ut av engelsk litteratur.

Clozemaster kan du laste ned gratis, og de har en gratis versjon du kan bruke, men det er kun et abonnement som gir deg fullstendig tilgang til alt innholdet.

Besøk Clozemaster for å lære mer om språk appen

Engelsk er obligatorisk

For mange mennesker er det et krav om å lære engelsk. Engelsk er et obligatorisk undervisningsfag, også i europeiske land hvor det ikke er ansett som et hovedspråk. Det engelske språket dominerer alle kommunikasjonskanalene, forskning og høyere utdanning samt underholdning. Det er et språk som er rett og slett overalt. Som verdensspråk, har engelsk en enorm innflytelse. Derfor er det praktisk talt umulig å unngå å støte på engelsk.

FAQ om de beste språkappene for å lære engelsk

Under følger noen svar på ofte stilte spørsmål om engelsk og språkopplæringsapper.

Er engelsk et vanskelig språk å lære?

Engelsk klassifiserer seg ikke som noe vanskelig språk. Det er et dominerende verdensspråk, hvor mange andre språk har hentet en betydelig mengde med låneord fra. I tillegger språket hele tiden rundt oss, som gjør at de fleste av oss kan mer engelsk enn vi tror. For mange europeere vil også engelsk være lett å lære på grunn av den familiære nærheten mellom en rekke europeiske språk.

Kan jeg lære å prate flytende engelsk ved hjelp av en språkopplæringsapp?

Ja, det kan du! Mange av språkopplæringsappene som Babbel har en læringsmodell, som gjør at du vil ha null problem med å lære deg så mye engelsk at du til slutt kan snakke språket flytende. Dette krever i midlertidig at du bruker den engelsken du lærer deg aktivt. De fleste kan snakke flytende etter ca. ett år.

Må jeg betale penger for en språkopplæringsapp?

Du må ikke betale noen ting, og Duolingo for eksempel er en helt gratis språkopplæringsapp. Veldig mange andre språkopplæringsapper har også gratis versjoner, eller gratis prøveperioder. Du skal i midlertidig være klar over at mange av gratisversjonene ikke gir deg full tilgang til alle læringsverktøyene.

Hvilken språkopplæringsapp er best for å lære engelsk?

Det finnes mange gode språkopplæringsapper, men den aller beste er Babbel. Grunnen til at Babbel alltid ligger på topp er fordi deres læringsverktøy og metoder er sydd sammen av over 150 språkeksperter. Det gir en unik kvalitet. Varierte læringsmetoder sikrer også at du blir like sterk i engelsk muntlig som skriftlig.

Oppsummering

Opplæringen en språkapp vil gi deg i engelsk, vil alltid være gullverdt og svært nyttig. Som et offisielt verdensspråk, har engelsk en dominerende plass og du vil aldri komme unna engelsk. Engelsk preger utdanning, arbeidsliv, underholdning, kultur og reise. Kan du først snakke engelsk, kan du reise rundt i verden uten store kommunikasjonsproblemer.

Alle språkopplæringsappene som er nevnt i denne artikkelen egner seg om du trenger å lære engelsk helt fra start av, eller om du har mer behov for å finpusse på kunnskapen din og øke vokabularet ditt. Mange av oss har en god engelsk uttale, men sliter mer med den engelske grammatikken. Her kan også de aller fleste språkopplæringsappene hjelpe deg.

Innholdsfortegnelse