Beste språk apper

De beste språkappene for å lære norsk

Oppdatert: 29. Jan, 2023

Har du familie i Norge, skal du flytte til Norge eller dra på ferie dit? Uansett kan det være veldig lurt å lære det norske språket å kjenne. Å lære norsk har aldri vært enklere. Det finnes nemlig en rekke språkopplæringsapper som tilbyr leksjoner i norsk.

De beste språkappene for å lære norsk

Det finnes mange språkapper som tilbyr leksjoner i norsk, men det er ikke alle som er like gode. Vi har gått gjennom alle sammen, og plukket ut de vi mener er de beste av de beste. Det er viktig at språkappene er gode, slik at du ikke mister motivasjonen og slik at du er trygg på at det du lærer faktisk er korrekt.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel er en av de mest anbefalte språkappene i hele verden, og den blir brukt av mer enn 10 millioner mennesker som ønsker å lære seg et nytt språk. Hos Babbel får du et språkopplegg, som er designet av profesjonelle språkeksperter. Når du skal lære deg norsk, kan du hos Babbel lytte til norske tekster, lese norske tekster, delta på norskleksjoner og gjøre ulike aktiviteter som vil øke din forståelse av språket. Hos Babbel vil du lære deg å både snakke, skrive og lese på norsk.

Babbel er en super app for deg som ønsker å pugge litt norsk hver dag. Leksjonene er lette å følge med på, og oppgavene er morsomme å løse. I løpet av to måneder vil du oppleve en betydelig forbedring i dine norskferdigheter. Du vil også stadig kunne ta opp igjen og øve på det du allerede har lært.

Hos Babbel kan du også lære å snakke gjennom ekte konversasjoner.

Babbel er en app som kan brukes på alle smarttelefoner, som støtter Android eller iPhone. Dette er ingen gratis app, men prisene er ikke så altfor høye. Forplikter du deg til en lenger læringsperiode, vil de månedlige prisene bli betydelig redusert.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Mondly er den aller mest brukte språkappen i hele verden, og har rundt 90 millioner brukere. Hos Mondly kan du lære deg over 40 forskjellige språk, og dette inkluderer norsk. Denne språkappen har gjort det enkelt å lære et nytt språk. De interaktive leksjonene er oversiktlige og enkle, og du har full mulighet til å spore progresjonen din. Mange av leksjonene appen tilbyr baserer seg på konversasjoner. Du vil altså ha mulighet til å lære deg å prate flytende norsk ved å bruke språket aktivt i samtaler.

Hos Mondly kan du også velge mellom læringsbaserte aktiviteter. På den måten kan du selv velge hva du ønsker å fokusere på. Har du en dag hvor du vil terpe på den norske grammatikken? Eller kanskje føler du for å lære å bruke ord og uttrykk i dagligdagse situasjoner? Hos Mondly har du en stor grad av læringsfrihet.

Med hjelp av Mondly vil du etter en stund kunne snakke flytende norsk. Appen kan lastes ned på alle smartenheter, og du kan velge hvilket abonnement du ønsker. Mondly har litt ulike abonnementer basert på hvor mye læringsmateriale du vil ha tilgang på, men de har også en gratis versjon du kan prøve deg på først før du forplikter deg til å bruke appen videre.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Pimsleur er en språkopplæringsapp som fokuserer på å lære deg å snakke språket. Ønsker du å lære norsk, kan du like godt starte hos Pimsleur. Her vil du raskt komme over frykten din for å bruke et nytt språk muntlig. Kursene som denne språkappen tilbyr, er myntet på at du skal lære deg å forstå norsk muntlig og snakke norsk som en innfødt. Du begynner på et nybegynnerkurs og øker vanskelighetsgraden etter hvert som ferdighetene dine utvikler seg.
Leksjonene som er designet av Pimsleur, har en varighet på 30 minutter hver dag. Dette er en passende læringslengde for alle som aktivt skal lære seg å snakke norsk. Leksjonen fokuserer på å øke ditt norske ordforråd, samt at du kan sette dem sammen og danne fullstendige setninger. Denne appen har som mål at du skal bli flytende i alle språkene du ønsker å lære deg her.
Pimsleur har tre forskjellige abonnementer som du kan velge mellom, og prisen avhenger av hvor mye av materialet du ønsker tilgang til. Du kan blant annet velge å få tilgang til flere læringsbaserte aktiviteter eller full tilgang.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
4. Duolingo
Cover image
Tilgjengelige språk: 38
Lære muntlig språk: Ja, taleøvelser
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Helt gratis
Sosial læring: Nei

Duolingo har lenge vært en populær språkapp, blant annet fordi den er helt gratis. Når du er ny og ivrig etter å lære norsk, kan det være lett å gå i fellen og bruke mye penger uten at du nødvendigvis får så mye igjen for det. Dette slipper du hos Duolingo, som i tillegg er en oversiktlig app som gjør det veldig enkelt for nybegynnere å komme i gang med opplæringen.

Hos Duolingo kan du delta i digitale språkklasser, og selv om de er gratis er innholdet på topp. Denne appen er også helt på topp når det kommer til spillbaserte læringsmetoder. Her kan du rett og slett lære deg norsk ved å spille ulike språkspill. Dette innebærer blant annet flash-kort og andre morsomme huskespill, som gjør språkopplæring gøy og ukomplisert. Et viktig konsept hos Duolingo er at du kan sette deg dine egne mål for opplæring. Dette vil bidra til å holde deg motivert, og Duolingo kan vise deg innhold som er tilpasset dine mål. Det vil også gi deg muligheten til å pushe deg selv litt ekstra.

Duolingo er en app som kan lastes ned på alle smarttelefoner, og nettbrett. Du kan bruke den uansett hvor du er, og lære deg norsk litt hver dag.

Besøk Duolingo for å lære mer om språk appen
5. Drops
Cover image
Tilgjengelige språk: 45
Lære muntlig språk: Nei
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Ja, 1 uke
Sosial læring: Nei

Hvis du ønsker å lære flest mulig norske ord, er Drops en læringsapp for deg. Denne appen har veldig mange animerte språkvideoer, som hjelper deg med å lære nye, norske ord samt bruke dem i fraser og setninger som en innfødt nordmann ville forstått. I tillegg kan du fullføre ulike spill og quizer hver eneste dag, som hjelper deg med å huske de ordene du har lært samt pugge nye.
Noen av spillene Drops har handler om at du skal matche norske ord med bilder. Dette er et spill som gjør det veldig morsomt å lære norsk. Du kan også lytte til hvordan de norske ordene skal uttales korrekt. Drops er generelt en veldig vakker designet app, og alt er veldig oversiktlig.
Drops sitt hovedfokus er at du skal lære norske ord. Dette er ikke en app som i stor grad hjelper deg med å utvikle dine grammatiske ferdigheter. Du lærer deg heller ikke kommunikasjonsferdigheter på norsk hos Drops. Vi anbefaler at du bruker denne språkopplæringsappen i kombinasjon med andre apper, som kan hjelpe deg med dine norskferdigheter. Dette er noe som lett kan gjøres, da Drops ikke koster mye hver måned.

Besøk Drops for å lære mer om språk appen
6. Memrise
Cover image
Tilgjengelige språk: 23
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Nei, gratis versjon
Sosial læring: Nei

Memrise er en språkopplæringsapp som hjelper deg med å bygge opp dine norske språkferdigheter gjennom artige husketriks og oppgaver, som har som oppgave å trene opp hjernen din til å kjenne igjen nye norske ord. Memrise gir deg mange norske ord, og med disse kan du lage dine egne flash-kort til pugging. Dette er et veldig morsomt aspekt ved denne språkopplæringsappen. Appen setter deg også i kontakt med et større nettverk, og her kan du dele de flash-kortene du lager.

Memrise tilbyr sin ekspertise gjennom tre ulike nivåer. Du kommer til å snakke flytende norsk på null komma niks. Ønsker du å ha det litt ekstra morsomt, kan du more deg med quiz, som samtidig hjelper deg med å lære norsk.

Hos Memrise kan du også lytte til nordmenn som viser deg hvordan norske ord og uttrykk skal uttales. Deretter uttaler du de samme ordene og uttrykkene. Disse leksjonene tar bare noen minutter å gjennomføre. Over 60 millioner mennesker har opplevd gleden av Memrise, og du kan opprette en konto helt gratis. Du vil også ha tilgang til veldig mye, selv med din gratis konto.

Besøk Memrise for å lære mer om språk appen
7. Ling App
Cover image
Tilgjengelige språk: 60+
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja, skrivesystemer
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Tilgjengelig gratis
Sosial læring: Nei

Ønsker du å lære norsk på en morsom og spillbasert metode, er Ling App en fantastisk app å laste ned. Ling App gjør at det er veldig morsomt og enkelt å lære norsk, og du kommer ikke til å kjede deg. Appen bruker mye puslespill, spill og lignende utfordringer for å lære deg norske ord og grammatikk.
Du kan også se på videoer hvor nordmenn leser opp norske ord, uttrykk og fraser. Disse kan du høre på mens du selv øver deg på egen uttale. Dette vil hjelpe deg med å komme inn på språket, og det er en fordel å tidlig lære seg å si nye ord høyt for seg selv. Det gjør at hjernen lettere vil huske disse ordene.
Ling App har flere morsomme læringsteknikker, som gjør at du blir god i norsk på kort tid. Det spiller ingen rolle om du er nybegynner eller mer erfaren. Ling App har noe for alle. De har også en robot du kan chatte med på norsk. Flere millioner mennesker har lastet ned Ling App på sine smarttelefoner. Ling App er ingen gratis språkopplæringsapp, og de har tre abonnementer du kan velge mellom.

Besøk Ling App for å lære mer om språk appen

Norsk er en del av den germanske språkgrenen

Norsk er morsmålet til 90 % av menneskene som bor i Norge, og det snakkes også av over 50 000 norsk-amerikanere i USA, spesielt i Midtvesten. Det norske språket er ganske likt svensk og dansk, og det er fordi disse tre språkene tilhører undergruppen nordiske språk. Norsk tilhører også den germanske språkgrenen, og er en del av den indoeuropeiske språkfamilien.

For mange europeere kan det være ganske enkelt å begynne å lære seg det norske språket. Det er fordi at språk som tilhører samme familie og gren, har veldig mange likheter. Det er, for eksempel, 200 ord på norsk og tysk som er helt like. Den norske målformen bokmål er også veldig likt dansk, og det er fordi bokmål er en fornorsking av danske ord. Har du først lært deg norsk, er veien mot å lære seg de to andre nordiske, språkene dansk og svensk, kort.

FAQ om de beste språkappene for å lære norsk

Under følger svar på ofte stilte spørsmål om de beste språkappene for å lære norsk.

Hvilken app er den beste for å lære seg norsk?

Babbel forblir den beste språkopplæringsappen i verden, og dette gjelder også for alle brukere som ønsker å lære norsk. Opplæringsmetodene hos Babbel er satt sammen av språkeksperter, de er varierte og enkle og Babbel kan vise til synlige resultater.

Kan jeg lære å snakke norsk flytende?

Ja, du har full mulighet til å lære deg å snakke norsk flytende ved å følge læringsaktivitetene hos en språkopplæringsapp. Hvor vanskelig det er å bli flytende samt hvor lang tid det tar å lære seg norsk, kommer veldig an på din individuelle læringsprosess og hvor mye du øver. Ifølge eksperter tar det ca. ett år med daglig øvelse å bli flytende i et språk.

Er det vanskelig å lære norsk?

Om det er vanskelig å lære norsk kommer litt an på hvilket språk du kan fra før av, og hvor i verden du bor. Mange europeere, for eksempel, vil ikke ha store vanskeligheter med å lære seg norsk grunnet familiære likheter. Dette gjelder spesielt for engelskmenn og tyskere. For mange mennesker som bor utenfor Europa kan norsk være et vanskelig språk å lære seg. Det er fordi det ikke er noen språklige likheter å bygge på, og fordi norsk er et språk som domineres av veldig mange ulike dialekter.

Noen siste tanker

Norsk er et spennende språk å lære seg, og det finnes mange gode språkopplæringsapper som kan hjelpe deg med å bygge opp dine norskferdigheter. Noen av appene hjelper deg med å fokusere på uttale, mens andre har mer fokus på å lære deg flest mulig ord og grammatikk. Når du skal lære deg et nytt språk, er det lurt å fokusere på begge deler og da er det ingen dum idé å laste ned to språkopplæringsapper.

Mange av de overnevnte språkopplæringsappene er ganske billige å bruke, og de har ulike fokusområder på språkopplæringen, slik at du kan få mye ut av en relativt billig penge. Noen av språkopplæringsappene, som Duolingo, er i tillegg helt gratis, og da er det enda lettere å laste ned ytterligere en språkopplæringsapp. Kombinerer du Duolingo med Babbel, vil du snakke flytende norsk på veldig kort tid. Babbel kan vise til en sterk progresjon hos alle sine brukere.

Innholdsfortegnelse