Beste språk apper

De beste språkappene for å lære polsk

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Ønsker du å lære deg polsk? Veldig mange liker å reise på ferie til Polen, et land med mye kultur og historie. Det er også mange som velger å studere i Polen, og derfor kan det være veldig lurt å kunne gjøre seg forstått på polsk. Det har mange språkapper tatt høyde for.

I denne artikkelen skal vi vise deg de beste språkopplæringsappene i verden når det kommer til å lære polsk.

De beste språkappene for å lære polsk

Ønsker du å lære deg polsk, er det veldig viktig at du velger den riktige språkappen. Det finnes veldig mange språkapper, men ikke alle er like gode eller sikrer nødvendig opplæring. Dårlige språkapper kan gjøre at du mister læringslysten. Dette ønsker vi ikke at du skal oppleve, og derfor har vi satt sammen en liste med de beste språkappene som sikrer at du lærer deg å snakke flytende polsk.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel er en veldig god språkappen, og dette er en app du bør bruke om du ønsker å lære deg absolutt alt av det polske språk. Vi tenker selvfølgelig på ordforråd, grammatikk og kommunikasjonsferdigheter. Leksjonene som Babbel tilbyr er veldig strukturerte, og de følger hverandre. Det betyr at det du lærer i leksjon en, blir fulgt opp og utbygd i leksjon to og så videre. Leksjonene er heller ikke så altfor lange, noe som gjør dem lettere å følge.

I tillegg gir Babbel praktiske leksjoner som hjelper deg med å lære og studere det polske språket og kulturen. Dette gjør at leksjonene passer for nybegynnere, og de som kan snakke litt polsk fra før av. Med Babbels kurs vil du raskt tilegne deg nye ferdigheter, eller finpusse på de du allerede har. Babbels metode virker. Over 90 % av brukerne melder at de opplever en betydelig forbedring i sine språkferdigheter på bare to måneder.

Babbels polskkurs er utviklet av språkferdigheter. Denne appen er også laget for å kunne samle inn personlig data og dine læringsresultater, og dermed tilpasse oppgaver etter hvor langt du har kommet. Du kan pugge med flash-kort, snakke med professorer og du kan til og med lytte til en veldig lærerik podkast.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Hvis du ønsker å lære deg polsk, men har null kjennskap til språket fra før, er Mondly et godt valg for deg. Mondly er nemlig veldig nybegynnervennlig. Du får en naturlig vei inn, og du begynner med det helt grunnleggende. Mondly sine leksjoner bygger stadig opp din kjennskap til det polske språket, og kurset inneholder også timer med grammatikk og vokabular.

Polskkurset hos Mondly er designet av fagfolk. Dette gjør at læringsmaterialet følger pedagogiske metoder som faktisk fungerer, og stimulerer ny læring. I tillegg sikrer det kvaliteten på kurset du kjøper hos Mondly. Mondly sin læringsmetode er også ganske morsom, og du kommer til å ha det gøy mens du lærer deg å snakke polsk og pugge polsk grammatikk.

Etter at du har deltatt på en leksjon, som ikke varer så altfor lenge, kan du teste hva du har lært med utfordrede quizer. Når du føler at du forstår en del polsk, og at du også klarer å kommunisere på polsk, kan du begynne å føre samtaler med en chatterobot. Dette letter veien for deg når du etter hvert skal begynne å prate polsk med ekte mennesker. Du kan også spille spill hos Mondly for å øke dine polske språkferdigheter.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Hvis du ønsker å lære deg polsk fort, er Pimsleur appen du bør velge. Pimsleur er bygget opp slik at fokuset ligger på at du skal bygge opp dine snakkeferdigheter, men også dine lytteferdigheter. Disse to ferdighetene henger nøye sammen, og er grunnleggende for at du aktivt skal kunne kommunisere på polsk. Pimsleurs leksjoner er derfor sentrert rundt daglige samtaler mellom polsktalende mennesker.

For at du raskt skal lære deg polsk vil Pimsleur utsette deg for nye, polske ord i intervaller. Dette gjør at du lagrer ordene i hukommelsen mye raskere enn hva du ville gjort om du bare så ordene enkeltvis eller i en leksjon. Gjennom morsomme øvingsoppgaver har du også gode muligheter til å pugge på alt du lærer deg hos Pimsleur. Vi snakker flash-kort og spill, som blir en stadig mer populær måte å øve på et nytt språk med.

Veldig mange har opplevd å lære flere språk med Pimsleur. Siden appen fokuserer på virkelighetsnære situasjoner, vil du raskt kunne bruke det du lærer når du er i Polen eller skal føre samtaler med mennesker som har polsk som morsmål.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
4. Rosetta stone
Cover image
Tilgjengelige språk: 25
Lære muntlig språk: Ja, talegjenkjenningsteknologi
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 3 dager
Sosial læring: Nei

Rosetta Stone er en språkopplæringsapp som kan måle seg med Babbel. Denne språkopplæringsappen har også vært på markedet i flere år, og dets lange erfaring kommer godt med når du skal begynne på reisen mot å lære deg polsk. Rosetta Stone fokuserer ikke på enkelte aspekter, men på hele språket. Derfor vil du med metodene til Rosetta Stone lære deg å snakke flytende polsk.

Språktimene hos Rosetta Stone er enkle å forstå, samtidig vil de som leder timene oppfordre alle til å snakke polsk. Det spiller ingen rolle hvor mye eller lite du kan fra før av. Poenget er at du tidlig skal føle deg trygg på å snakke på et fremmedspråk. Rosetta Stone bruker flere effektive undervisningsmetoder, inkludert bilder, lyd og talegjenkjenning.

Talegjenkjenningsverktøyet er kjent som TruAccent. Det hjelper til med å forbedre uttalen din ved å sammenligne den med de som har polsk som morsmål. Rosetta Stone sine læringsmetoder gjør at du hele tiden vil tenke på polsk, og du vil raskt oppleve en sterk forbedring.

Hvis du har flere i familien som ønsker å lære seg polsk, er Rosetta Stone fremdeles et godt valg. Mye av opplegget til språkappen passer også for barn.

Besøk Rosetta Stone for å lære mer om språk appen
5. Busuu
Cover image
Tilgjengelige språk: 13
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 30 dager
Sosial læring: Nei

Busuu er en annen språkopplæringsapp, som er ypperlig når du skal lære deg polsk. Appen er ganske lik Babbel, men med noen viktige forskjeller. Hos Busuu kan du lære i ditt helt eget tempo, og med Busuus læringsteknikker forbedrer du dine språklige ferdigheter før du vet ordet av det.

En av forskjellene mellom Babbel og Busuu er at du får mye bedre grammatikkforklaringer hos Busuu. Dette kan være veldig viktig om du ønsker å kunne kommunisere tydelig og klart skriftlig på polsk. Hos Busuu vil du finne mange morsomme oppgaver og måter å lære på. Gjennom leksjonene vil du forstå de grunnleggende reglene for det polske språket, inkludert bøyninger, ordforråd, uttaler og setningsstrukturer.

Hos Busuu vil du ikke bare kunne bli veldig god på å skrive på polsk. Du vil også bli en mester i uttale. Det som er morsomt med Busuu er at du kan komme i kontakt med andre mennesker som har polsk som morsmål, og få hjelp av dem. Du kan selv velge om du vil skrive med dem, eller sende inn talevideoer. Dette vil føre til at du kan få hjelp med hvordan ord skal uttales, eller hvordan setninger bør skrives. I tillegg er det en veldig sosial måte å lære polsk på.

Besøk Busuu for å lære mer om språk appen
6. Italki
Cover image
Tilgjengelige språk: 150+
Lære muntlig språk: Ja, en til en leksjoner
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Lærere og app basert
Gratis prøveperiode: 12
Sosial læring: Nei

Italki er en annen språkopplæringsapp, som er høyt anbefalt når du skal lære deg å snakke polsk. Dette som gjør at denne språkopplæringsappen skiller seg kraftig ut fra andre apper, er at du får en veileder som kan snakke polsk. Du kan velge mellom flere veiledere, og på denne måten kan du enkelt foreta et valg som passer for ditt budsjett. Italki mener at den beste måten å lære et fremmedspråk på er gjennom tett oppfølging.

Veilederen du velger kan hjelpe deg med alt. Du får hjelp med å øke ditt polske ordforråd, og du får også hjelp til å lære deg de grammatiske reglene. Veilederne kan undervise i alle ferdighetsnivåer. I tillegg bruker de ulike undervisningsmetoder og ressurser, som tekstdokumenter, lydfiler, videoopptak, flash-kort og presentasjoner.

Før du velger en veileder til å lære deg polsk kan du se en introduksjonsvideo av dem. Der forteller de mer om seg selv, hva de selv kan og hva de kan lære deg. Du har også mulighet til å lese gjennom anmeldelser fra tidligere studenter. Hos Italki betaler du også bare per leksjon.

Besøk iTalki for å lære mer om språk appen
7. Memrise
Cover image
Tilgjengelige språk: 23
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Nei, gratis versjon
Sosial læring: Nei

Ønsker du å lære deg å snakke polsk uten å måtte betale for leksjoner, er språkopplæringsappen Memrise et godt valg. Dette er en gratisapp, men i motsetning til mange andre gratisapper er ikke Memrise strippet for viktige funksjoner. Memrise er riktignok ikke den beste appen om du i tillegg ønsker å lære mer om polsk grammatikk, men er det kun taleferdigheter du er interessert i er du på rett sted.

Memrise tilbyr opptil syv profesjonelle kurs. Disse polskkursene inkluderer emner, som selvintroduksjon, polske uttrykk samt kategorier, som sport, vitenskap, politikk, ferie, helse og lignende. Som du ser, ligger fokuset på at du skal kunne klare å føre samtaler på polsk.

Hos Memrise blir du stadig utsatt for det polske språket, og du kan se videoklipp av hvordan mennesker som har polsk som morsmål uttaler ord og setninger. På den måten kan du sammenligne din egen uttale med deres, og stadig forbedre den polske uttalen din. Memrise er også en veldig morsom app. De tilbyr nemlig spillignende oppgaver, som hjelper deg bedre med å huske alt du lærer. Dette er også en veldig fin måte å teste kunnskapen din på. Hos Memrise kan du lære i eget tempo, og gjøre det du føler for.

Besøk Memrise for å lære mer om språk appen

Et gammelt og interessant språk

Polsk er et av de slaviske språkene som tilhører Den indoeuropeiske språkfamilien. Sammen med tsjekkisk, slovakisk, nedre sorbisk, øvresorbisk og kasjubisk danner polsk den vestslaviske språkgruppen. Denne språkgruppen har også undergrupper, og her hører polsk til i den lekhitiske undergruppen.

Polsk er nasjonalspråket i Polen, og hele 98 % av befolkningen har polsk som morsmål. Språket brukes også som et minoritetsspråk i nærliggende land, som Litauen, Hviterussland, Ukraina, Tsjekkia og Tyskland. I tillegg snakkes polsk av immigranter over hele verden, blant annet i USA, Canada, Australia og Storbritannia. Til sammen snakker mer enn 50 millioner mennesker polsk.

Vi vet ikke med sikkerhet hvor gammelt språket er, men det er funnet polske gloser og egennavn i latinske bøker fra 1100-tallet. Språkforskere vet også at språket var såpass utviklet at det fantes tekster på 1300-tallet, og innen 1500-tallet var det en betydelig samling av polsk litteratur. Dette er enda en god grunn til å lære seg polsk. Polsk litteratur er nemlig fremdeles ganske bemerkelsesverdig.

FAQ om de beste språkappene for å lære seg polsk

Under følger noen svar på spørsmål mange stiller i forbindelse med polsk språkopplæring.

Hva er den beste måten å lære polsk på?

Den beste og raskeste måten å lære deg polsk på, er å melde seg på kurs hos en språkopplæringsapp med en gang. Babbel og Pimsleur er blant de beste appene, men alle appene vi har omtalt er supre valg. Varierende opplæring, som har fokus på uttale og grammatikk, vil også føre til at du lærer polsk raskere. Ellers er det avgjørende at du tar deg tid til å pugge det polske språket hver dag. Egenlæring er nøkkelen her.

Kan jeg lære polsk helt gratis?

Ja, du kan lære polsk helt gratis. Det finnes flere språkopplæringsapper som ikke krever betaling for at du skal kunne følge kursene, eller løse oppgavene. Memrise er et slikt eksempel. Mange andre språkopplæringsapper har også gratisversjoner, som du kan prøve deg på før du eventuelt forplikter deg til noe mer.

Hva er den beste appen til å lære polsk med?

Babbel er den beste appen for alle som er interessert i å lære polsk på en enkel og rask måte. Leksjonene til Babbel er forseggjorte og hele appen har veldig mange læringsressurser tilgjengelig. I tillegg kan du sette opp din egen læringsplan, og på den måten holde motivasjon oppe.

Kan jeg lære polsk kun ved å bruke en språkopplæringsapp?

Ja, du kan det, men det avhenger av hvilken app du bruker. Ønsker du å lære deg polsk flytende, bør du velge en app som fokuserer på alle deler av språket. En app som kombinerer kommunikasjon, grammatikk og vokabular. Du bør også velge en app hvor du aktivt har mulighet til å øve deg på å snakke polsk. Dette er helt avgjørende for at du ikke bare skal lære polsk, men også vedlikeholde det du lærer deg. Babbel, Busuu og Italki er gode valg her.

Når bør jeg kunne snakke polsk flytende?

Det kommer veldig an på hvor fort du lærer, og hvor mye du øver deg samt bruker språket aktivt i hverdagen din. De aller fleste eksperter er allikevel enige om at en normal progresjon er på ett år. Det vil si at i løpet av ett år bør du kunne snakke polsk flytende. Hva man legger i å snakke et språk flytende er at du kan beherske polsk nesten like godt som ditt eget morsmål.

Innholdsfortegnelse