Beste språk apper

De beste språkappene for å lære portugisisk

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Ønsker du å lære deg portugisisk? Da finnes det utrolig mange språkopplæringsapper, som kan hjelpe deg på veien til å bli flytende. Dagens teknologi har gjort språkopplæring helt annerledes, og det vil du merke er til din fordel. Det har aldri vært enklere å lære språk.

Portugisisk er et romansk språk som tilhører den indoeuropeiske språkfamilien. Sammen med spansk, katalansk og galicisk hører portugisisk til den ibero-romanske språkgruppen. Det er over 178 millioner mennesker i verden som har portugisisk som morsmål, og dette gjør språket til det sjette største språket i verden.

I denne artikkelen skal vi gi deg en liste med de beste språkappene for å lære portugisisk.

Lær portugisisk ved hjelp av en språkapp

Dagens teknologi har gjort språkopplæring veldig annerledes. Nå har du mulighet til å lære et nytt språk kun ved å bruke en app på mobilen din. Aldri før har opplæring vært tilgjengelig, men dette fører også til at man må være nøye med virke apper man legger sin lit til.

Ikke alle språkapper er like gode, og de dårlige vil drepe læringslysten. Derfor har vi satt sammen en liste for deg med de beste språkappene på markedet. Dette sikrer at du lærer et nytt språk, holder deg motivert og har det gøy.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel er en språkopplæringsapp, som har fått en av de beste vurderingene i verden, og det er ikke uten grunn at den gang på gang stikker av med førsteplassen.  Babbel er dermed et veldig klokt valg når du skal lære deg portugisisk. Hos Babbel er alle språkopplæringsmetodene nøye satt sammen av språkeksperter, og dette vil du merke gjennom kurset du tar. Kvaliteten er det ingenting å utsette på.

Du kan, for eksempel, delta på live leksjoner med ulike temaer som holdes av professorer. Her har du muligheten til å lære deg portugisisk av godt trente lærere, og du kan få hjelp til absolutt alt. Når det ikke er leksjoner, kan du øve deg på portugisisk ved å gjøre mange forskjellige oppgaver. Mange av disse minner om spill, noe som de fleste lærer mye portugisisk av. Faktisk vil du i løpet av bare to måneder oppleve en betydelig forbedring. Alle oppgavene og leksjonene er tilpasset for alle nivåer, og hos Babbel vil du ikke møte på noen hindringer i din vei for å bli en profesjonell.

Hos Babbel kan du både lære å snakke og skrive på portugisisk. Appen har nemlig fokus på både kommunikasjon og grammatikk. Babbel er ingen gratis språkapp, men det er ikke snakk om store summer i måneden.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Kan du ikke snakke portugisisk? Har du null kjennskap til språket? Da bør du starte hos Mondly. Et veldig viktig trekk ved Mondly er at du kan enten lære portugisisk slik det tales i Portugal, eller portugisisk som den tales i Brasil. Ikke alle språkapper har dette alternativet. Mondly lærer deg grunnleggende språkferdigheter gjennom en rekke velprøvde læringsmetoder. Du kan blant annet trene deg opp på å snakke portugisisk med en interaktiv chatterobot. Fordelen med dette er at du lærer å bruke språket i ditt eget tempo.

Mondly har mange ulike leksjoner som hjelper deg med å holde fokus på portugisisk. Du kan selv velge hvilke leksjoner du ønsker å følge for ulike dager, og de handler om alt fra grammatikk, vokabular og kommunikasjon. Fikk du ikke tatt notater? Null stress! Mondly har nemlig verktøy, som etter hver leksjon vil vise deg hva du skal ha lært.

Mondly er en app som ligger på samme nivå som Babbel, du kan trygt laste ned denne appen og anbefale den til andre. Appens største fordel er at den er så utrolig enkel å bruke. Mondly er heller ikke en dyr språkopplæringsapp. Du kan velge ulike former for abonnementer og bindingstid, og på den måten finne det som passer deg best.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Lingopie
Cover image
Tilgjengelige språk: 9 språk
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: TV og podcast
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Hvem i dag bruker ikke mye tid på å se på TV og film? Spørsmålet er om man kan lære noe av å se på TV og film, og her er svaret ja. I alle fall ifølge språkopplæringsappen LingoPie. Hos LingoPie kan du se på film og TV, men på portugisisk og med portugisisk teksting. Målet er at du raskt skal øke ditt portugisiske vokabular, selv når du slapper av. Det som gjør LingoPie til en språkopplæringsapp, og ikke bare til en vanlig strømmetjeneste, er at du kan merke av ord du ikke forstår. Ser du på en film, og det kommer opp portugisiske ord du aldri har hørt før, klikker du bare på dem. Når du er ferdig, vil de merkede ordene dukke opp som flash-kort, og du kan pugge på dem og finne ut av hva de betyr.

Det som er flott med LingoPie er at den passer for alle, uansett hvilket nivå du er på. Selv om LingoPie har en del klare fordeler og underholdningselementer, er det ingen språkopplæringsapp som vil hjelpe deg med å beherske portugisisk flytende. Du er avhengig av andre læremetoder om du skal komme deg videre i din portugisiske uttale, leseferdigheter og skriveferdigheter, og få en generelt dypere forståelse av språket.

LingoPie har en gratis prøveperiode på syv dager, og deretter må du kjøpe et abonnement. Du kan også tegne et familieabonnement.

Besøk Lingopie for å lære mer om språk appen
4. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Pimsleur har fått mye skryt for sitt portugisiske språkkurs. Også her kan du fokusere på om du enten ønsker å lære deg europeisk portugisisk eller brasiliansk portugisisk. Hos Pimsleur lærer du portugisisk gjennom å følge med på lydleksjoner. Disse leksjonene varer ikke mer enn 30 minutter, og er dermed veldig overkommelige. I starten vil appen bombarderer deg med nye portugisiske ord. Dermed vil du hele tiden øke ditt portugisiske vokabular, og gjennom leksjonene lærer du å sette ordene i sammenheng.

Hos Pimsleur lærer du det helt grunnleggende og nødvendige ved det portugisiske språket. Gjennom leksjonene lærer du deg hvordan du skal snakke, lese og skrive på portugisisk. Pimsleur er sånn sett en god app for nybegynnere, og læringsmetodene følger en enkel mal. Kurset består av til sammen 30 leksjoner. Etter disse leksjonene skal du uten utfordringer kunne snakke portugisisk.

Hos Pimsleur kan du betale månedlige avdrag for å ha tilgang på det portugisiske språkkurset. Hvis du ikke ønsker å bli trukket penger av hver måned, kan du kjøpe hele kurset.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
5. Busuu
Cover image
Tilgjengelige språk: 13
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 30 dager
Sosial læring: Nei

Busuu er en av våre favoritter språkopplæringsapper. Appen er aller mest kjent for sitt store kommunikasjonsnettverk, hvor du kan prate med andre mennesker som har portugisisk som morsmål. Tenk å kunne snakke med noen i Brasil eller Portugal! Dette er en kjempeflott måte å trene opp sine portugisiske skriveferdigheter på, men gjennom talefunksjoner kan du også velge om du vil prate live med menneskene du etablerer et læringsnettverk med.

Busuu har også andre metoder for at du skal kunne studere portugisisk, og appen har et spesielt fokus på portugisisk grammatikk og vokabular. Appen har veldig mange verktøy for at du skal lære deg portugisisk. Flere av læringsverktøyene inneholder spill, flash-kort og andre øvelser som går på læring av grammatikk. Du kan stole på kvaliteten på oppgavene til Busuu, men det er lite som slår muligheten til å snakke med mennesker som har portugisisk som morsmål. Her har du en unik mulighet til å få førstehåndshjelp med alt du måtte lure på.

Busuu har en gratis versjon, men denne duger mest til en prøveperiode, og vi anbefaler deg å raskt gå over til et abonnement.

Besøk Busuu for å lære mer om språk appen
6. Udemy
Cover image
Tilgjengelige språk: 14+
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Ja

Det finnes veldig mange som er studenter, og de aller fleste studenter har i en eller annen sammenheng bruk for å lære seg et fremmedspråk. Studenter har gjerne en trangere økonomi, og det er også andre læringsmetoder de foretrekker. Da er det veldig bra at Udemy tar studentene på alvor, og har skreddersydd språkkurs i portugisisk som passer for dem.

Du kan lære portugisisk gjennom video-, lyd- og tekstforelesninger. Undervisningsformen er veldig varierende, noe som gjør språklæring mer gøy og givende. Studenter er også kjente for å arrangere runder med quiz, og derfor er også interaktive quizer en sentral del av læringsmetoden til Udemy.

Leksjonene til Udemy varer ikke mer enn 30 minutter, noe som er en perfekt daglig lengde og enkelt å få til å passe med timeplanen. Leksjonene kan du følge med på TV eller en annen større skjerm via Chromcast, og dette gir deg gode muligheter til å ta notater underveis.

Udemy har en gratis versjon av det portugisiske spanskkurset, men dette inneholder ikke alt som et abonnement gjør. De ulike nivåene har litt ulik pris, og dermed kan du selv velge det som passer din lommebok.

Besøk Udemy for å lære mer om språk appen
7. Rosetta stone
Cover image
Tilgjengelige språk: 25
Lære muntlig språk: Ja, talegjenkjenningsteknologi
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 3 dager
Sosial læring: Nei

Hos Rosetta Stone kan du kun lære deg brasiliansk portugisisk, og dette er en språkopplæringsapp som fokuserer på samtaleportugisisk. Hos Rosetta Stone er målet at du skal bli så dreven i å snakke brasiliansk portugisisk at du uten problemer kan føre hele samtaler med mennesker i Brasil. Når du har meldt deg på det portugisiske språkkurset, vil du kun bli utsatt for det portugisiske språket. Med andre ord blir ikke noe oversatt til engelsk. Dette kan virke litt dramatisk, men det er den beste måten å bare komme i gang på.

Hos Rosetta Stone er det kun stemmeopptak til ekte mennesker du vil høre. Appen benytter seg nemlig ikke av interaktive chatteroboter. Du vil også ha muligheten til å føre konversasjoner med mennesker som har brasiliansk portugisisk som morsmål. Hvordan skal du ellers lære deg å føre samtaler?

Leksjonene som Rosetta Stone tilbyr er enkle og korte. Dette er perfekt for alle som ønsker å lære portugisisk, men som ikke har tid eller lyst til å pugge hele dagen. Læringsmetodene er varierende, og krever aktiv deltagelse. De veksler mellom lytteøvelser til oppgaver hvor du skal koble ord og fraser med bilder. Rosetta Stone er heller ingen dyr språkopplæringsapp, og du kan velge mellom ulike abonnementer.

Besøk Rosetta Stone for å lære mer om språk appen

De fleste som snakker portugisisk, bor ikke i Portugal

En morsom fakta er at de fleste menneskene i verden som snakker portugisisk ikke bor i Portugal, men i Brasil. Hele 168 millioner mennesker i Brasil snakker portugisisk, mens kun 10 millioner snakker portugisisk i Portugal. Portugisisk er et offisielt språk i Angola, Øst-Timor, Brasil, Guinea-Bissau, Kapp Verde, Macau, Mosambik, Portugal, São Tomé og Príncipe.

I Portugal er det ikke snakk om markante dialekter, noe som gjør det enklere å lære seg portugisisk. Det er i midlertidig en markant forskjell mellom Portugal-portugisisk og Brasil-portugisisk. Portugisisk er et spennende språk å lære fordi det har en lang historie. På 800-tallet ble det snakket et språk som ble kalt proto-portugisisk. Siden den gang har språket utviklet seg til dagens moderne variant, og det er også påvirket av den sterke spredningen til andre land.

FAQ om de beste språkapper for å lære portugisisk

Under følger noen svar på ofte stilte spørsmål på portugisiske språkkurs gjennom språkopplæringsapper.

Kan jeg lære portugisisk kun ved å sitte i stuen hjemme?

Ja, du kan lære portugisisk hjemmefra i komfort av din egen stue. Som vi har vist deg i denne artikkelen, finnes det utallige språkopplæringsapper som kan hjelpe deg med å forbedre dine portugisiske ferdigheter, enten du er nybegynner eller ikke. Det krever imidlertid at du setter deg ned og øver, og klarer å holde en viss disiplin når det kommer til å følge leksjoner og gjennomføre oppgaver.

Hva er den beste appen for å lære portugisisk?

Babbel er generelt den aller beste språkopplæringsappen for mange språk, og det inkluderer også portugisisk. Grunnen til dette er at Babbel har et veldig varierende læringsoppsett, og mange læringsverktøy som gjør det morsomt og enkelt. I tillegg er det et stort pluss at det er eksperter som står bak Babbel. Andre gode språkapper er Busuu, på grunn av det sosiale læringsnettverket samt Rosetta Stone, Pimsleur og Mondly. Generelt er alle appene vi har inkludert i listen gode.

Når bør jeg kunne snakke portugisisk flytende?

Hvis du øver deg hver dag så kan du gjøre deg forstått i løpet av seks måneder, også kan du snakke flytende innen det har gått ett år. Dette er i hvert fall det ekspertene mener.  Det krever i midlertidig at du bruker språket aktivt, og fortsetter å øve hvis ikke kan språkkunnskapene bli rustne og gå i glemmeboken.

Må jeg bruke penger på språkopplæringsapper?

Mange av språkopplæringsappene har gratis versjoner, og du må ikke betale for noe som helst. Du vil imidlertid merke at det begrenser seg raskt, hvis du ikke ønsker å betale for språkopplæringsapper i det hele tatt. Mange av gratis versjonene inneholder kun en liten del av hva de betalingskrevende abonnementene gjør. 

Innholdsfortegnelse