Beste språk apper

De beste språkappene for å lære russisk

Oppdatert: 29. Jan, 2023

Ønsker du å lære deg russisk? Russisk er et veldig spennende språk å lære, men veldig annerledes sammenlignet med en del andre språk. Heldigvis er det ingen utfordring å lære seg russisk … så lenge du laster ned en god språkopplæringsapp.

Lær russisk med de beste språkappene

Det finnes mange gode grunner til å lære russisk. Å snakke russisk vil være nyttig om du skal reise og oppholde deg mye i russisktalende områder, og det kan også være nyttig i forbindelse med utdanning og jobb. Det kan være smart med hjelp fra en god språkopplæringsapp om du ønsker å lære deg å snakke flytende russisk.

I denne artikkelen skal vi vise deg de beste språkappene. Det er viktig å velge en god app, slik at du virkelig lærer deg russisk og holder motivasjonen oppe.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Vi kan ikke slutte med å anbefale Babbel, eller sette denne språkopplæringsappen på førsteplass. Ønsker du å bli en mester i å snakke russisk, er det Babbel du skal laste ned og kjøpe abonnement hos. Med Babbels læringsmetode lærer du å snakke og skrive russisk på kort tid. Faktisk kan de fleste av Babbels brukere meddele at de opplever en betydelig forbedring i språkferdighetene i løpet av to måneder.

Hemmeligheten til Babbel er at de har mekanismer, som tidlig hjelper deg med å opparbeide en god rutine for å studere og øve deg på å snakke russisk. Mye av innholdet er basert på ekte situasjoner, og du har mulighet til å øve deg på å snakke i slike situasjoner i et trygt miljø. Dette kan du gjøre ved å delta på en av Babbels live-leksjoner, som ledes av en profesjonell underviser. Babbel har også en gratis selvstuderingsapp, som fungerer som et tillegg til leksjonene.

Med Babbel har du alle verktøyene du trenger for å lære deg å snakke flytende russisk.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Mondly er en av verdens mest brukte språkapper med nærmere 100 millioner brukere. Appen har vunnet en rekke premier for sitt arbeid, oppsett og popularitet. Populariteten skyldes i stor grad at Mondly minner om et spill, og måten du lærer russisk på er også gjennom spilling. Du kan delta på daglige leksjoner, og du kan velge flere kategorier med et spesifikt tema. Ønsker du å lære deg å være romantisk på russisk, kan du velge den romantiske kategorien. Eller er du kanskje mer interessert i å vite hva du bør kunne si på ferie? Mondly har en opplæringskategori for dette også. Alle disse kategoriene er veldig virkelighetsnære.

Med alt du lærer deg i de ulike språkkategoriene, kan du bruke til å kommunisere med Mondly sin interaktive chatterobot. Du kan både prate høyt eller skrive med chatteroboten, alt etter hva du foretrekker og ønsker å øve deg på den dagen. Det som er fint med chatteroboten, er at den skaper et trygt øvingsmiljø hvor du ikke trenger å være redd for å si noe feil. Roboten vil hjelpe deg med å uttale eller skrive på russisk korrekt.

Når det kommer til spill, er det snakk om minnespill hvor du blant annet øker i nivåer og samler inn poeng.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Lingopie
Cover image
Tilgjengelige språk: 9 språk
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: TV og podcast
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

LingoPie er en språkopplæringsapp som har blitt veldig populær. Dette er imidlertid ikke en språkopplæringsapp, som gjør at du vil lære deg å prate flytende russisk. Populariteten skyldes at den gjør TV-titting mer produktiv. Hos LingoPie kan du nemlig se på tusenvis av filmer og serier på russisk med russisk undertekst.

Dette virker kanskje altfor vanskelig for en som aldri har snakket et ord russisk før, men det er nettopp her LingoPie blir en språkopplæringsapp og ikke bare en vanlig strømmetjeneste. Når du har valgt en film, og det kommer opp russiske ord som du ikke forstår, klikker du på det ordet i underteksten. Etter at filmen er ferdig vil ordene du har klikket på dukke opp som flash-kort med en oversettelse.

Du har dermed mulighet til å pugge en massevis av russiske ord, og på den måten øke vokabularet ditt betraktelig. Fordelen med dette er at du kan ta med alle de nye ordene du lærer hos LingoPie til en annen språkopplæringsapp, hvor du lærer å uttale disse ordene riktig og sette dem i en større sammenheng.

Hos LingoPie kan du kjøpe et familieabonnement, slik at du og familien eller vennene dine kan lære dere russisk sammen.

Besøk Lingopie for å lære mer om språk appen
4. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Ønsker du å bli en mester i å snakke russisk? Da bør du vurdere å melde deg på kursene som språkopplæringsappen Pimsleur tilbyr. Dette er en app, som har hovedfokus på tale- og kommunikasjonsferdigheter. Hos Pimsleur bygger du opp dine russiske taleferdigheter ved å delta på leksjoner hvor du aktivt må bruke det du lærer. Leksjonene varer i 30 minutter, og du kan gjennomføre dem uansett hvor du er. Under leksjonene vil du konversere med en som heter Alexa. Hun er en avansert chatterobot.

Pimsleur har også såkalte leseleksjoner hvor du skal lære deg å lese på russisk, og de har en morsom funksjon hvor du er en karakter. Målet er at du skal kunne spille en rolle, mens du øver deg på å snakke russisk i de virkelighetsnære simulasjonene som karakteren din havner i.

Pimsleur har også flere andre, morsomme og effektive læringsmetoder. Du kan pugge russisk med digitale flash-kort, lære mer om historie og kultur, bygge spesifikke språkferdigheter og delta på spillrunder, som øker din forståelse av russisk.

Pimsleur har en betalende versjon, og en gratis versjon, og det lønner seg å følge med for de kjører ofte tilbud på abonnementene.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
5. Udemy
Cover image
Tilgjengelige språk: 14+
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Ja

Er du en student som skal lære deg russisk, er Udemy den beste språkopplæringsappen for deg. Laster du ned Udemy, blir du del av et enormt nettverk med andre studenter som også skal lære seg et fremmedspråk. Hos Udemy kan du lære deg russisk gjennom videoleksjoner, tekstleksjoner og lydleksjoner som dekker et hav av relevante temaer. Det fine med Udemy for studenter er at leksjonene kan minne veldig om de du får på et universitet.

Udemy sine leksjoner er veldig innholdsrike, og du kan ta dem akkurat når det passer deg. For at du skal bli skikkelig god i russisk anbefales det at du pugger i minst 30 minutter hver, og Udemy sine kurs og oppgaver ligger godt opp til dette. Etter at du har fullført en av leksjonene, kan du ta en runde med quiz. Da får du testet om det du har lært på leksjonene har satt seg i hukommelsen, og om ikke kan du gå tilbake og ta leksjonen på nytt.

Det fine med Udemy er at de har noen leksjoner som er gratis, noe som kommer godt med for alle studenter.

Besøk Udemy for å lære mer om språk appen
6. Busuu
Cover image
Tilgjengelige språk: 13
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 30 dager
Sosial læring: Nei

Busuu er en veldig spennende språkopplæringsapp. Når du melder deg på russisk språkkurs hos Busuu, blir du en del av et stort, sosialt nettverk. Busuu mener nemlig at det sosiale nettverket rundt deg er veldig viktig for at du skal kunne lære et nytt språk. Når du skal lære deg russisk hos Busuu, kan du kommunisere med andre mennesker som har russisk som morsmål. Det fine med dette er at du med engang kan teste kunnskapen din på noen som kjenner russisk ut og inn, og som ønsker å hjelpe deg med å mestre språket.

Når du snakker med mennesker som har russisk som morsmål, får du med engang trent deg på hvordan språket skal brukes i virkelige livssituasjoner. Du får også god hjelp med uttale, og du lærer deg å skrive korrekt på russisk.

Det kan selvfølgelig være litt skummelt og vanskelig å kommunisere med russere når du ikke kan mye russisk fra før av, men hos Busuu har du mulighet til å først delta på leksjoner. Disse leksjonene i russisk dekker alt fra det helt grunnleggende til hva du bør kunne si på russisk i ulike situasjoner du kan støte på.

Besøk Busuu for å lære mer om språk appen
7. MosaLingua
Cover image
Tilgjengelige språk: 9
Lære muntlig språk: Ja, lydklipp
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Nett- og appbasert
Gratis prøveperiode: Ja, 15 dager
Sosial læring: Ja

MosaLingua lærer deg russisk gjennom et spennende opplegg, som fokuserer på langvarig memorering gjennom ulike teknikker. Disse er basert på både kognitive og psykologiske konsepter. Hos MosaLingua lærer du deg viktige husketeknikker, ord og fraser. Det er fokus på aktiv læring, og du har et team rundt deg hele tiden som hjelper deg med læringsprosessen din. Hos MosaLingua er målet at du raskt skal kunne prate russisk flytende, og hele tiden utvikle vokabularet ditt.

Noe som er unikt hos MosaLingua er at de fokuserer på en mindre del av språket. Det betyr ikke at det du lærer er dårligere, men MosaLingua mener at det er viktigere at du i hvert fall i starten lærer 20 % av det som du vil bruke i 80 % av situasjonene du kan møte i Russland, og andre steder hvor russisk er et hovedspråk.

MosaLingua driver også sin egen blogg, og denne kan det være veldig lurt å følge med på. På bloggen kan du lese om vanlige språktabber man gjør, få tips til hjelpsomme ordbøker, nyttige verb og lignende. Dette er en blogg som omfatter hele MosaLingua, og det er derfor ikke alle temaer her inne som vil omfatte russisk. Informasjonen er uansett nyttig.

MosaLingua kan lastes ned på alle smarttelefoner, og lignende digitale enheter. Du må betale for å ha tilgang på læringsmaterialet, men hos MosaLingua er ikke abonnementene særlig dyre per måned.

Besøk MossaLingua for å lære mer om språk appen

Et av verdens mest utbredte språk

Russisk tilhører den slaviske språkgrenen på Det indoeuropeiske språktreet. For mange europeere som ønsker å lære russisk er det en fordel at russisk deler språkfamilie med de andre europeiske språkene. Russisk, ukrainsk og hviterussisk utgjør sammen den østslaviske greina av de slaviske språkene, og disse språkene er faktisk utrolig like. Har du først lært deg russisk, vil du raskt kunne lære deg både ukrainsk og hviterussisk.

Russisk er et av de mest utbredte språkene i hele verden, og det finnes hele 250 millioner mennesker som snakker språket. Det er ikke like enkelt å avgjøre hvor mange som har russisk som morsmål, men det er i alle fall omtrent 150 millioner mennesker i verden som har russisk som hovedspråk. Lærer du deg russisk, kan du danne deg et enormt nettverk med andre mennesker.

Russisk er offisielt språk i både Russland, Hviterussland, Kasakhstan og Kirgisistan. I tillegg har russisk status som lingua franca i flere av de store områdene som tidligere ble dominert av Sovjetunionen. I disse områdene er russisk fremdeles et veldig dominerende språk. Russisk er i tillegg et av de seks offisielle språkene i FN.

FAQ om de beste språkappene for å lære russisk

Under følger svar på noen vanlige spørsmål som mange stiller seg før de skal laste ned en språkopplæringsapp.

Hvor mye tid tar det å lære russisk?

Mange av språkappene har leksjoner, og disse leksjonene varer i ca. 30 minutter. I tillegg kommer ekstra oppgaver knyttet til spill, quiz og lignende. Du bør påberegne minst 30 minutter hver dag, men bør være forberedt på en time. Husk at språkappene ikke stiller krav til deg, men tidsbrukeren baserer seg på hva det krever å skulle lære å snakke russisk flytende.

Finnes det språkapper som er helt gratis?

Hvis du ønsker å lære deg russisk, men ikke ønsker å betale mye penger for det, finnes det språkapper som er helt gratis. Veldig mange språkapper har gratis versjoner, men her vil tilfellet ofte være at mye av læringsmaterialet ikke er tilgjengelig.

Gratisversjonene hos mange av de overnevnte språkopplæringsappene er uansett et godt alternativ om du ønsker å begynne å lære russisk. Spesielt om du er nybegynner og trenger å komme i gang. Hvis du også er usikker, er det lurt å starte med gratisversjonene.

Hva er den beste språkopplæringsappen for å lære russisk?

I dette tilfellet er det to språkapper som er best når det kommer til å lære det russiske språket. Den ene er Babbel. Babbel er den beste språkappen fordi læringsmaterialet deres holder en veldig høy standard. Det er satt sammen av språkeksperter, noe som har utrolig mye å si på kvaliteten og måten du kan lære på.

Den andre gode språkopplæringsappen er Busuu. Dette fordi den har koblet språkopplæring med et enormt sosialt nettverk. Å lære russisk ved å kommunisere med mennesker som har russisk som morsmål, har store fordeler. Det er også hyggelig å lære et nytt språk når du kan gjøre det sammen med andre.

Hvor lang tid tar det å lære seg å snakke russisk flytende?

Det er veldig individuelt hvor fort vi lærer, og dermed hvor fort vi lærer et nytt språk – for ikke å snakke om å beherske det. Generelt sier eksperter at du kan gjøre deg forstått på et nytt språk i løpet av seks måneder, og at du kan snakke det flytende i løpet av ett år.

Innholdsfortegnelse