Beste språk apper

De beste språkappene for å lære spansk

Oppdatert: 29. Jan, 2023

Spansk er et av de vakreste språkene i verden, og det er dermed ikke så rart at veldig mange ønsker å lære seg dette språket. Språket begrenser seg heller ikke bare til Spania, og kan du først snakke spansk kan du snakke med mennesker fra veldig mange ulike land og kontinenter.

Det er mer enn 480 millioner mennesker i verden som har spansk som morsmål, og spansk er et offisielt språk i FN. Kan du først språket vil du komme veldig langt i verden.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel er en språkopplæringsapp, som har fått topp vurderinger fra brukere over hele verden. Den danker klart ut veldig mange andre språkopplæringsapper. Dermed er Babbel et veldig godt valg når du skal lære deg spansk. Hos Babbel er alle språkopplæringsmetodene nøye satt sammen av språkeksperter, og dette vil hjelpe deg når du skal begynne å lære et helt nytt språk.

Du kan, for eksempel, delta på live leksjoner med ulike temaer, og disse leksjonene holdes av ulike professorer. Her har du muligheten til å lære deg spansk av profesjonelle spansktalere, og du kan få hjelp til veldig mye. Når det ikke er leksjoner, kan du øve deg på spansken din ved å gjøre mange forskjellige former for oppgaver. Du kan også spille spill, som forsterker dine spanskkunnskaper. Alle oppgavene og leksjonene er tilpasset for de ulike nivåene du er på i opplæringen, og kvaliteten er veldig høy.

Hos Babbel kan du både lære å snakke og skrive på spansk. Appen har nemlig fokus på både kommunikasjon og grammatikk. Babbel er ingen gratis språkapp, men abonnementene er ikke altfor kostbare. Det blir også billigere om du forplikter deg til en lenger tidsperiode.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Har du aldri snakket et ord spansk før, er Mondly en perfekt app. Denne språkopplæringsappen lærer deg grunnleggende språkferdigheter gjennom en rekke kvalifiserte læringsmetoder. Du kan, for eksempel, trene deg opp på å snakke spansk med en interaktiv chatterobot. Fordelen med dette er at du lærer å bruke språket i trygge omgivelser, og det vil også hjelpe deg med å overkomme en eventuell frykt for å snakke spansk med andre.

Mondly har flere ulike leksjoner, som hjelper deg på veien til å bli flytende i spansk. Du kan selv velge hvilke leksjoner du ønsker deg for dagen, og de handler om alt fra grammatikk, vokabular og kommunikasjon. Mondly har også tilgjengelige verktøy som gjør det veldig enkelt for deg å følge med på hvor mye du har lært.

Mondly er en språkopplæringsapp som er sterkt anbefalt, og appen ligger hakk i hel på Babbel når det kommer til hvor mange stjerner brukere har rangert appen med. Denne språkopplæringsappen er visuelt pen, og veldig enkel å bruke. Mondly er heller ikke en dyr språkopplæringsapp, og prisen reduseres om du forplikter deg til en lenger tidsperiode.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Lingopie
Cover image
Tilgjengelige språk: 9 språk
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: TV og podcast
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Er det virkelig mulig å lære spank gjennom å se på film og TV?? Ja! I hvert fall ifølge språkopplæringsappen LingoPie. Her kan du se på film og TV, men på spansk og med spansk teksting. Formålet er at du aktivt skal få inn det spanske språket, selv når du slapper av og ser på TV. Det som gjør LingoPie til en språkopplæringsapp, og ikke bare til en vanlig strømmetjeneste, er at du kan merke av ord du ikke forstår. Ser du på en film, og det kommer opp spanske ord du aldri har hørt før, kan du bare merke dem. Når du er ferdig, vil de merkede ordene dukke opp som flash-kort, og du kan pugge på dem og finne ut av hva de betyr.

Det som er fint med LingoPie er at den passer for alle, uansett hvor langt du har kommet i spansken din. Selv om LingoPie har sine fordeler, er det ingen språkopplæringsapp som vil hjelpe deg med å beherske spansk flytende. Du er avhengig av andre læremetoder om du skal få mer dybde i din spanske uttale og forståelse.

LingoPie har en gratis prøveperiode på syv dager, og deretter må du betale for bruken. Du kan også betale for familieabonnement.

Besøk Lingopie for å lære mer om språk appen
4. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Hos Pimsleur lærer du spansk gjennom å følge med på lydbaserte leksjoner. Disse leksjonene varer ikke i mer enn 30 minutter, og følger du med disse leksjonene daglig vil du raskt oppleve en stor forbedring i din spanske uttale. Pimsleur benytter seg også av en veldig smart læringsmetode. Appen bombarderer deg nemlig med nye spanske ord. Dermed vil du stadig kunne pugge på spanske ord, og på den måten øke vokabularet ditt. Gjennom leksjonene lærer du å sette ordene i sammenheng og nytte.

Pimsleur bør være førstevalget til alle nybegynnere. Dette fordi appen forenkler spansk grammatikk. Når du skal lære deg et nytt språk, er det veldig lurt at du lærer deg med engang både hvordan du skal bruke det muntlig og skriftlig. Fordelen med dette er at det heller ikke tar fra deg motivasjonen til å lære spansk. For at du skal ønske å lære og bruke tid på det er det viktig at du føler at du henger med og mestrer oppgavene.

Hos Pimsleur kan du betale månedlige avdrag for å ha tilgang på spanskkurset. Hvis du ikke ønsker å betale månedlige avdrag, kan du kjøpe hele kurset.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
5. Udemy
Cover image
Tilgjengelige språk: 14+
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Ja

Udemy er en språkopplæringsapp som er beregnet for studenter, og per dags dato har over 46 millioner studenter hatt stor glede av læringsmetodene som Udemy tilbyr. Er du student og ønsker deg å lære spansk, eller trenger ytterligere hjelp for å lære spansk, er Udemy et flott verktøy.

Du kan lære spansk gjennom video-, lyd- og tekstforelesninger samt interaktive quiz. Når du melder deg på spanskkurs, må du gjennomføre minst fem leksjoner. Disse leksjonene varer i 30 minutter, noe som er en perfekt daglig lengde for alle som skal pugge et nytt språk.

Udemy minner deg stadig på når leksjonene begynner, og om du øver deg for lite på spansken. Du kan følge med på leksjonene via TV eller en annen større skjerm, og dette gir deg gode muligheter til å ta notater underveis. Opplegget på Udemy er med andre ord veldig likt det undervisningsopplegget studenter møter på universitetet.

Udemy har gratisversjoner, men disse dekker litt mindre enn hva det betalingskrevende abonnementet gjør. Det er uansett en god start, og så får du sjekket om du liker læringsmetoden før du forplikter deg til et betalende abonnement.

Besøk Udemy for å lære mer om språk appen
6. Rosetta stone
Cover image
Tilgjengelige språk: 25
Lære muntlig språk: Ja, talegjenkjenningsteknologi
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 3 dager
Sosial læring: Nei

Rosetta Stone er mer enn bare en språkopplæringsapp med et veldig pent navn. Her kan du lære deg såkalt «samtalespansk». Hos Rosetta Stone vil du til slutt bli så dreven på å snakke spansk at du uten problemer vil kunne føre samtale med mennesker som har spansk som morsmål. Når du har meldt deg på spanskkurset, vil du kun bli utsatt for det spanske språket. Med andre ord finnes det ikke noe hjelp å få på engelsk. Dette kan være litt skummelt for nybegynnere, men det er den beste måten å lære på.

Noe annet som er veldig positivt med Rosetta Stone er at appen ikke benytter seg av interaktive chatteroboter. Du hører stemmene til ekte mennesker, og du får også muligheten til å kommunisere med ekte mennesker når du skal lære deg spansk. Dette gjør at Rosetta Stone fremstår som en veldig autentisk språkopplæringsapp.

Leksjonene som Rosetta Stone tilbyr, er enkle og korte. Dette er perfekt for alle som ønsker å lære spansk, men som ikke har tid eller lyst til å pugge hele dagen.

Besøk Rosetta Stone for å lære mer om språk appen
7. Busuu
Cover image
Tilgjengelige språk: 13
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 30 dager
Sosial læring: Nei

Kan du allerede snakke spansk? Busuu er egentlig en fantastisk språkopplæringsapp for alle som ønsker å forbedre sine spanske skriveferdigheter. Busuu er aller mest kjent for sitt store kommunikasjonsnettverk, hvor du kan prate med andre mennesker som har spansk som morsmål. Å daglig skrive med mennesker som kan spansk ut og inn er en kjempeflott måte å trene opp sine spanske skriveferdigheter på. I midlertidig er det viktig å vite at du også kan lære mer hos Busuu.

Du kan også studere spansk for viderekommende hos Busuu, med spesielt fokus på spansk grammatikk og vokabular. Busuu har integrert svært mange læringsverktøy for at du skal oppleve en betydelig forbedring i spanskferdighetene dine på kort tid. Mange av verktøyene inneholder spill, flash-kort og grammatikk øvelser.

Verktøyene som Busuu tilbyr er veldig bra og av høy kvalitet, men det er lite som slår muligheten til å snakke med mennesker som har spansk som morsmål. De kan hjelpe deg med alt, og du kan spørre dem om alt du lurer på.

Busuu har en gratisversjon, men hvis du virkelig vil gå inn for å lære spansk bør du vurdere å kjøpe premium-abonnementet. Dette abonnementet blir billigere om du forplikter deg for en lengre periode.

Besøk Busuu for å lære mer om språk appen

Et romansk språk

Spansk er et språk som hører til de romanske språkene, og som er en del av Den indoeuropeiske språkfamilien. Sammen med portugisisk, galicisk og katalansk tilhører spansk den vestromanske, herunder den ibero-romanske, språkgruppen. Det er viktig å være klar over at spansk er et litt problematisk begrep. Når vi snakker om det spanske språket, tenker vi egentlig på alle de ulike språkforholdene i Spania og andre spansktalende land.

Til dels betegner spansk et standard skrift- og talespråk, som historisk sett er basert på den kastiljanske dialekten. Til dels er spansk også en fellesnevner for de romanske språkene og dialektene i Spania og Latin-Amerika, som viser til grunnleggende likheter og forskjeller.

Spansk snakkes i store deler av verden, og det er det mest utbredte av de romanske språkene. Kan du først snakke spansk, kan du kommunisere med mennesker i Spania, Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Venezuela, Ecuador, Peru, Bolivia, Paraguay, Uruguay, Chile, Argentina, Cuba, Den dominikanske republikk og Puerto Rico samt i Afrika i Ekvatorial-Guinea. Det er også store spansktalende grupper i USA og på Filipinene.

Svar på ofte stilte spørsmål om språkapper for å lære spansk

Under følger svar på ofte stilte spørsmål om å lære spansk ved hjelp av språkopplæringsapp.

Hvilen språkopplæringsapp er best for å lære spansk?

Babbel er generelt den aller beste språkopplæringsappen for mange språk, og det inkluderer også spansk. Det er fordi Babbel har et veldig varierende læringsoppsett, og mange funksjoner. I tillegg er det et stort pluss at det er eksperter som står bak Babbel. Busuu er også en veldig bra app, spesielt om du vil bli bedre på å skrive på spansk. Her kan du snakke med mennesker som har spansk som morsmål.

Kan jeg lære spansk hjemmefra?

Ja, du kan lære spansk hjemmefra! Som du har sett i denne artikkelen, finnes det utallige språkopplæringsapper som kan hjelpe deg med å forbedre spansk ferdighetene dine, enten du er nybegynner eller ikke. Det krever imidlertid at du setter deg ned og øver selv.

Når kan jeg snakke flytende spansk?

Hvis du øver deg hver dag kan du gjøre deg forstått i løpet av seks måneder, og du vil antagelig snakke spansk flytende innen det har gått ett år. Det krever i midlertidig at du bruker språket aktivt, og fortsetter å øve. Hvis ikke, vil språkkunnskapene dine svinne bort.

Må jeg betale for språkopplæringsapper?

Mange av språkopplæringsappene har gratisversjoner, slik at du ikke trenger å betale for noe som helst. Skal du i midlertidig ha tilgang på alle læringsverktøyene appene tilbyr, må du være forberedt på å betale litt i måneden.

Noen siste tanker

Spansk er et språk som det er veldig nyttig å kunne. Det er et offisielt språk i FN, og flere millioner mennesker i mange ulike land og verdensdeler har spansk som morsmål. Kan du snakke spansk, vil det gjøre det lettere for deg å reise. Det kan også gi deg mange spennende jobbmuligheter. I tillegg vil du kunne danne deg et stort kommunikasjonsnettverk med andre mennesker som snakker spansk.

Spansk skiller seg en del ut fra andre europeiske språk fordi det er et romansk språk. Men språket tilhører Den indoeuropeiske språkfamilien, og derfor er det likevel en del likhetstegn å oppspore. Spansk er også et språk med en del variasjoner, siden språket blir påvirket av hvilket land det prates i.

Innholdsfortegnelse