Stor anmeldelse av Memrise

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Memrise er en app som hjelper deg å lære nye språk og ord. Den har mange interaktive funksjoner som gjør det enkelt og morsomt å lære. Her tar vi en nærmere titt på de ulike funksjonene, slik at du kan vurdere om dette er den rette språkappen for deg.

Funksjoner og egenskaper

Memrise fokuserer på at du skal repetere og huske ord og fraser, noe som navnet på språkappen hinter til. Hvis du er redd for at dette høres kjedelig ut, så frykt ikke. Memrise har et spennende utvalg av videoer basert på ulike interesser, enten du elsker musikk, mat eller TikTok.

Tilnærmingsmåten til Memrise er basert på forskningsbaserte læringsmetoder. Ifølge appen selv, så kan du lære deg språk dobbelt så raskt som ved tradisjonell undervisning i et klasserom. Appen hjelper deg å lære språk raskt og effektivt ved å kombinere bilder, ord og fraser.

Undervisningen er basert på ord og setninger som finner sted på ekte, sånn at du er godt forberedt på å bruke det nye språket i det virkelige livet. En annen spennende funksjon er MemBot, en chatbot som du kan snakke med for å øve deg på å konversere. Dette er også en flott måte å øve på uttalelse av ord og fraser.

Språkappen har over 20 forskjellige språk, og språknivået på kursene varierer for de enkelte språkene. Det finnes over 7 nivåer for de mest populære språkene. Dermed er det en veldig god språk app for språk som spansk som har alle nivåene. Alt godt til rette for at du skal kunne finne det språket du helst vil lære deg.

Generelt om språk appen Memrise
Rating
8.7 av 10 poeng
Antall språk
23
Pris
$8.49
Anbefalt for
De som vil lære språk via tilpasset og engasjerende øvelser.
Gratis prøveperiode
Nei
Læringsstruktur
Læring via flashkort-app

Fordeler og ulemper med Memrise

Det er fordeler og ulemper med Memrise, akkurat som med alle andre apper for språkopplæring. Du må selv vurdere om fordelene veier opp for ulempene, basert på dine læringsmål og personlige preferanser.

Fordeler med Memrise:

 • Enkel og morsom måte å lære språk på
 • Forskningsbaserte læringsmetoder
 • Godt utvalg av språk og nivåer
 • Videoer som gjør det mer gøy

Ulemper med Memrise:

 • Mange funksjoner krever abonnement
 • Mange annonser i gratisversjonen av appen

Akkurat som med mange av de andre språkappene, så er en av ulempene at du går glipp av samtaler med andre på det nye språket ditt. Appene forsøker å gjøre opp for dette med chatbots og talegjenkjenning, men det kan i tillegg være lurt å føre samtaler med andre for å øve deg på å snakke flytende.

Memrise Community

Det kan være lurt å delta på Memrise sine forum for å få best mulig læringsutbytte. Her kan du snakke med andre som lærer seg samme språk som deg – eller kanskje som har det språket du vil lære deg som morsmål? Det finnes også språk som er laget av andre brukere, og de kan være nyttige å bruke. Dette er et fint tillegg som kan hjelpe deg å forbedre læringsutbyttet.

Mange har stor nytte av å variere mellom Memrise-kurs og brukerkurs for å lære flere ord og gloser, samt utforske spesifikke emner på det nye språket ditt. Du kan faktisk lage dine egne kurs hvis du har lyst til det, eller du kan bidra til andre sine kurs. Du finner diskusjoner og samtaler rundt brukerkurs inne på forumet.

Du kan også melde fra om feil, stille spørsmål, chatte med andre brukere, dele opplevelsene dine og få anbefalinger til språkkurs på forumet. Du trenger altså ikke lære deg språket helt alene, selv om du velger å bruke språkapp fremfor vanlige kurs.

Her er bilde av Memrise Community hvor du kan chatte med andre brukere.

Memrise vs. andre språkapper

Enkelte mener at du ikke kan gå i dybden på et språk på samme måte som for eksempel språkappene Rosetta Stone og Pimsleur. Det gjelder spesielt for språkkurs på Memrise som har færre nivåer. Å lære et språk krever mer enn å bare huske på viktige ord og fraser. Språkopplæring handler om å forstå grammatikken og strukturen bak de ulike språkene, samt øve deg med samtalepartnere for å snakke språket flytende.

Avhengig av hvilke mål du har for språkopplæringen, så kan det hende at du er fornøyd med det du lærer på Memrise. For eksempel, kanskje du vil forberede deg på en lengre ferietur og er fornøyd med det språknivået som Memrise tilbyr? Eller du vil lære nye språk som hobby? Tenk derfor over språkmålene dine nøye.

Det er heller ikke alle som ønsker å lære seg nye språk ved hjelp av repetisjon eller pugging. Selv om Memrise gjør læringen mer spennende ved å bruke audio, video og mulighet til å velge leksjoner basert på dine interesser, så kan det hende du ønsker en mer interaktiv språkopplæring.

Her ser du hvordan Memrise bruker audio og video i leksjonene.

I så fall kan du teste ut Mondly AR og Mondly VR. Dette er språkapper hvor du deltar i en interaktiv verden og chatter med AI-boter i realistiske settinger. Det finnes altså en språkapp for de aller fleste, uansett hvordan du lærer best.

Det kan altså svare seg å tenke over målene dine og dine personlige preferanser for å finne den rette språkappen for deg. Mange av appene har gratis prøveperioder eller gratisversjoner som du kan prøve før du bestemmer deg. Hvis du er nysgjerrig på Memrise, så anbefaler vi at du tester ut gratisversjonen – du har ingenting å tape på det.

Memrise vs. Duolingo

Hvis du vil ha tilgang til en gratis språkapp, så kan du vurdere både Memrise og Duolingo. Ettersom begge er gratis, så anbefaler vi å teste ut begge for å se hvilken du liker best. Kort fortalt, så er begge gode apper for å komme i gang med nye språk.

Duolingo har derimot et stort utvalg av leksjoner og læringsmateriell som er gratis, samt “gamifiserte” leksjoner. Det vil si at språkopplæringen minner om spill for å gjøre leksjonene mer underholdende. Det finnes riktignok en betalt versjon, men appen er tilrettelagt for at du skal kunne forbli på gratisappen og være fornøyd med det ganske lenge.

Det bør nemlig sies at gratis språkapper passer best for dem som er nye på språk. Gratisversjonene til både Memrise og Duolingo tilbyr ikke særlig mye til avanserte brukere som virkelig ønsker å gå i dybden på et språk.

Pris på Memrise-abonnement

Memrise har tre forskjellige abonnementer som du kan velge mellom, avhengig av hva som passer best for deg. Det finnes også et gratis abonnement som gir tilgang til flere leksjoner, men du får derimot en ganske begrenset versjon av appen.

Premium-versjonen koster $8.49 per måned eller $59.99 per år og inkluderer alle funksjonene som appen har å tilby. Du kan også kjøpe tilgang til appen for livstid for $119.99. Dette er den mest prisgunstige løsningen for deg som vet at du vil ha tilgang til språkopplæringen i minst to år.

Her ser du prisoversikten til Memrise.

Abonnementene gir deg tilgang til alle språkene og alle leksjonene som er tilgjengelig på Memrise, helt uten reklame. Du kan logge deg på fra mange forskjellige enheter, og du er derfor ikke låst til kun én enhet. For eksempel, du kan veksle mellom å bruke mobilen og PCen.

Slik kommer du i gang

Det er enkelt å komme i gang med språkappen Memrise. Du må laste appen ned på mobilen, registrere deg og eventuelt velge et betalt abonnement. Når det er gjort, så kan du se de tilgjengelige leksjonene for ditt abonnement. Du skal nå velge et språk og nivå, så kan du komme i gang med å læringen.

Her er en oversikt over noen av språkene man kan velge. Memrise tilbyr deg også å lære avanserte språk som koreansk.

Selv om det er utrolig lettvint å flette inn leksjonene i hverdagen, så anbefaler vi at du lager deg gode rutiner helt fra starten av. Dette gjør det lettere å komme i mål med språkopplæringen. For eksempel, du kan sette av et bestemt tidspunkt på dagen som du bruker på Memrise. Det vil hjelpe deg med lage deg gode vaner for språkopplæring.

Når du har gode vaner og rutiner, så vil det bli lettere å både komme i gang og holde fokus på språkutfordringene du står overfor. Det er bedre med korte, daglige språkleksjoner enn sjeldne, lange økter. Repetisjon er nøkkelen for å lykkes med denne språkappen. Vær konsekvent og nøye med leksjonene dine, så vil du se resultater.

Tips til å lære deg et nytt språk

I tillegg til å bruke språkappen daglig, så er det flere andre ting du kan gjøre for å lære deg et nytt språk raskere. Jo mer du bruker språket, desto bedre sitter det. Her er noen tips som kan hjelpe deg på veien:

 • Vær smart: Fokuser på å lære det grunnleggende først. Deretter kan du bygge opp språket ditt på grunnlag av disse kunnskapene.
 • Repetisjon: Her snakker vi ikke bare om pugging. Bruk det du allerede har lært ofte, og prøv å delta i samtaler eller skriftlige oppgaver for å virkelig mestre det nye språket.
 • Delta i samtaler: Dette er ofte den beste måten å lære et nytt språk. Finn noen som kan snakke det samme språket eller delta i online språkgrupper for å forbedre kunnskapene dine.
 • Lytt og les: Lytt til radio, podcaster eller se filmer som er på det språket du vil lære. Les artikler, bøker eller aviser for å bli bedre kjent med det nye språket.
 • Vurder å ta et språkkurs i tillegg til Memrise: Et klassisk språkkurs kan gi deg den rette strukturen og den nødvendige veiledningen for deg som vil lære deg å snakke flytende. Kombinert med språkapper, så får du en komplett læringsopplevelse som hjelper deg med å mestre det nye språket.

Kort oppsummert: Derfor bør du velge Memrise

Memrise er en av de beste språkappene på markedet, og den gjør det enkelt å lære seg nye språk raskt og effektivt. Premium-versjonen gir deg et stort utvalg av videoer og annet læringsmateriell som gjør at du får det beste ut av språkopplæringen.

Hvis du er ny på språk og ønsker å komme i gang på en rask og billig måte, så kan Memrise være en god løsning. Det er også et bra valg hvis du bare vil ha et rent repetisjons- eller puggebasert program som du kan bruke i tillegg til vanlig språkkurs.

Uansett hvilket abonnement du velger, så vil Memrise gi deg det beste utvalget av leksjoner og muligheten til å lære seg nye språk på en interaktiv måte. Enten du er en ivrig språkstudent eller bare vil lære deg et nytt språk som hobby, så er Memrise et godt alternativ for deg.

Det kan imidlertid være lurt å utforske flere apper før du bestemmer deg. Det finnes mange gode språkapper der ute, og det kan være nyttig å teste ut flere for å se hvilken som passer best til nettopp dine behov. Lykke til!

Få svar på vanlige spørsmål om Memrise

Q: Hva er Memrise?

A: Memrise er en språkapp som hjelper deg å lære deg nye språk. Appen bruker repetisjon, audio og video for å gi deg den beste læringsopplevelsen. Du kan bruke språkappen gratis eller oppgradere til et betalt abonnement for å få tilgang til alle språk, leksjoner og funksjoner.

Q: Hvordan kan jeg komme i gang med språkapp?

A: Last ned appen, registrer deg og velg abonnementet som passer best til dine behov. Lag deg gode rutiner og vær konsekvent med språkopplæringen. Du får dessuten mange gode tips på Memrise.

Q: Er Memrise verdt å betale for?

A: Ja, et betalt abonnement er verdt pengene om du er seriøs om å lære deg et nytt språk. Dersom du kun ønsker å lære deg noen enkle ord og fraser, så holder det imidlertid med gratisversjonen. Hvis du er i tvil, så kan du begynne gratis og heller oppgradere etterhvert.

Q: Får jeg hjelp om jeg trenger det?

A: Ja, Memrise har et stort fellesskap der du kan få råd og svar på dine spørsmål. Du kan bruke forumet til å stille spørsmål, dele erfaringer eller høre om noen har lyst å delta i online samtalegrupper om du ønsker det.

Q: Hvorfor bør jeg velge Memrise?

A: Du bør prøve Memrise fordi det er en av de beste språkappene på markedet. Appen tilbyr spennende leksjoner og et stort utvalg av videoer som gjør at du får mest mulig ut av læringen. Appen har også et stort fellesskap som tilbyr god support om du trenger hjelp med noe. Dette gjør at Memrise er et godt valg for de som ønsker å bli flinkere i et språk.

Q: Kan jeg virkelig lære meg et nytt språk med språkapper som Memrise?

A: Ja, du kan bruke appene til å lære deg det grunnleggende i alle de vanligste språkene. Det kan være en god måte å komme i gang med nye språk. For å komme opp på et flytende nivå i et nytt språk, anbefaler vi imidlertid at du snakker så mye som mulig på det nye språket. Det kan du gjøre ved å ta et språkkurs ved siden av eller finne noen som vil opprette en samtalegruppe med deg.

  Innholdsfortegnelse