Beste språk apper

Språkkurs på nett: Disse er de beste

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Språk er vårt aller viktigste kommunikasjonsmiddel, både skriftlig og muntlig. Det er både nyttig og morsomt å kunne flere språk enn morsmålet ditt. Det å kunne kommunisere med mennesker med et annet morsmål enn ditt eget, er nyttig i mange sammenhenger. Det er mange bransjer som trenger ansatte med gode språkkunnskaper, og i tillegg kommer språkkunnskapen til nytte for alle som elsker å reise og bli kjent med nye mennesker.

Det finnes mange arenaer for språkopplæring, og det å ta et språkkurs på nett er en praktisk måte å lære språk på. Det gir deg nemlig muligheten til å lære akkurat når det passer deg. De fleste av oss har travle hverdager, og det kan virke litt uoverkommelig å måtte komme seg på et klasserom for å lære språk. I dag slipper du det. Du finner alt du trenger av språkkurs på nettet, så å si uansett hvilket språk du ønsker å lære.

3 gode språkapper

Språkapper har blitt svært populært blant språkelskere. Disse finnes i flere utgaver, og lar deg lære språk akkurat når det passer deg. Metodene er som regel morsomme og interaktive, og du trenger ikke å bruke mange minutter hver dag. Her kommer en oversikt over 3 av de mest populære språkappene.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel er en av verdens største og mest populære språkapper. Den har vært på markedet siden 2008, og har fått gode skussmål i våre tester. Appen har mer enn 20 millioner brukere fordelt på 190 land. Med Babbel kan du lære deg over 15 språk. Enten du ønsker å lære spansk eller språk som tysk og italiensk, er Babbel en god app til dette. Selve appen er gratis, men du må kjøpe et abonnement for å kunne benytte deg av opplæringsmaterialet. Abonnementene er ikke dyre, og som vanlig blir de billigere om du binder deg for lengre tid.

Hos Babbel lærer du språk gjennom en rekke ulike aktiviteter, som både er pedagogiske og morsomme. Det er viktig at du synes det er gøy å lære, ellers vil du slutte etter kort tid. Appen har knyttet til seg et stort antall språkeksperter, og dette bidrar til den høye kvaliteten på opplæringen. Faktisk garanterer de mer eller mindre for at du får bedre språkkunnskaper allerede etter 2 måneder.

Mye av opplæringen er myntet på situasjoner som oppstår i det virkelige liv. Det vil si at du blant annet lærer ordene du trenger for å handle, bestille mat, fortelle hva du heter, be om hjelp og så videre. Se test av Babbel her.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Pimsleur er en språkapp som tilbyr leksjoner i det ønskede språket. Disse varer i en halvtime, og er lagt opp til at du skal mestre det nye språket og bruke det i hverdagen. Du får stadig påfyll av nye ord, og vanskelighetsgraden på opplæringen øker i takt med at du blir dyktigere.

Pimsleur er på mange vis en perfekt app for nybegynnere, som ønsker å få et godt grep om grammatikken fra start. Fokuset ligger på at du skal lære mest mulig gjennom korte og effektive leksjoner.

Det kreves et abonnement for å få fullt utbytte av appen, men det er også mulig å kjøpe alle leksjonene i språket du vil lære deg. Pimsleur tilbyr over 50 språk, og du kan lære språk som Italiensk, tysk, spansk og fransk.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
3. Lingopie
Cover image
Tilgjengelige språk: 9 språk
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: TV og podcast
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

LingoPie er appen for deg som liker en annerledes tilnærming til det å lære språk. Her handler det mer om underholdning, og det lønner seg antagelig å ha et lite grunnlag i språket du ønsker å lære før du begynner. Her kan du nemlig se på filmer og serier der skuespillerne snakker språket du vil lære deg. Alt er tekstet, og i tillegg kan du klikke på ordene du ikke forstår. Når filmen er ferdig, vil du få opp alle ordene som flash-kort med forklaring.

For de fleste vil dette være en morsommere måte å lære språk på enn å sette seg ned å pugge store ordbøker. I tillegg gjør denne metoden det lettere å huske alle ordene og i hvilke sammenhenger de brukes.

Du kan teste LingoPie i en gratis prøveperiode eller bestille deg et abonnement. Det finnes til og med en mulighet for et familieabonnement, slik at hele familien kan lære språk sammen.

Besøk Lingopie for å lære mer om språk appen

Finn språklærer på nett

Liker du ikke apper, finnes det en lang rekke andre metoder å lære språk på uten å måtte møte opp i et fysisk klasserom. Mange vil ha glede av å jobbe direkte med en språklærer, og som så mye annet er det også mulig å finne en språklærer på nett. Her er det mulig med både en-til-en undervisning og gruppeundervisning.

1. Preply
Cover image
Tilgjengelige språk: 50+
Lære muntlig språk: Ja, lærere
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Nettveiledere
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Ja

Denne tjenesten, eller plattformen om du vil, har eksistert siden 2012. Her kan du både finne språklærer eller registrere deg som en. Plattformen har mer enn 32 000 tilgjengelige lærere fra mer enn 200 nasjonaliteter, og det betyr at du kan lære deg en lang rekke språk, deriblant det kunstneriske språket fransk eller lære mer grammatiske tysk.

Plattformen er enkel å bruke. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg, søke etter lærer og bestille time. Lærerne underviser alt fra nybegynnere til viderekommende, og det er også mulig å finne lærere som underviser barn. Siden har både blogg, språktester og mye annen informasjon for deg som ønsker å lære et nytt språk eller øke ferdighetene i et språk du allerede behersker.

Besøk Preply for å lære mer om språk appen
2. Italki
Cover image
Tilgjengelige språk: 150+
Lære muntlig språk: Ja, en til en leksjoner
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Lærere og app basert
Gratis prøveperiode: 12
Sosial læring: Nei

Italki er en nettbasert plattform for språkopplæring med hovedsete i Kina. Her kan du lære deg ett eller flere av de 150 språkene de tilbyr med sertifiserte lærere.

Det hele er ganske enkelt. Du registrerer deg, velger språk og hvilket nivå du har samt hva du ønsker å fokusere på i opplæringen. Deretter får du forslag til lærere, og kan velge den som passer deg best både med tanke på pris og timeplan.

Italki tilbyr også et eget nettsamfunn der du møter de andre studentene, slik at dere kan snakke sammen på språket dere har valgt å lære dere. Det finnes også tester, utfordringer og mye annet materiale som kan være nyttig når du ønsker å lære et nytt språk.

Besøk iTalki for å lære mer om språk appen

Andre tilbydere av språkkurs på nett

Det finnes en rekke tilbydere av språkkurs på nett. Slik vi allerede har vært inne på, kan du lære språk ved å laste ned en app eller registrere deg på en læringsplattform. Dersom du foretrekker norske tilbydere, kan du blant annet sjekke ut Folkeuniversitetet.

Dette er en medlemsorganisasjon i Studieforbundet Livslang Læring, og her tilbys det en rekke kurs også innen språk. Folkeuniversitetet er godkjent av Kunnskapsdepartementet, og når det kommer til språk kan du velge mellom digital undervisning og klasseromsundervisning. Folkeuniversitetet har nemlig undervisning i flere byer rundt omkring i landet.

Når det kommer til språk, kan du velge mellom alt fra engelsk til gresk og pols. Du tar en test før du begynner, slik at du kommer på riktig nivå. Folkeuniversitetet tilbyr kurs fra nybegynnernivå helt opp til høyere nivå.

Campus NooA

Denne nettskolen fikk sin oppstart i 2013, og tilbyr en rekke ulike utdannelser og kurs på nett. Her kan du få språkundervisning for videregående skole, ta norsk for nybegynnere eller bli bedre i engelsk. Skolen er godkjent som nettskole av Utdannings- og forskningsdepartementet, og enkelte av studiene er også godkjent for lån og stipend hos Lånekassen.

Lingu

Lingu er en nettbasert språkskole, hovedsakelig for deg som ikke har norsk som morsmål. Nettskolen er blant de største i landet, og tilbyr digital språkopplæring. Du kan blant annet velge mellom fag som forretningsengelsk eller norsk for helsepersonell.

Timeplanen er fleksibel, og du får også tilgang til interaktive læremidler. Dersom du er av den travle typen, kan du velge drop in-undervisning. Da kan du lære akkurat når det passer deg.

Flere ressurser for å lære fremmedspråk på nett

Her kommer en oversikt over andre ressurser du kan gjøre deg nytte av om du ønsker å lære deg et nytt språk på nettet.

  • Loecsen – For deg som vil lære nok til å kunne klare deg på reise. Nettsiden har opplæring i rundt 40 språk.
  • Langbird – Nettside der du kan lære spansk, fransk, italiensk eller tysk.
  • Goethe Institut – Her kan du ta nettkurs i tysk.
  • Superprof – Nettside med en rekke kurs, også innen språk.
  • Berlitz – Språkundervisning for barn og unge. Interaktiv undervisning i små grupper på nett.
  • Høyskolen i Østfold – Tilbyr spansk på nettet.
  • AOF – voksenopplæring i 65 år. Velg blant en rekke språk og nivåer.

Norskopplæring på nettet

Norskopplæring på nett er for alle som av ulike grunner trenger bedre kunnskaper i norsk. Det kan være studenter fra ulike trinn eller mennesker som ikke har norsk som morsmål. Her er en liste over hvor du finner ressurser for å lære norsk på nettet:

  • Learnnow2 – Gratis nettkurs i helsenorsk.
  • New Amigos – App med virtuell språkkafé.
  • CALST – Program for å øve på uttale.
  • Bnorsk.no – Egenprodusert opplæringsmateriale pluss gratis ressurser.
  • Memrise – Kursplattform med gratis opplæring i norsk.
  • Topp Norsk – Gratis nettressurs.
  • Norsklærer Karense – Lærer som har laget videoer på YouTube.
  • NoTE – Norsk på nettet.

Hva koster språkkurs på nett?

Når man skal lære noe nytt, handler det ikke bare om tid, men også om penger. Heldigvis er det slik at det finnes en rekke gratisressurser for deg som vil lære språk på nett. Det finnes apper som enten er gratis, tilbyr gratis prøveperioder eller har svært lave månedlige kostnader.

Ønsker du å finne deg en lærer på nett, slik du kan gjøre hos Preply, vil du oppdage at disse kommer i alle prisklasser. Dermed kan du finne noen som krever en kompensasjon som passer med ditt budsjett.

Å se filmer, serier, lytte til radio eller musikk på det språket du ønsker å lære deg, er en svært billig måte å lære seg språk på. Og selv om du går på språkkurs, er disse aktivitetene likevel svært smarte for å øve opp språkferdighetene dine.

Oppsummering

Å lære seg et nytt språk er både nyttig og morsomt. I dagens travle og moderne samfunn slipper du å møte opp i et fysisk klasserom for å få undervisning. Du kan rett og slett gå på nettet og finne alle de ressursene du trenger, enten du ser etter en film eller undervisning.

Det beste av alt er at du har en lang rekke muligheter. Du kan laste ned en app, og lære når og hvor du vil. Du kan melde deg på et kurs, der du kan få en-til-en-undervisning eller gruppeundervisning. Det er bare å registrere seg på ønsket plattform, velge språk og nivå og finne en egnet lærer.

Det finnes også en rekke gratisressurser der ute, i form av blant annet YouTube-videoer og gratis opplæring, som du kan benytte deg av.

Noen ganger vil det beste være å ikke velge kun en ting, men sette sammen en pakke som passer for deg og den måten du lærer på. Er du redd nettundervisningen skal bli ensom, kan du laste ned appen som lar deg delta på digital språkkafé.

Dagens opplæring foregår altså ikke helt som før. Du har langt flere muligheter, og dermed er det ingen grunn til å velge bort det å lære seg et nytt språk eller vedlikeholde et fremmedspråk du allerede kan.

Ofte stilte spørsmål om språkkurs på nett

Hva slags utstyr trenger jeg for å ta språkkurs på nett?

Du trenger ikke annet enn en digital enhet, som mobil, PC eller nettbrett.

Hvilke språk kan jeg lære på nett?

Du kan lære en lang rekke språk på nettet, enten du ønsker å lære spansk, arabisk, polsk, japansk eller gresk. De finnes et kurs i de aller fleste av de store språkene i verden, og også i mange av de mindre.

Koster det penger å studere språk på nett?

Ja, de fleste apper eller plattformer krever at du tegner et abonnement. De fleste kurs koster også penger, men det store utvalget gjør at det er enkelt å finne et som passer din lommebok. Det samme er tilfelle når det kommer til lærere på nett.

Kan jeg lære norsk på nett?

Ja, det kan du. Det finnes en rekke ressurser tilgjengelig for alle som vil lære norsk på nett. Både slike du må betale for og slike som er gratis.

Innholdsfortegnelse