Beste språk apper

De beste språkappene for å lære fransk

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Fransk er et av de mest romantiske språkene i verden, og hva er vel bedre enn å kunne prate et romantisk språk i verdens mest romantiske hovedstad? Fransk er et språk med historisk tyngde, og det har også en stor betydning i det internasjonale lys. Veldig mange språkapper kan hjelpe deg med å realisere drømmen om å snakke fransk.

De beste språkappene for å lære fransk

Siden fransk er et så viktig språk, er det mange språkopplæringsapper som tilbyr kurs i fransk. Ulike apper tilbyr ulike kurs, og derfor er det viktig at du velger en app som passer til det du ønsker å lære deg.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel er en evig favoritt, og her finner du et av de beste kursene i fransk. Kurset inneholder mange læringsverktøy, og du vil derfor raskt oppleve en sterk forbedring. Faktisk opplever 92 % av Babbels brukere en forbedring av språkferdighetene i løpet av to måneder. Det er fordi kursene er satt sammen av språkeksperter, og fordi du aktivt kan være med i læringsprosessen. Babbel bruker stemmegjenkjenningsteknologi, noe som hjelper deg med din franske uttale.

I tillegg kan du følge med på leksjoner og se på videoer. Leksjonene er opptatt av å lære deg hva du skal si i alle situasjoner som inntreffer hver dag. Alle leksjonene bygger på hverandre, og kurset følger en råd tråd. Du vil gradvis merke at du kan si mer og mer på fransk. Med stemmegjenkjenning vil du også kunne lage dine egne fraser, og på den måten teste hvor mye du husker og hvor god uttalen din er.

Hos Babbel kan du også løse mange spennende oppgaver, som knytter seg til hva du lærer. Kommunikasjon og grammatikk er i fokus hos Babbel, og et abonnement koster deg heller ikke mye i måneden.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Hvis du aldri har pratet et ord fransk før, er Mondly en god språkopplæringsapp å starte med. Det første du lærer deg vil være helt grunnleggende. Leksjonene Mondly tilbyr vil deretter gradvis bli vanskeligere. Du vil stadig oppleve at du kan mer og mer, og blir bedre og bedre. Mondly er også opptatt av at du skal bruke det du lærer aktivt. Derfor har de en interaktiv chatterobot, som du kan ha samtaler med enten muntlig eller skriftlig.

Mondly har også skapt en slags virtuell virkelighet hvor du kan plukke opp nye ord og fraser, og øve deg på å bruke dem. For mange vil det være tryggere å begynne å prate i en simulert virkelighet før man begynner å prate fransk med andre mennesker. Dette er hovedgrunnen til at Mondly er perfekt for nybegynnere, eller alle som trenger å øve seg mer på å snakke fransk.

Mondly har verktøy som gjør det enkelt for deg å følge med på progresjonen din, noe som er veldig motiverende. Hos Mondly har du også tilgang på notater, som gjør det lettere for deg å øve på den franske grammatikken.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Lingopie
Cover image
Tilgjengelige språk: 9 språk
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: TV og podcast
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

LingoPie er en veldig morsom språkopplæringsapp. Dette er en av få språkopplæringsapper som kombinerer underholdning og læring. Hos LingoPie kan du nemlig lære deg fransk gjennom å se på film og TV. Mange av oss bruker mye tid på å se på film, og med LingoPie sin metode kan du gjøre filmtittingen til noe mer matnyttig.

LingoPie fungerer som en vanlig strømmetjeneste, men med en tilleggsfunksjon. Når du har funnet deg en film på fransk, er det ikke sikkert at du forstår alle ordene som blir sagt. Når dette skjer, klikker du bare på ordet i underteksten. Etter at filmen er ferdig, vil ordene du har markert dukke opp igjen som flash-kort med en oversettelse, og du får sett det i sammenheng. Da er det bare å pugge ordene på flash-kortene helt til du husker dem.

Med LingoPie vil du ikke lære deg mye om fransk grammatikk, og du vil nok ikke med LingoPie alene klare å prate fransk flytende, men det er en fin måte å få inn mer fransk i hverdagen. For mange vil det hjelpe å høre fransk for å bli sterkere i sin egen uttale. Å lytte til språket, er også en måte å få brukt det aktivt på. I tillegg passer LingoPie for hele familien.

Besøk Lingopie for å lære mer om språk appen
4. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Pimsleur er en språkopplæringsapp som legger til rette for at du skal kunne fokusere på leksjonene du trenger for å lære deg å snakke fransk. Hver dag er det leksjoner som varer en halvtime, og målet er at du aktivt skal trenes opp og lære å bruke det nye språket i hverdagen. Dette skjer gjennom lydbaserte leksjoner, som gradvis utsetter deg for franske ord i et konstant tempo før de lærer deg å bruke disse ordene i sammenheng med det andre du lærer deg.

Pimsleur er en god app for alle uansett hvor lite eller mye fransk man kan. Det skyldes at Pimsleur har forenklet læringen rundt blant annet grammatikk. Appen er opptatt av at du skal forstå alt det du lærer før du går videre og lærer deg mer fransk. Selv om Pimsleur har daglige leksjoner, og legger til rette for at du skal kunne studere fransk daglig, er det du som bestemmer læringstempoet.

Hvis du ønsker å fordype deg i det franske språket, er Pimsleur en app du bør vurdere å bruke. Her lærer du alt om hvordan ord skal uttales, hvordan du danner setninger og alt om grammatiske regler. Pimsleur opererer med ulike abonnementer for franskkurset, men hvis du ikke ønsker å betale en månedlig pris kan du kjøpe hele franskkurset med en gang.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
5. Busuu
Cover image
Tilgjengelige språk: 13
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 30 dager
Sosial læring: Nei

Busuu er en fantastisk språkopplæringsapp for alle som ønsker å bli bedre i fransk kommunikasjon og skriving. Appen har mange spennende funksjoner, men den aller beste er det enorme sosiale nettverket, som du kan bli en del av. Er det fransk du skal lære deg, kan du enkelt komme i kontakt med mennesker som har fransk som morsmål eller mennesker som studerer det samme som deg. På den måten kan du trene på å skrive fransk samt kommunisere på fransk og få hjelp med å forbedre uttalen din eller formulere setninger grammatisk korrekt.

I tillegg har Busuu mange oppgaver, som gjør at du på kort tid vil øke ditt franske ordforråd og forståelse av grammatikken. Disse oppgavene er flash-kort, spill og grammatikkøvelser. Dette er oppgaver som gjør det langt mindre kjedelig å pugge franske ord og verb.

Er du usikker på om Busuu er noe for deg, kan du først teste ut appens gratis versjon. Hvis du trives med Busuu sine læringsverktøy, kan du kjøpe et månedsabonnement. Forplikter du deg til en lenger periode, vil prisen på abonnementet bli lavere.

Besøk Busuu for å lære mer om språk appen
6. Rosetta stone
Cover image
Tilgjengelige språk: 25
Lære muntlig språk: Ja, talegjenkjenningsteknologi
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 3 dager
Sosial læring: Nei

Rosetta Stone er en fleksibel språkopplæringsapp, som også er ganske omfattende. Franskkurset fokuserer på at du skal lære deg å snakke fransk, slik at du raskt er i stand til å kommunisere på fransk i alle situasjoner du møter på. Når du melder deg på franskkurset til Rosetta Stone, vil du ikke lenger møte på engelsk inne på appen. Du vil bare møte på fransk, slik at du mye raskere skal bli kjent med språket og komfortabel med å bruke det.

Rosetta Stone er en av de største språkopplæringsappene i verden, og alle stemmene du hører er av ekte mennesker som har fransk som morsmål. Hos Rosetta Stone blir det ikke brukt roboter i språkopplæringen, og det er veldig populært hos mange av deres brukere. Leksjonene til Rosetta Stone er korte, og de er også veldig enkle å gjennomføre. Allikevel vil du oppdage at du sitter igjen med en enda større forståelse av det franske språket.

Rosetta Stone har en gratis prøveperiode på tre dager. Hvis du liker kurset, kan du velge blant ulike abonnementsordninger.

Besøk Rosetta Stone for å lære mer om språk appen
7. Udemy
Cover image
Tilgjengelige språk: 14+
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Ja

Udemy er en språkopplæringsapp som er beregnet for studenter, og per dags dato har over 46 millioner studenter hatt stor glede av læringsmetodene som Udemy tilbyr. Er du student og ønsker deg å lære fransk, har Udemy flotte verktøy. Du kan lære fransk gjennom video-, lyd- og tekstforelesninger samt morsomme quiz hvor du tester hvor mye du husker.

Når du melder deg på språkkurset i fransk, må du gjennom minst fem leksjoner. Disse leksjonene varer i 30 minutter, noe som er en perfekt daglig lengde for alle som skal pugge et nytt språk. Udemy holder deg motivert ved å minne deg på når leksjonene begynner, og øver du deg for lite på fransken vil Udemy sende deg positive påminnelser. Opplegget til Udemy minner veldig mye om forelesninger, og du kan følge med på leksjonene fra større skjermer slik at du enkelt kan ta notater.

Udemy har gratis versjoner, men disse dekker litt mindre enn hva det betalingskrevende abonnementet gjør. For studenter er det uansett greit å kunne lene seg på gratisversjoner før man forplikter seg videre. De ulike språkkursene som Udemy tilbyr har litt ulike priser, men franskkurset er blant de billigste av dem.

Besøk Udemy for å lære mer om språk appen

Fransk brukes av over 200 millioner mennesker

Fransk er et romansk språk som tilhører Den indoeuropeiske språkfamilien. Det er ca. 220 millioner mennesker i verden som bruker fransk hver dag, mens omtrent 80 millioner har det som morsmål. Utbredelsen viser hvor betydelig det franske språket er. Bare i Europa er fransk morsmålet til 70 millioner mennesker. 65 millioner av disse i Frankrike, 4,3 millioner i Belgia og 1,5 millioner i Luxemburg. Det er også mange mennesker som har fransk som morsmål i Valle d’Aosta i Italia og på Kanaløyene.

Utenfor Europa er fransk morsmål først og fremst i Canada, og i staten Louisiana i USA. Fransk er det offisielle språket i Frankrike, Monaco og i de oversjøiske franske departementene. I tillegg er fransk et forvaltningsspråk i Belgia, Haiti, Luxembourg, Sveits, provinsen Québec i Canada og i mange av de tidligere eller nåværende franske og belgiske besittelsene i Nord-Afrika og Sentral-Afrika, Det indiske hav og Stillehavet.

Fransk har fått en så sterk stilling og utbredelse takket være koloniseringen i tidlig moderne historie. Når du har lært deg fransk, er det mange mennesker i verden du kan kommunisere med. Det kan være nyttig i forbindelse med reise, jobb og utdanning.

FAQ om de beste språkapper for å lære fransk

Under følger svar på spørsmål som ofte blir stilt når man lurer på hvilke språkopplæringsapper man skal velge.

Hvilken språkopplæringsapp er best når du vil lære fransk?

Det er Babbel og Rosetta Stone. Babbel fordi de kjører komplette kurs laget av språkeksperter. Du vil på bare noen måneder gå fra å være nybegynner til å kunne prate fransk. Rosetta Stone kjører også kurs med godt innhold, og her vil du raskt bli god på å kommunisere på fransk. Begge appene har det til felles at de har vært mange år på markedet, og har derfor rukket å utvikle seg betraktelig etter hva folk ønsker.

Kan jeg lære et helt språk hjemmefra?

Det er fullt mulig å lære seg fransk hjemme, men det krever at det er noe du virkelig ønsker og setter av tid til å gjøre. For å lære fransk er det viktig at du hele tiden bruker språket. Øv deg på å prate hjemme eller med noen som kan prate fransk, og følg det opplegget som kurset legger opp til. Både Babbel, Busuu og Mondly vil hjelpe deg med å prate fransk hver dag. Med LingoPie vil du hele tiden å mulighet til å lytte til fransk.

Når kan jeg snakke fransk flytende?

Det kommer helt an på hvor mye du øver, og hva som er viktigst for deg. Hvis du kun ønsker å bli god i å kunne føre en samtale på fransk, vil du kunne oppnå dette i løpet av seks måneder hvis du følger læringsmodellene til de overnevnte språkopplæringsappene. Hvis du ønsker å både kunne snakke og skrive på fransk, sier de fleste eksperter at det tar rundt ett år å bli helt flytende. Med flytende mener at du kjenner til fransk nesten like godt som ditt eget morsmål.

Oppsummering

Det kan alltid være skremmende å begynne å lære seg et nytt språk, men hvis du virkelig ønsker å lære deg fransk vil du raskt oppleve hvor morsomt og nyttig det er. Jo flere språk du kan, desto flere muligheter har du. Appene som er nevnt over er de beste språkappene du har å velge mellom når du skal lære fransk. De har opplegg og verktøy som gjør at du lærer deg fransk i trygge omgivelser, før du begynner å kommunisere ute med andre mennesker. På kort tid vil du oppleve at du har lært utrolig mye, og innen ett år vil du kunne prate fransk flytende.

Innholdsfortegnelse