Beste språk apper

De 10 beste språkappene for å lære språk

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Lurer du på hvordan språk og teknologi går hånd i hånd? Mange ønsker å lære seg nye språk, men synes det kan være tøft å komme i gang. Med dagens teknologi har det egentlig aldri vært enklere å lære et nytt språk. Teknologien har nemlig sørget for apper, som kan hjelpe deg med innlæringen.

En app kan lastes ned på alle smarttelefoner og nettbrett, og har blitt både vanlig og populært. Det har vært en rivende utvikling på dette området, og i dag finnes det en app for absolutt alt.

Dette er gode nyheter for deg som ønsker å lære deg et nytt språk. Det finnes nemlig mange apper som er designet for å hjelpe deg med språkopplæringen. Fordelene med å bruke en app som språklærer er at du kan ha den med overalt. De aller fleste av oss har uansett med mobilen vår hele tiden. Dermed kan du alltid og til enhver tid øve deg på å snakke fransk, tysk, kinesisk eller et hvilket som helst annet språk du ønsker å lære deg.

Våre språkapp anbefalinger

I denne artikkelen skal vi se på og gå gjennom de aller beste språkappene du kan få lastet ned i dag. Det er mange å velge mellom, og vi tar for oss noen av de størst og mest annerkjente. Dette er trygge valg som vil få jobben gjort.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel, ikke babling, er en språkapp som faktisk har vært i bruk siden 2008. Dette vitner om at appen gir opplæring av høy kvalitet, og at systemene for språklære fungerer veldig godt. Ifølge grunnleggerne av appen har de mer enn 20 millioner brukere fra hele 190 land. Dette gjør appen til en av de mest brukte språklærene i verden.

Per dags dato kan du lære deg hele 13 nye språk med Babbel, og dette inkluderer de nordiske språkene norsk, dansk og svensk. Hvis du ønsker å forbedre norskkunnskapene dine, har du også muligheten til det.

Det er gratis å laste ned Babbel, men for å ha tilgang til materialet må du kjøpe et abonnement. Abonnementene koster ikke mye i måneden, og du får også avslag om du binder deg til ett år. Priser er oppgitt i euro.

Det som gjør at Babbel er en så populær og mye brukt språkapp, er at det finnes mange aktiviteter som er satt sammen for at du skal lære deg et nytt språk. Disse aktivitetene gjør læring gøy, og de er skreddersydd av mer enn 150 språkeksperter. Ifølge Babbel hadde 92 % av brukerne deres forbedret sine språkferdigheter i løpet av de første to månedene.

I Babbel-appen kan du blant annet gjennomføre korte kurs og oppgaver, som fokuserer på hvordan du kan bruke det nye språket i ekte situasjoner, som for eksempel når du skal handle, bestille noe eller spørre noen om hjelp. De har også live språkkurs hvor du kan lære språk direkte fra en språklærer uansett hvor du befinner deg. Forskning viser at aktiv og gøyal læring er den beste måten å lære noe nytt på, og dette har Babbel helt klart integrert i sin interaktive læringsmodell. Les større test av Babbel her.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Mondly har over 100 millioner registrerte brukere, og er med det en av verdens mest brukte apper for alle som vil lære et nytt språk. Appen har vunnet en rekke premier og utmerkelser for opplegget sitt. Det er liten tvil om at populariteten skyldes det faktum Mondly minner om et spill. Her lærer du nemlig nye språk gjennom å spille. Hver dag kan du være med på leksjoner, og du kan velge blant ulike kategorier. Ønsker du å lære deg hvordan du skal være romantisk på et språk eller hva du skal si på restaurant, kan du velge de aktuelle kategoriene for dette. Alle kategoriene er lagt opp til å gjenspeile virkelige situasjoner.

Du kan teste alt du har lært gjennom å kommunisere med appens interaktive chatterobot. Du kan både prate og skrive med chatteroboten, alt etter hva du foretrekker. Her har du altså et trygt øvingsmiljø, der du ikke trenger å være redd for å gjøre feil. Det er jo uansett feilene du lærer mest av!

Når det kommer til dette med spill, er det snakk om minnespill. Når du spiller, kan du både gå opp i nivå og samle inn poeng. Mondly tilbyr ulike abonnementer, og har også en gratis prøveperiode. Les grundig test av Mondly her.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Lingopie
Cover image
Tilgjengelige språk: 9 språk
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: TV og podcast
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

LingoPie er en app for språkopplæring som stadig blir mer populær. Den voksende populariteten skyldes ganske enkelt at den gjør TV-tittingen mer produktiv. Her kan du nemlig se på et stort antall filmer og serier på det språket du ønsker å lære deg. LingoPie tilbyr flere språk, som blant annet de populære fransk, spansk og italiensk.

Dette virker kanskje veldig vanskelig om du ikke kan ett eneste ord av språket du har lyst til å lære, men LingoPie er ingen vanlig strømmetjeneste. Når det dukker opp ord du ikke forstår, kan du ganske enkelt klikke på dem. Når filmen er ferdig, vil disse ordene dukke opp som flash-kort med oversettelse. Dermed kan du pugge nye ord, forbinde dem med en film du har sett og kontinuerlig øke vokabularet ditt. Fordelen er at du kan kombinere LingoPie med en annen språkopplæringsapp, slik at du også kan lære å uttale ordene riktig og sette dem inn i en større sammenheng.

Hos LingoPie kan du kjøpe et familieabonnement, slik at du kan lære et nytt språk sammen med hele familien, eller vennegjengen.

Besøk Lingopie for å lære mer om språk appen
4. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Pimsleur er en app som i hovedsak fokuserer på at brukerne skal øke sine tale- og kommunikasjonsferdigheter i språket de har valgt. Her kan du velge mellom en rekke språk, som spansk, kinesisk og thai.Her lærer du språk ved å delta på leksjoner, som krever at du aktivt må bruke det du lærer. Leksjonene varer en halv time, og du kan gjennomføre dem uansett hvor du måtte befinne deg. Du møter chatterobeten Alexa, og det er hun du snakker med, slik at du får testet ferdighetene dine.

Pimsleur har også det de kaller leseleksjoner. De har også en morsom funksjon hvor du er en karakter og skal spille en rolle, mens du snakker det aktuelle språket. Karakteren din havner i ulike situasjoner, slik at du får praktisert ordforrådet ditt.

Pimsleur har i tillegg en rekke andre læringsmetoder, som er både morsomme og effektive. Du kan med andre ord lære ved bruk av digitale flash-kort, du får kunnskap om historie og kultur, og du kan delta på spillrunder. Alt for å øke din forståelse for språket du lærer deg.

Pimsleur har en betalende versjon, og en gratisversjon. Les stor test av Pimsleur her.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
5. Duolingo
Cover image
Tilgjengelige språk: 38
Lære muntlig språk: Ja, taleøvelser
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Helt gratis
Sosial læring: Nei

Duolingo er en helt gratis språkapp, og her kan du lære deg veldig mange av verdensspråkene. Du kan velge mellom 26 forskjellige språk, deriblant swahili, walisisk, hebraisk og klingon. Er det fremmedspråk du kan snakke fra før av, vil du også ha muligheten til å vedlikeholde denne kunnskapen hos Duolingo.

Hos Duolingo kan du lære deg nye språk ved å konkurrere mot venner, løse oppgaver og ved å fokusere på spesifikke felt, som daglige gjøremål, forretningsliv eller medisin. De tilbyr også flere kurs som du kan velge mellom, og hele læringsveien vil bli veldig personifisert da du kan ta flere valg som passer best til deg og dine ønsker samt din evne til å lære et nytt språk.

Duolingo er som sagt en gratis språkapp hvor mye vil være tilgjengelig, men de har et abonnement som heter Plus. Denne koster penger, og her vil du få tilgang til mange flere morsomme og effektive metoder å lære et nytt språk på.

Duolingo er tilgjengelig på alle smarttelefoner, og ifølge appen selv ligger de på førsteplass når det kommer til undervisning i språk. Språkappen har i hvert fall mange tusen brukere.

Besøk Duolingo for å lære mer om språk appen
6. MosaLingua
Cover image
Tilgjengelige språk: 9
Lære muntlig språk: Ja, lydklipp
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Nett- og appbasert
Gratis prøveperiode: Ja, 15 dager
Sosial læring: Ja

Ønsker du å lære deg å snakke de mest talte språkene i Europa, kan MosaLingua være språkappen for deg. Denne appen tilbyr deg kun å lære de klassiske språkene engelsk, tysk, fransk, italiensk og portugisisk. Det er en fordel å lære seg disse språkene. Engelsk, for eksempel, er det mest talte språket i hele verden, og kan du først snakke engelsk kan du reise verden rundt.

Appen kan lastes ned på alle smarttelefoner og lignende digitale enheter. Det koster å bruke denne appen, men fordelen er at det er en veldig billig månedspris for et abonnement. Prisen oppgis i euro.

MosaLingua lærer deg språk gjennom et helt spesielt opplegg. Her er det langvarig memorering ved hjelp av teknikker basert på kognitive og psykologiske konsepter som gjelder. Hos MosaLingua lærer du deg viktige husketeknikker, ord og fraser. Det er fokus på aktiv læring, og du har et team rundt deg hele tiden som hjelper deg med læringsprosessen din.

En annen fordel med MosaLingua er at de driver en blogg, som de stadig oppdaterer med nyttig språkinformasjon. Du kan lese om vanlige feil man gjør når man prater engelsk, tysk og fransk, hvilke ordbøker du bør ha tilgjengelig og nyttige engelske verb for å nevne noe.

MosaLingua har mer enn 11 millioner brukere, og de har oppnådd et godt omdømme. På hjemmesiden til språkappen kan du lese om hva fornøyde brukere har å fortelle om MosaLingua. Språkappen har også 11 år med læringserfaring, noe som gjør at kvaliteten er veldig god.

Besøk MossaLingua for å lære mer om språk appen
7. Memrise
Cover image
Tilgjengelige språk: 23
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Nei, gratis versjon
Sosial læring: Nei

Skal det være tørt og kjedelig å lære et nytt språk? Nei, ifølge språkappen Memrise. Menneskene bak språkappen har bygd opp hele konseptet sitt på tre grunnleggende faktorer, og disse faktorene er vitenskap, underholdning og sosialt nettverk. Når du kobler disse tre faktorene sammen, ender du opp med en genial oppskrift for språklæring.

Som navnet tilsier, bruker appen mye minnespill for at du skal lære deg mest mulig ord på kortest mulig tid. Det ligger også mange tilgjengelige videoer på spåkappen samt kurs du kan delta på. Fordelen med digital læring er at du kan settes i virkelighetslignende situasjoner, og dermed trene på hva du vil si i slike situasjoner.

Ifølge Memrise selv har de 60 millioner brukere, og en rating på 4,8 stjerner. Hvis du går til anskaffelse av et Premium-abonnement, får du tilgang til ulike spill. Prisen avhenger av om du betaler per måned eller et helt år av gangen. Appen er selvfølgelig tilgjengelig for alle digitale enheter.

Besøk Memrise for å lære mer om språk appen
8. Busuu
Cover image
Tilgjengelige språk: 13
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 30 dager
Sosial læring: Nei

Navnet er kanskje ikke det aller beste valget for en språkapp, men dårlig navnevalg til side er dette en av de mest brukte språkappene i hele verden med ca. 50 millioner brukere. Hos Busuu kan du lære mange ulike språk, og det som gjør denne appen unik er at du kan komme i kontakt med mennesker som faktisk har språket du ønsker å lære deg som morsmål. Da kan du snakke med en ekspert, og få testet dine kunnskaper samt få rettet opp ord og uttrykk du sier feil. Busuu bruker også en rekke interaktive leksjoner.

Busuu har satt opp leksjoner som i tid skal tilsvare et semester på høyskole. Appen er litt dyrere enn andre språkapper, og det kan virke som et minus. Abonnementet blir likevel billigere om du binder deg for et år i stedet for å betale per måned.

Besøk Busuu for å lære mer om språk appen
9. HelloTalk
Cover image
Tilgjengelige språk: 150, lydundervisninger: 10
Lære muntlig språk: Ja, talepartnere
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei, gratis versjon
Sosial læring: Ja

HelloTalk er også en veldig morsom språkapp, som lar deg kommunisere med morsmålsbrukere av det språket du ønsker å lære deg. Du kan faktisk lære deg et helt språk direkte fra dem! Den beste måten å lære språk på er faktisk å bruke det, og når du skal kommunisere med en morsmålsbruker er du nødt til å snakke språket. Jo mer du snakker det, jo mindre skummelt blir det også.

Som bruker, kan du chatte med andre via videoanrop, taleopptak, tekst eller til og med doodles. Det er ikke alltid like lett å prate med noen mens du bruker et nytt språk, og det har HelloTalk utviklet verktøy for. Derfor har du ulike funksjoner tilgjengelig som oversettelse, retting og lignende mens du chatter.

HelloTalk har mer enn 150 språk tilgjengelig, og de har 30 millioner brukere. Dette sier noe om det store nettverket du kan bli en del av. Appen er gratis å bruke, og fungerer på alle smarttelefoner.

Besøk Hellotalk for å lære mer om språk appen
10. Rosetta stone
Cover image
Tilgjengelige språk: 25
Lære muntlig språk: Ja, talegjenkjenningsteknologi
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 3 dager
Sosial læring: Nei

Rosetta Stone er en språkopplæringsapp, og her kan du lære deg nye språk ved hjelp av bilder. Vanlige fraser eller ord er knyttet til bildene og du må gjenta ordene om igjen og om igjen, noe som igjen hjelper deg å øve på uttale. Du kan også lytte til lydbøker på det språket du ønsker å lære deg.

Rosetta Stone har 24 språk tilgjengelig. Appen fungerer også uten internettilgang, og det betyr at du virkelig kan lære deg et nytt språk hvor som helst og når som helst. Når du laster ned Rosetta Stone, kan du prøve den gratis i tre dager. Hvis du liker appen og tilbudet den gir, må du kjøpe et abonnement for å fortsatt ha tilgang til læreverktøyene.

Besøk Rosetta Stone for å lære mer om språk appen
11. Beelinguapp
Cover image
Tilgjengelige språk: 15
Lære muntlig språk: Nei
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Nei


Beelinguapp gir en annen opplevelse enn alle andre språkopplæringsapper. Her kan du nemlig lytte til historier, eller du kan lese dem selv på det språket du ønsker å lære. Som med alle andre apper, kan du lese eller lytte til historiene hvor som helst og når som helst. Man lærer kanskje ikke alltid et nytt språk ved å høre på historier, men det fungerer som et godt supplement til annen språkopplæring. Denne appen er flott hvis du vil forbedre uttalen din.

Beelinguapp har hele 13 språk tilgjengelig, og det er en karaokefunksjon som tillater deg å lese inn historiene. Noe annet som fungerer veldig bra i denne språkappen er at den har en uthevet setningsfunksjon, som hjelper deg å lese den samme setningen på begge språkene.

Det trenger ikke å koste deg noe å bruke Beelinguapp, men hvis du ønsker tilgang på et enda mer imponerende og større bibliotek har de et Premium-abonnement som du kan betale for. Selv uten dette abonnementet er biblioteket du har tilgang til veldig stort, og det er dermed ingen grunn til å føle seg presset til å bruke penger på denne språkappen.

Besøk Beelinguapp for å lære mer om språk appen
12. TripLingo
Cover image
Tilgjengelige språk: 10
Lære muntlig språk: Nei
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Nei


Som navnet på denne appen tilsier, er dette en app som er mer til hjelp når du er ute på reisefot. Denne appen skal hjelpe deg med å samhandle med lokalbefolkningen på en enkel måte. TripLingo fokuserer i hovedsak på den kulturelle siden av språkopplæringen, og det kan være en fordel at du har litt kjennskap til språket du skal bruke før du laster ned TripLingo. Det er ingen krise om du er ganske fersk, for TripLingo har en innebygd oversetter.

Det er også en del andre fordeler med denne appen, men som ikke direkte har med språkopplæring å gjøre. TripLingo har, for eksempel, «sikkerhetsverktøy», som består av medisinske setninger, lokal nødinformasjon og lignende. De har også et «reiseverktøy», som hjelper deg med valutakonvertering, tipskalkulator og flere andre funksjoner.

TripLingo har eksistert siden 2011, og appen fungerer på alle smarttelefoner.

Besøk TripLingo for å lære mer om språk appen

Hvorfor lære et nytt språk?

Før du laster ned en av de mange språkappene vi har anbefalt, og bruker penger på noen av abonnementene de tilbyr, lurer du kanskje på hvorfor du skal bruke penger og tid på å lære et nytt språk?

Det finnes mange grunner til å lære et nytt språk, men den viktigste grunnen er fordi du har lyst til det. Å lære et nytt språk skal tross alt være gøy, hvis ikke vil du aldri lære deg det. Det skal også være nyttig for deg. Når du kan et nytt fremmedspråk, åpner dette opp for store kommunikasjonsmuligheter og du kan skaffe deg venner i andre land og dermed øke ditt sosiale nettverk. Er du mye ute og reiser, er det uansett en fordel å kunne språket til de innfødte. Det finnes mange situasjoner hvor det kommer godt med å gjøre seg forstått.

Når du lærer deg et nytt språk, lærer du også noe om kulturen til det språket du pugger. Å øke sin forståelse for andre kulturer har aldri vært viktigere i en verden som blir stadig mer globalisert og hvor det kan finnes flere kulturer i et samfunn. Når du lærer et nytt språk, lærer du også nye mennesker å kjenne og dette vil igjen øke forståelsen og aksepten for hverandre. Nye språk vil øke dine livsopplevelser av verden rundt deg betraktelig.

Oppsummering

Det er morsomt å lære nye språk, og ikke minst er det sunt for hjernen din. Det finnes mange måter å lære et nytt språk på, og en av de enkleste metodene er å bruke en språkapp. Da kan du nemlig laste ned en app på telefonen din, og deretter kan du studere når og hvor du vil. Som regel trenger du ikke mer enn noen minutter hver dag.

Det finnes en lang rekke apper å velge mellom, og dermed kan du velge den som passer deg best. Det vil si at den lærer bort språk på den måten som resonnerer best med deg. Noen apper er gratis og noen krever et abonnement, men sluttresultatet er at du snart kan et helt nytt språk.

FAQ om de beste språkapper for å lære språk

Hvilken språkapp er den beste?

Det finnes en rekke gode apper, og en av de mest populære er Duolingo. Her får du 20 ulike språk, og nivåene går fra nybegynner til godt øvet. Duolingo er gratis, og det og det rike innholdet er nok hovedgrunnen til at appen er så populær.

Hvor fort kan man lære et språk?

Hvor fort du lærer et språk vil avhenge av hvor mye tid du setter av til dette hver dag. De fleste eksperter regner med at det tar opptil 1 år før du behersker det nye språket. Mens det vil ta opptil 5 år før du behersker det på et akademisk nivå.

Kan man lære to språk samtidig?

Ja. Barn av tospråklige foreldre lærer to språk samtidig.

Finnes det gratis språkapper?

Ja. DuoLingo er en gratis app. Det finnes også mange språkapper som har gratis prøveperioder på opptil 30 dager.

Hvilke språk tilbyr språkappene?

De fleste språkapper tilbyr en rekke språk, og alltid de store språkene som engelsk, spansk, italiensk og fransk. Du finner også språk som russisk, japansk og kinesisk. Det er med andre ord god mulighet til å finne en app som tilbyr akkurat det språket du ønsker å lære deg.

Innholdsfortegnelse