Beste språk apper

De beste språkappene for å lære italiensk

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Drømmer du om å reise til det vakre landet Italia, og lære mer om dets unike historie? Da bør du kanskje lære deg italiensk først, slik at du får mest mulig ut av din drømmetur. Kanskje det er andre grunner til at du trenger å kunne kommunisere på italiensk? Heldigvis finnes det mange språkapper som kan hjelpe deg.

I denne artikkelen skal vi se på hvilke språkopplæringsapper du bør velge om du ønsker å lære deg italiensk. Mange av appene vi anbefaler lærer deg både hvordan du kan snakke og skrive på italiensk.

De beste appene for å lære italiensk

Det finnes mange gode språkopplæringsapper i dag, og for å hjelpe deg med å finne den rette har vi laget en liste over de aller beste språkopplæringsappene. Enten du er nybegynner eller godt kjent med det italienske språket, er det viktig å velge en app som gir deg læringsglede og mestring. Det er en forutsetning for å kunne snakke flytende italiensk.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel blir alltid trukket frem som en god språk app, og det er det gode grunner til. Ønsker du å lære deg italiensk, er det Babbel du skal satse på. Helt siden 2008 har Babbel tilbudt interaktiv språkopplæring, og denne lange perioden har ført til en helt unik kvalitet når det kommer til læringsmetoder. Hos Babbel er det mer enn 150 språkeksperter som står bak opplegget, og da er det heller ikke så rart at over 92 % av Babbels brukere opplever en betydelig forbedring i sine språkferdigheter på bare to måneder.

Hos Babbel kan du lære deg italiensk gjennom live-leksjoner, og det er profesjonelle lærere som leder an. Under disse leksjonene vil du raskt bli kvitt frykten din for å snakke italiensk. Du vil nemlig lære å bruke fremmedspråket i et trygt klassemiljø hvor du trenes på å bruke det du har lært i virkelige situasjoner. Du kan velge mellom flere leksjoner som fokuserer på ulike temaer, og du vil også få daglige påminnelser om selvstudium.

Hos Babbel kan du i tillegg lære deg italiensk gjennom morsomme spill, som hjelper deg med å øke vokabularet ditt av italienske ord. Det er gratis å laste ned Babbel, men du er nødt til å kjøpe et abonnement for å ha full tilgang.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Mondly er en av de største og mest brukte språkopplæringsappene i verden med over 90 millioner brukere. Dette er også en morsom app, og du kommer til å ha det veldig gøy mens du lærer deg italiensk. Det som har gjort Mondly så populært er at appen benytter seg av mange spill, og det som gjør disse spillene så geniale er at de virkelig lærer deg et nytt språk.

Et av de mest populære spillene hos Mondly er det der du blir vist flere ord, og må gjette riktig hva de betyr eller hvor de hører hjemme. Ordene blir introdusert gjennom lyd eller bilder, og du sveiper eller klikker på riktig svar. Med alle de nye, italienske ordene du lærer kan du bruke til å føre samtaler med Mondly sin chatterobot. Denne roboten kan du kommunisere med gjennom lyd eller skriving, og det er en perfekt måte for deg å øve inn alle ordene du lærer.

På Mondly kan du selv legge inn hvilket nivå du er på, og oppgavene vil tilpasse seg deretter. Etter hvert som du mestrer italiensk, vil nivået øke av seg selv.

Mondly har en gratisversjon, og en versjon du må betale for. Naturlignok er det versjonen du må betale for som vil lære deg mest.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Lingopie
Cover image
Tilgjengelige språk: 9 språk
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: TV og podcast
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

LingoPie er en veldig annerledes språkopplæringsapp. Hos LingoPie kan du lære deg italiensk ved å se på TV og film. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, eller alt for enkelt, men ifølge LingoPie vil deres læringsmetode gi effekt. For i motsetning til Netflix og Viaplay kan du hos LingopPie klikke på italienske ord i underteksten som du ikke skjønner. Når du er ferdig med å se på filmen, vil alle ordene du har klikket på komme opp igjen som flash-kort.

Flash-kortene gir deg mulighet til å pugge helt til alle de italienske ordene sitter, du vet hva de betyr og hvordan de kan brukes riktig i en setning. Fordelen med LingoPie er at den gir mye underholdning, og er du allerede en som er glad i å se på film er det en vinn-vinn-situasjon.

Ulempen med LingoPie er at den ikke tilbyr så mange andre læringsmuligheter. Hvis du kun støtter deg til LingoPie, vil du ikke kunne regne med å bli flytende i italiensk. Formålet med LingoPie er å øke ditt italienske vokabular, men du lærer ikke mye om kommunikasjon eller grammatikk.

Du har muligheten til å prøve LingoPie gratis i en kortere periode før du bestemmer deg for om du vil fortsette eller ikke.

Besøk Lingopie for å lære mer om språk appen
4. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Når man skal lære et nytt et nytt språk, er det veldig viktig at man forplikter seg til læringsprosessen. Det mener i hvert fall språkopplæringsappen Pimsleur. Melder du deg på italiensk kurs hos Pimsleur, forplikter du deg til 30 minutter hver dag med spennende leksjoner. Før du vet ordet av det kan du snakke flytende italiensk, og du kan skrive italiensk som en proff.

På leksjonene som Pimsleur har satt sammen vil du aktivt lære deg å bruke italiensk, og du får muligheten til å trene deg opp i å bruke språket i ulike situasjoner som du kommer til å støte på når du er i Italia. Det fine med disse leksjonene er at de på en enkel og tydelig måte lærer deg å sette italienske ord i sammenheng.

Hos Pimsleur kan du også støtte deg på andre læringsmetoder. Du kan øke ditt vokabular av italienske ord ved å pugge flash-kort, og du kan sjekke hva du husker ved å bli med på spennende quizrunder. Pimsleur har ulike ferdighetskategorier hvor du kan velge hva du ønsker å pugge på dag for dag, og på den måten kan du også tilpasse læringsprosessen.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
5. Duolingo
Cover image
Tilgjengelige språk: 38
Lære muntlig språk: Ja, taleøvelser
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Helt gratis
Sosial læring: Nei

Duolingo er en gratis språkopplæringsapp hvor du har muligheten til å lære deg italiensk. Appen er mest kjent for å tilby spillbaserte læringsmetoder, og du vil nok ikke ha det mer moro enn hos Duolingo. Du kan lage deg morsomme karakterer og gjennomføre ulike oppgaver, som øker din forståelse av det italienske språket.

Hos Duolingo vil du lære deg å skrive italiensk, snakke italiensk og lese italiensk gjennom flere leksjoner og oppgaver. Duolingo gir deg også mulighet til å rette språklæringen din inn mot et spesifikt felt, for eksempel forretningsliv eller medisin. Dette er en veldig nyttig funksjon, og leder oss over til et annet viktig aspekt ved Duolingo – jo mer du bruker den, jo mer personlig blir din konto. Duolingo retter sine læringsmetoder mer mot deg etter hvert som algoritmen gjenkjenner mønstret i dine foretrukne læringsmetoder.

Skulle du møte på perioder hvor du synes det er vanskelig å lære deg italiensk, eller at du føler at du ikke kommer noe videre i din ferdighetsbygging, vil Duolingo holde deg motivert ved å vise deg morsomme læringsoppgaver.

Besøk Duolingo for å lære mer om språk appen
6. Udemy
Cover image
Tilgjengelige språk: 14+
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Ja

Mange studenter har behov for å lære fremmedspråk, og kanskje har du også et behov eller ønske om å lære deg italiensk? Laster du ned språkopplæringsappen Udemy, blir du del av et stort nettverk av andre studenter, som også er der for å lære et fremmedspråk. Siden Udemy er en språkopplæringsapp for studenter, er læringsmetodene veldig lik det som brukes for å lære språk på universiteter.

Hos Udemy kan du lære italiensk på veldig varierte måter. Læringsmetodene bygger på videoleksjoner, lesing og forståing av tekst og lydopptak. Du lærer deg alle sider av språket, noe som er svært nyttig om du for eksempel skal studere et semester i Italia. Udemy har også fokus på at læring av italiensk skal være gøy, og derfor kan du også teste dine kunnskaper gjennom quiz.

Med Udemy sine læringsmetoder vil du lære deg å snakke italiensk flytende. Du studerer i ditt eget tempo, og kan støtte deg på læringsmetoder som fungerer best for deg, men du følger også kvalitetssikrede leksjoner. Udemy er ingen dyr språkopplæringsapp, noe som er en fordel for studenter som skal leve på sparebluss. Abonnementene har litt ulik pris etter hvilket språk du skal ta.

Besøk Udemy for å lære mer om språk appen
7. Memrise
Cover image
Tilgjengelige språk: 23
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Flashkort-app
Gratis prøveperiode: Nei, gratis versjon
Sosial læring: Nei

Memrise er en annen veldig morsom språkopplæringsapp, og er også et godt valg om du skal lære deg å snakke italiensk. Hele forretningsideen til Memrise bygger på at læring skal være morsomt, og de mener også at de har funnet den perfekte oppskrift på språkopplæring som baserer seg på vitenskap, sosialt nettverk og, selvfølgelig, underholdning.

Appen har fått navnet sitt fordi du på kort tid vil lære deg en hel haug av italienske ord ved å spille minnespill, og gjennom andre visuelle læringsteknikker. Minnespill er veldig populært, og noe alle kan klare.

Du kan også sitte å se på tusenvis av videoer hvor italienske ord og setninger blir lest opp, og viser til ekte situasjoner hvor du vil ha bruk for å kunne si det. Mange av videoene og leksjonene er også lest inn av mennesker som har italiensk som morsmål, og det vil lære deg hva du skal si og hvordan du skal uttale det riktig. Etter at du har sett på videoer, kan du teste ut hva du husker i minnespillet.

Mange av læringsmetodene som Memrise bygger på, gjør at du får inntrykk av at du er i Italia og må kommunisere på italienske i ulike situasjoner. Leksjonene, videoene og spillene dekker alt fra hva du bør kunne si når du er på ferie til et mye lenger opphold i Italia.

Memrise tilbyr ulike abonnementer, og prisen avhenger av hvor lang tidsperiode du binder deg for.

Besøk Memrise for å lære mer om språk appen

Et språk med mange dialekter

Italiensk er et romansk språk, og tilhører Den indoeuropeiske språkfamilien. Språket snakkes av omtrent 65 millioner mennesker, og er det offisielle språket i Italia. Det har også en offisiell status i Sveits, San Marino og Vatikanstaten.

Kan du først snakke italiensk, kan du snakke med mennesker som også bor i andre land enn Italia. Minoritetsgruppene i nabolandene til Italia snakker italiensk, og det samme gjelder flere innvandrergrupper i USA, Tyskland, Argentina, Brasil, Australia, Canada og en rekke andre land. Som mange andre språk, er italiensk svært preget av dialekter. Faktisk er dialektmangfoldet i Italia så stort at selv italienere fra ulike områder kan ha problemer med å forstå hverandre. For å dempe slike kommunikasjonsproblemer bruker de aller fleste italienere «italiano standard», som er en standardisering av språket. Skal du lære deg italiensk, så er det standardversjonen du lærer deg.

FAQ om de beste språkappene for å lære italiensk

Under følger svar på spørsmål som mennesker ofte lurer på i forbindelse med å begynne å lære italiensk.

Må jeg bruke masse penger på å lære italiensk?

Nei, hvis du ikke ønsker å kjøpe abonnementer på språkopplæringsapper, kan du laste ned DuoLingo. DuoLingo er en helt gratis språkapp hvor du uten problemer kan lære deg italiensk. Selv om DuoLingo har et premium abonnement, er ikke dette noe du er nødt til å laste ned. Selv med gratisversjonen har du tilgang til alt du trenger av læringsmateriale for å kunne prate flytende italiensk. Det finnes også mange italienske språkkurs.

Hva er den beste språkappen for å lære italiensk?

Uansett hvilket språk du skal lære deg, er det Babbel som er den beste språkopplæringsappen. Babbel gir deg alle verktøyene du trenger for å kunne mestre italiensk fullstendig. Det som har gjort at Babbel holder seg så overlegent på førsteplassen, er at opplegget de tilbyr er satt sammen av språkeksperter. Dette har gjort at mange opplever en stor forbedring i språkferdighetene sine.

Hva bør jeg tenke på når jeg skal lære italiensk?

Det viktigste du bør tenke på når du skal lære et nytt språk, er om du har tid til å virkelig sette deg inn i det. Du bør kunne øve minst 30 minutter hver dag. Det er også viktig at du pugger og tar til deg nye ord, og lærer hvordan du kan bruke dem når du skal snakke med italienere. Det er derfor fornuftig å velge en språkopplæringsapp, som lar deg trene på å snakke italiensk i simulerte virkeligheter.

Hvor lang tid tar det å lære seg å prate flytende italiensk?

Det sies at de fleste som øver seg og bruker italiensk aktivt, vil kunne prate flytende italiensk i løpet av ett år. Med «flytende» menes at du kan prate så godt italiensk at du kunne hatt det som morsmål. Selv om du ikke skulle kunne snakke flytende i løpet av ett år, vil du oppnå det hvis du setter av tid til å øve deg på å snakke italiensk hver dag. 

Innholdsfortegnelse