Beste språk apper

De beste språkappene for å lære tysk

Oppdatert: 19. Apr, 2023

Har du et ønske om å lære tysk? Tysk er et av de største språkene i Europa, og kan du snakke tysk kan du snakke med mange mennesker. Før du melder det på årsstudium i tysk eller kurs, så bør du vurdere å laste ned en språkapp.

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan lære tysk på en enkel og morsom måte gjennom en god språkapp.

De beste appene for å lære tysk

Det finnes mange måter å lære tysk på, og med dagens teknologi kan du laste ned lærerike språkapper til telefonen. På den måten kan du bruke tid på å lære deg et nytt språk hver eneste dag, uansett hvor du befinner deg. Fordelen med at dette er at du kan lettere finne en app som passer til måten du lærer best på. Ulempen med at det finnes mange språkapper, er at ikke alle er like gode. Laster du ned en dårlig språkapp, kan dette ta fra deg læringsgleden.

Under kan du lese om alle språkopplæringsappene som vi anbefaler. De regnes som de beste av de beste appene, og har mange millioner brukere.

1. Babbel
Cover image
Tilgjengelige språk: 14
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Nei

Babbel er en veldig god språk app, og har over 20 millioner brukere fra 190 land. Appen har eksistert siden 2008, og på over ti år har de utviklet sikre systemer for språkopplæring som sikrer morsomme læringssystemer av høy kvalitet. Hos Babbel kan du velge mellom 13 ulike språk, og dette inkluderer selvfølgelig tysk.

Opplæringsmetoden Babbel benytter seg av er veldig varierende. Den inkluderer skreddersydde kurs, interaktive leksjoner og mange andre aktiviteter, som retter seg inn på at du aktivt kan lære deg det nye språket. Leksjonene er satt sammen av 150 språkeksperter, og ifølge Babbel opplever 92 % av brukerne deres en stor forbedring i språklige ferdigheter i løpet av de første to månedene. Et annet nyttig element hos Babbel er stemmegjenkjennende teknologi. Med denne teknologien kan du aktivt ta valg, lære fraser og rett og slett øve deg på å si tyske ord og setninger.

Babbel er ingen gratis språkapp, og du må betale en fast sum hver måned for et abonnement. Hvis du ikke er fornøyd, kan du benytte deg av selskapets pengene-tilbake-garanti.

Besøk Babbel for å lære mer om språk appen
2. Mondly
Cover image
Tilgjengelige språk: 33
Lære muntlig språk: Ja, i virkeligheten
Lære skriftspråk: Yes
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja
Sosial læring: Ja

Mondly er en super app for nybegynnere. Har du aldri snakket et ord tysk før, vil du oppdage at det er veldig lite skummelt å starte hos Mondly. Hos Mondly begynner du med det helt grunnleggende før du kan gå videre på mer avansert læring. For å øve deg på uttalen din kan du blant annet snakke med en robot gjennom interaktive leksjoner.

Du kan lære å snakke tysk i en virtuelt skapt virkelighet, og her kan du plukke opp nye ord og uttrykk som er lure å lære seg. Det er nok dette som gjør at Mondly har mer enn 90 millioner brukere verden over.  Med Mondly kan du også enkelt følge med på progresjonen din. Det er veldig motiverende å kunne se tilbake og se hvor langt du har kommet.

Mondly har en gratis versjon, men denne anbefaler vi kun om du vil teste om denne appen er noe for deg og fungerer for tysklærdom. Skal du bli en profesjonell bruker av det tyske språket, anbefaler vi at du melder deg på et abonnement. Den månedlige kostnaden blir lavere om du forplikter deg til en lenger periode.

Besøk Mondly for å lære mer om språk appen
3. Lingopie
Cover image
Tilgjengelige språk: 9 språk
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: TV og podcast
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

LingoPie er en språkapp som har tatt et litt annerledes grep ved tanke på språkopplæring. Denne appen byr egentlig på mye mer underholdning, og er en app vi anbefaler å bruke når du er litt tryggere på dine tyskferdigheter. LingoPie har fått mange bra vurderinger, og vi tar den med på listen over anbefalinger selv om den kanskje er litt ukonvensjonell.

Hos LingoPie kan du se på filmer og serier på det språket du ønsker å bli skikkelig god på. Alle filmene og seriene kommer med teksting, og mens du ser på film kan du klikke på ord du ønsker å lære eller ikke helt forstår. Etter at filmen er ferdig kan du få opp alle ordene du merket som flash-kort. En annerledes, men ikke mindre morsom måte å lære på, og det er i hvert fall bedre enn å pugge enorme tyske ordbøker.

LingoPie har en gratis prøveperiode på syv dager, men etter det må du registrere deg for et abonnement. Binder du deg for en lenger periode, blir den månedlige kostnaden lavere, og har du flere i familien som ønsker å lære tysk lønner det seg å velge et familieabonnement.

Besøk Lingopie for å lære mer om språk appen
4. Pimsleur
Cover image
Tilgjengelige språk: 50
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Nei
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager
Sosial læring: Nei

Pimsleur er en språkopplæringsapp, som krever at du fokuserer på leksjoner for at du skal lære deg å snakke tysk. Hver dag er det leksjoner som varer en halvtime, og målet er at du aktivt skal trenes opp og lære å bruke det nye språket i hverdagen din. Appen vil også stadig gi deg påfyll av nye tyske ord som du må lære deg, og vanskelighetsgraden øker ettersom du blir flinkere.

Pimsleur er en perfekt språkopplæringsapp for deg som er nybegynner i tysk, og som ønsker å ha et spesielt fokus på å lære tysk grammatikk på en enkel måte. Appen har et stort fokus på at du skal forstå alle nye tyske ord før du går videre.

Pimsleur er et fantastisk valg for deg som ønsker å ta et dypdykk i det tyske språket uten å bruke altfor mye tid på å sitte å pugge det, eller bruke evigheter på å følge en leksjon. Appen er designet for å lære deg mest mulig, før hjernen din begynner å tenke på andre ting.

Du får fullstendig tilgang til tysk språklære når du tegner et månedsabonnement. Hos Pimsleur kan du også kjøpe hele leksjonspakken for tysk, om du skulle ønske det.

Besøk Pimsleur for å lære mer om språk appen
5. Busuu
Cover image
Tilgjengelige språk: 13
Lære muntlig språk: Ja, samtaler
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbaserte leksjoner
Gratis prøveperiode: Ja, 30 dager
Sosial læring: Nei

Busuu er en språkopplæringsapp med enormt mange brukere, faktisk har de rundt 50 millioner brukere. Hos Busuu kan du lære deg en mengde ulike språk, inkludert tysk. Denne appen er best kjent for at den kan koble deg til et stort nettverk av mennesker, som faktisk har tysk som morsmål. På denne måten kan du forbedre din tyske uttale, men også skriveferdigheter.

Denne appen har allsidige bruksmuligheter. Du kan bruke den i forbindelse med skolearbeid, når du ønsker å finpusse uttalen din og lignende. I tillegg til at du kan prate med andre tysktalende mennesker, har Busuu også mange interaktive leksjoner. Du kan lære tysk gjennom flash-kort, grammatikktester og gjennom mange andre morsomme læringsverktøy. Det er ikke kjedelig å lære tysk med Busuu.

Busuu har en gratisversjon, men skal du ha tilgang til alt Busuu har å tilby bør du begynne å abonnere. Det koster ikke all verdens å ha et abonnement hos Busuu, men vet du at du skal bruke appen veldig lenge kan du få ned prisen ved å binde deg for flere måneder.

Besøk Busuu for å lære mer om språk appen
6. Udemy
Cover image
Tilgjengelige språk: 14+
Lære muntlig språk: Ja
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Nei
Sosial læring: Ja

Udemy er en språkopplæringsapp som er spesielt rettet mot studenter. Faktisk utgjør studenter over 40 millioner av appens brukere. Her kan du lære deg over et dusin språk, og det inkluderer selvfølgelig tysk. Enten du studerer tysk eller studerer noe helt annet, er du velkommen hos Udemy. Her er det ingen som dømmer deg om du er nybegynner eller godt øvet i språket.

Hos Udemy kan du som student lære deg tysk gjennom å følge videoleksjoner, lytte til språket og lese tekster. Du kan til og med teste dine tyskkunnskaper og språklige ferdigheter i quiz. Læringsmetoden er veldig tilrettelagt for studenter, og det er mye fokus på at du skal ha deg gøy mens du lærer tysk. Hvor mye du ønsker å pugge i løpet av en dag er helt opp til deg.

Hvis du ønsker å delta på en videoleksjon i tysk, bør du merke deg at den har en varighet på 30 minutter.

Udemy jobber ikke med noen faste priser. Hvor mye du må betale kommer veldig an på hvilket språk du ønsker å lære deg, men det er tatt veldig hensyn til at det er studenter som skal bruke appen. De tilbyr en pengene-tilbake-garanti om du ikke skulle være fornøyd, men da er det viktig at du melder ifra før det har gått 30 dager. Udemy har også en gratisversjon, men her er det mye du ikke får tilgang til.

Besøk Udemy for å lære mer om språk appen
7. Tandem
Cover image
Tilgjengelige språk: 300
Lære muntlig språk: Ja, lyd- og videosamtaler
Lære skriftspråk: Ja
Læringsmetode: Appbasert
Gratis prøveperiode: Gratis versjon
Sosial læring: Nei

Tandem er en språkopplæringsapp, som kobler språkstudenter med andre studenter eller mennesker som har tysk som morsmål. I tillegg til tysk støtter språkappen 300 språk, og dette inkluderer tegnspråk, urfolkspråk og til og med fiktive språk. Skal du lære deg tysk eller ønsker du bare å holde tysk egenskapene vedlike, er Tandem en super app. For nybegynnere kan det selvfølgelig være skummelt å bli koblet med profesjonelle tysktalere med en gang, men samtidig kan det være veldig lurt å bare kaste seg ut i det. Målet er tross alt å lære seg å snakke tysk som en profesjonell.

Tandem kan anses som en slags telefon, men istedenfor at du må finne kontakter finner den kontakter for deg. Når du skal lære deg å snakke tysk med en som har språket som morsmål, vil du raskt lære deg å bruke språket aktivt i helt daglige situasjoner. Du kan også få hjelp med uttale, og du trener opp skriveferdighetene i samme slengen.

Du kan bruke Tandem helt gratis, og det er en stor fordel for alle som er studenter. Appen har imidlertid et abonnement du kan betale for. Dette abonnementet gir deg ubegrenset tilgang. Mot betaling vil også appen lagre alt du har av samtaler, slik at du kan gå tilbake om du ønsker det.

Besøk Tandem for å lære mer om språk appen

Mange likhetstrekk med norsk

Tysk er et vestgermansk språk, og språket snakkes av mennesker i Tyskland, Østerrike, Sveits, Luxembourg, Liechtenstein samt deler av Belgia, Frankrike, Italia og Danmark og store minoriteter i Øst-Europa. Derfor vil du med en gang skjønne at tysk er et språk det lønner seg å lære. Tysk er i dag svært populært å lære.

Er du norsk eller kan snakke norsk, vil du allerede ha en stor fordel når det kommer til å lære deg tysk. Norsk og tysk har mange likhetstrekk, fordi de tilhører samme språkfamilie og språkgren. Visste du at det finnes minstt 200 ord som er helt like på tysk og norsk? Det tyske språket har en rik språkhistorie, og språkets utvikling deles inn i flere perioder:

  • gammelhøytysk (750–1050)
  • middelhøytysk (1050–1350)
  • tidlig nyhøytysk (1350–1650)
  • nyhøytysk/ moderne tysk (fra 1650)

FAQ om de beste språkapper for å lære tysk

Under følger noen svar på ofte stilte spørsmål om de beste appene for å lære tysk:

Hva er den beste språkappen for å lære tysk?

Babbel er den beste språkappen å bruke når du vil lære å snakke tysk. Hovedårsaken til dette er at de har leksjoner og andre aktiviteter, som er skreddersydd av språkeksperter. De kan også vise til imponerende progresjoner for sine brukere.

Kan jeg lære å snakke tysk hjemme?

Ja, du kan lære deg tysk hjemme. Det viktigste er at du følger oppgavene som språkopplæringsappene gir deg, og at du øver jevnlig og legger ned en innsats. Det tar tid å lære et nytt språk, men det er veldig gøy og det åpner ditt sosiale verdensnettverk.

Hvor lang tid tar det før jeg kan prate flytende tysk?

Det kommer veldig an på hvor mye du øver, og hvor raskt du lærer deg et nytt språk. Når du kan forvente å tale tysk flytende, bygger på flere individuelle faktorer. Eksperter sier at de fleste kan snakke et språk flytende etter ett år, og kan gjøre seg greit forstått i løpet av seks måneder. Selv etter ett år, er det viktig at du fortsetter å bruke språket aktivt så du ikke glemmer det.

Må jeg bruke penger på språkapper?

Du må ikke bruke penger på språkapper, og mange av dem tilbyr gratis versjoner. Det du i midlertidig skal vite er at mye ikke vil være tilgjengelig om du ikke ønsker å kjøpe et abonnement. Tandem er sånn sett et unntak her. Dette er en språkopplæringsapp, som i utgangspunktet er helt gratis.

Oppsummering

Tysk er et veldig nyttig språk å lære, da veldig mange land i Europa benytter seg aktivt av det språket. For mange europeere vil også tysk være et relativt «enkelt» språk å lære seg grunnet mange familiære likheter. Kan du ikke snakke et fremmedspråk fra før av, er tysk et språk du med fordel kan velge som ditt aller første fremmedspråk eller som et ekstra språk.

Innholdsfortegnelse